Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    јас го нарачав тоа био-оил од алиекспрес..уште ми нема стигнато, се надевам дека барем малку ќе се подобро ситуацијата па ќе ви пишам рез.

На Barca-Gril му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    дај кажете резултати за био оил ?

3. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Ke испадне ко да те следам ама не. Јас коа ослабев 20кг за 3месеци имав стрии.Многу читав на интернет што и како и пробував се. Само едно помогна.Секој ден пред да си легнам се мачкав таму кај што имам стрии со масло од маслинки. СЕА ГИ НЕМАМ!!! Како никад да не сум имала промени на себе.Колку што можам да приметам многу девојки имаат стрии и ке им помогне ова ако го применуаат затоа што и мене ми помогна.Имав и на раката, коа ги снемав сите ми се чудеа како.
    8):*

4. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Таман работа, уживај. Јас секоја вечер пред спиење ставам маслиново масло или павловичева, малку ми избледеа.:hug::hug:

5. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    нагло се здебелим и ми излегоа стрии на нозете и околу половината сега слабеам и пред половина час приметив дека и на градите ми излеглее :@ а колку пари е масло од маслинки и каде го има ?

6. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Во сите маркети го има маслиновото масло :). Иначе тоа не дејствува секаде.На нозете и на половината користи го него а на градите ставај секоја вечер помада али не тврда како павличва него нешто како малку потечна. Ме разбра нели. Поззз

На delevingne му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Super-Mama

Super-Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    13

8. Marinelce92

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
  9. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    9.322
    И мене ми се појавија стрии на нозете ама нормално после туширање.
    Па нешто некој природен лек не сакам многу хемикалии. :lol:

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    стрии ??мислам неможе после туширање да ти искочат.Тие се праат ако нагло се здебелиш и нагло ослабиш..Просветлете ме форумџики ако грешам.Мислам дека е вака

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    9.322
    Па за дебелка дебела сум ама стварнои тоа се стрии :(

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    л
    ама ти погрешно ме свати, не реков дека си дебела туку дека се праат стрии

13. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    9.322
    [QUOTEЗнам не те сватив погрешно туку си викам дека сум покрупна па затоа валда ми се прават. :(

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. СлипингБјути

СлипингБјути Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    29
    Пилинг од кафе (y) единственото нешто што ми делувало за стрии и целулит. Мелено кафе го мешам со маслиново масло додека не се добие густа смеса и ја нанесувам со кружни движења. Да не се залажуваме, не дека скроз ми исчезнале стриите,тоа не е возможно :D меѓутоа ми се видно избледени.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Jas si gi imam cel zivot ,od nekoi 14 god koga naglo se popraviv.I gi imam nasekade osven na stomakot i ramenata.Poentava e shto kaj mene izleguvaat odma beli,ne se violetovi ,pa da gi tretiram i da se nadevam deka ke se namalat.
    Mi e strav deka vo bremenosta ke mi se pojavat i na stomakot,ushte tamu gi nemam :(

16. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    девојки, читав неколку страни наназад и секаде се повторува: за бели стрии нема помош...белите стрии не може да ги снема...
    и сега,незнам дали со мене нешто не е како што треба,ама никогаш не ми се имаат појавено црвени стрии,кај мене веднаш бели излегуваат...дали тоа значи дека што и да правам ќе ми биде залудно?? ..

На Elence93 и Avokado им се допаѓа ова.
  17. Marinelce92

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    малку поназад има коментари од девојки што се избориле со белите стрии, јас сум опседната со нив, исто мислам дека и мене право бели ми излегоа на задникот. сум пробала со контратубекс не добив никаков резултат, со кантрион путер рицинусово масло, порачав крема за стрии .. значи ништо не ми помогна, денес ми стигна био оил и за него прочитав позитивни коментари, па ќе видиме ќе ве известам... а друго што ми текна, дермоабразија што прават на лице за лузни акни и слично, мислам дека би била добра за стрииве, па во иднина може и тоа да го направам, имам премногу сува кожа и склона сум на стрии, се случува да варирам во 1/2 кг. што не треба да е проблем за стрии, ама ете ги имам и јас.. уфф ги мразам :D

18. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    647
    Striite ne se lecat! Znaci moze da se sprecat (zavisno od tipot na kozata), so mackanje i vlaznenje na kozata, medjutoa da se izlecat nema sansi, da ne se lazeme!

На Auditor му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Kako shto sfativ od feministkite shto poishale prvo se taka crveni roze lila sho znam sho boja pa postepeno beli stanuvaat, jas na gradite imam takvi linii dali seriozno treba da znachi deka na gradite kje imam strii ? O.o i bez razlika dhto vezhbam i shto ishrana sho znam kolku e zdrava ama eve vo shkolo pijam balans plus 250 g doma shto ima za jadenje edna krishka i za vevhera jabolko ili nesho dr ovoshje ? Ma da na ovoj nachin ne se zdebeliv da se razjasnam ja, idev do dekemvri pochetok na dekemvri se otpishav od aerobik i sea kraj na januari negde pak se zapishav na aerobik kombinacija so fitness i da ubav period se otpishav praznici koa najmogu se jade praznici i naglo se zdebeliv i pochnaa da mi izlagaat malku kaj butovite i zadnikot i vi kazav kaj gradite, aj kazhete mi bilo kakva informacija ko izguben germanec summ
    *****Golemo izvinuvanje shto ne pishuvam so mkd font i shto imam pechatni greshki

20. Auditor

Auditor Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    212
    Стриите како и целулитот се неизбежна појава кај жените над и околу 40 години поради стареењето на организмот и физичката неактивност а е и тесно поврзано со прекумерното користење на интернет услугите.

На DesertGirl и elisabeta им се допаѓа ова.