Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. PreciousDiamond

PreciousDiamond Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    90
    Стриите прв пат ми се појавија на 16 години. Имам тело во форма на песочен часовник и подебелки бутови, иако никогаш не сум имала повеќе од 5-6 кила вишок, тежината знаела да ми варира. Стрии ми се појавија на стомакот(од страните) и на бутовите како и внатрешно над колената. Првично беа многу изразени и ептен бев во депресија заради нив, плачев, по цели денови барав на интернет лек, свашта. Доста ми помогна една крема cicatrix ја има во Зегин но во мало количество и е скапа, но ако можете да си дозволите вреди. Откако од неа ми се потсредија купив Eucerin масло кое мислам дека е добро бидејќи ги содржи сите масла за кои сум читала на интернет дека помагаат за стрии, но не го ставав редовно за да тврдам дека сигурно помага. Сега воопшто не се замарам, не се толку познаваат и знам дека тоа е сосема нормално и го имаат и слаби и дебели. Научив да го сакам своето тело, такво какво што е и убаво се чувствувам во него. Што секако нели, не значи дека нема да работам на истото. Поздрав и не се замарајте со стриите.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Бадемовото масло е одлично за овој проблем. Ја прави кожата еластична и ако стриите се нови ќе ги ублажи (како што и самата рече не се лечат). Жените во бременост доколку се мачкаат редовно со бадемово масло можат многу да ја спречат појавата на стриите. Поприродно нешто нема. Пробај па кажи ми. Само треба да бидеш упорна и редовно да го нанесуваш.

3. AmericanGirl05

AmericanGirl05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    5
    Маслиново масло за стрии помага?

4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво, за бадемовото ти тврдам 100% затоа што е испробано, маслиновото го немам користено за оваа работа, меѓутоа имам правено мое масло против стрии во кое како главно масло беше бадемовото (најголем процент), потоа ставив јојоба, па потоа роза и на крај маслиново (во помал процент,) потоа витамин Е и секако етерични масла. Пробај маслиново, јас мислам дека може да функционира добро исто како и бадемовото. Исто така може да пробаш и масло од ориз, затоа што како состав е скоро исто како бадемовото, го има истото дејство, со таа разлика што нема мирис и е поиздржливо како масло. Секоја кожа е различна. Само би сакала уште еднаш да повторам дека против старите бели стрии неможе ништо да направиме, меѓутоа со употребата на масло ќе ја спречиме појавата на новите стрии (или ќе ги ублажиме младите розеви стрии). Кога станува збор за стриите најдобар лек против нив е да превенираш, односно да спречиш.
    Исто така друг добар метод е да нанесуваш чист гел од алое вера.
    Поздрав

5. AmericanGirl05

AmericanGirl05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    5
    Неможе да се избришат белите стрии и виолетовите?

6. Queen_N

Queen_N Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Дали некој го има користено кремот против стрии од Gerovital ?

Прикачени фајлови:

7. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    544
    Дали некој има искуство со дерма ролер за стрии?

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      4,1 KB
      Прегледи:
      17
    На JessieT му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lucky_girl

lucky_girl Нов член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo
    dali nekoja od vas feministki ja ima koristeno ovaa krema:
    http://webshopnonstop.net/strechmark/mk/
    ako ja ima nekoj koristeno kazete kakvi se rezultatite
    jas imam strii od prvata bremenost,stomakot mi e cel so strii:@ i gi imam vekje 7 godini
    Ve molam pomagajte ako ima koristeno nekoj nesto efikasno

9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    За да се ослободите од стриите овој едноставен и евтин рецепт, кој се подготвува за неколку минути, а може и тоа како да ви помогне.

Потребни состојки:

1 лажица шеќер

1 лажица рицинусово или маслиново масло

Сок од половина лимон

1 капсула витамин Е

Подготовка:

Измешајте ги сите состојки додека не се соединат, па со кружни движења нанесувајте ја смесата на местото со стрии додека не се впие.

Најдобро е да ја нанесете со четка, бидејќи така ќе се поттикне циркулацијата на деловите од телото каде ви се појавуваат стриите.

Повторувајте ја постапката секој ден, 2-3 минути. Смесата може да стои во фрижидер и до 3 недели.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    немав воопшто стрии, се до почетокот на 9 месец од бременоста, ама за 2 недели стомахот ми стана ренде, буквално, излегоа милион, мислам нема место за повеќе... страв мие да се погледнам во огледало, црвени се и огромни... се уште се немам породено, за една нед би требало, и незнам какви ке бидат после, ама мислам дека нема да се повлечат... Некој крем што делува? барем да побелат, знам дека немада ги снема

11. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Мене две недели пред да се породам ми се појавија стрии, а пазев, не бев многу поправена и цело време се мачкав со крем. Џабе, еве дури после 9 месеци почнаа да бледеат, ама сепак се тука. Ако знае некој лек нека пише, на ласер не ми се оди, планирам уште бремености :)

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    mene so prvoto mi se pojavija takvi crveni linii odvratni na gradite i po gazot i butkite. Ne po stomakot. Ama mnogu mi bea odvratni na izgled. Prodolziv da se mackam. So tek na vremeto mi stanaa edvaj vidlivi koga kozata se sobraa. Zboruvam za podolg period. Jas i vezbav potoa i si ja vrativ linijata kolku mozev i ne mi se poznavat voopsto.
    Prodolzi da se mackas so bilo sto mrsno, koza da ne ti bide suva. So tek na vremeto moze da ne ti se poznavat mnogu.
    Jas se mackav so pavloviceva i so hipp maslo za trudnici
    Ama mislam poenta e samo da e mrsno nesto.

Sega so vtorovo nemam ni crvemi linii nitu po gradite nitu po stomakot, pretpostavuvam deka kozata vekje e naviknala tolku da se rastegnuva :))
    Se mackav so kokosovo maslo i sega so obicno mrsno mleko za telo od Balea, i toa ne redovno bas kolku so prvoto. Se nadevam kje ostane vaka do kraj...

13. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    a колку отприлика е ласерско отстранување дали некој се има распрашано?

14. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Јас сум тотално целата по нозете од коленат до стомакот и се распрашав за ласер значи никој не гарантира тотачно одстранување ама мислм дела беше 100€ од третман.поз

15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Denes na ctg vo soba bev so uste dve trudnici ednata povozrasna zenicka,znaci stomakot i bese totalno cist bes nitu edna stria,dr trudnica imase 3,4 strii nad papokot,iskreno me fati sram,jas sum lom cel stomak,i piev voda mnogu,i mackav specialni kremi za vo bremenost i se gabe,zavisi samo od kozata,mojata za nikade e,ocigledno,prodolziv pak so mackanjeto,po poragaj zdravje ke probam so nekoja krema barem malku od malku da se popravi stetata(facepalm)

16. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
  17. Ivana0505

Ivana0505 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    15
    Јас само што ја купив кремата пред 2 дена и почнав да ја користам. Од аптеката ми кажаа дека била многу ефикасна и дека многу се трошела. Се надевам дека ке помогне

18. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Колку го зеде ?

19. Ivana0505

Ivana0505 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    15
    220 од аптекава на битпазар

На Lovy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. PreciousDiamond

PreciousDiamond Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    90
    Мислам дека помалото чнии околу 1400 ден, а поголемото 2200. Но не се сеќавам добро, најдобро е да идеш и да прашаш ги има сигурно во Зегин. Иако би ти препорачала да се обидеш првин со Еуцерин маслото, околу 700-800 ден. е а подолго време трае и би требало да е е ефикасно.

На Barca-Gril му/ѝ се допаѓа ова.