Стриите се резултат на нагло дебелеење или нагло слабеење, но бидејќи твоите биле црвени значи дека си се здебелила, полека ќе почни да ти изчезнува црвеното и ќе ти се направат бели И немој да трошош пари за кремови и гелови оти ништо не помага тие се лузни и остануваат на нас, за жал и јас ги имам на нозете и посебно гадно е на лето кога ќе се исончаш доаѓаат повише до израз види некако ласерко да не можи мада не верувам мн
naednas se zdebeliv i imam mnogu strii na stomakot i nozete kako mozam da gi otstranm mislam da napravam da isceznat, a isto taka sakam da prasam vidov na internet tretmani za slabeenje sto mislite da odam dali se efikasni?
Ја видов на тв рекламата за некаква крема од полжав Celtone се вика. Ја имали некој користено и да сподели искуство и каде ги острануваат ласерски стриите.?Прашав кај Анчевски ама ми рекоа дека не ги отстранувале целосно туку некако ги ублажувале.
Додека бев бремена со првото дете до 9 месец немав ништо а мачкав од маслото на еуцерин и милсев дека навистина има ефект ама веке во 9 месец значи тотално целиот стомак ми е со стрии..И куковите и по половината и по задникот..Веке се бели и како вдлабнати се има ли шанси да ми поминат некако незнам што да пробам навистина...Сега сум бремена со второ гледам како црвени пофторно ми се појавуваат по стомакот а на куковите ми се како виолетови..Незнам навистина не сакам да се погледнам во огледало помагајте..Некој совет што да користам..
Aх ,стрии мој вечен проблем имам на задникот и ми се побели и кога ќе одам на одмор ми поцрнуваат највеќе и се многу по приметливи ..До сега немам ништо користено за да ги остранам затоа што мислам дека ништо не помага..
Да ги отстраниш за жал не е возможно, меѓутоа може многу да ги ублажиш со правилна нега (со специфични состојки) односно да ја оддржуваш кожата еластична. На тој начин се спречува и појавата на нови. Поздрав.
можат да се намали видливоста со фолија и мн вежбање , и слабеење .... Али скроз да поминат немат шанси , на жалост
I drugi imam slusnato deka striite se namaluvale so vezvanje so slabeenje???e kako,na koj princip?moze malku se optegnat so zategnuvanje na kozata ama pak ne mi se veruva..
Еве и јас да помогнам околу и проблемот стрии. Имам и бели и црвени користам крема цикатрикс шпанска е малку поскапичка али има резултати. Кожата ми е"порамна"
Како со фолија ? И да прашам друго дали ќе исчезнат со сончање или ќе се зголеми нивната видливост ,бидејки некој вели со сончање м ?
Dali izbleduvaat ,dali se pomalku vooclivi,pretpostavuvam da,stom velis poramna e kozata,sepak ako sakas zbor dva poopsirno za kremata, kolku kosta,po kolku vreme ima podobruvanje itn.
Секако , кремата е шпанска се вика цикатрикс околу 1200 ден е но има резултати видливи уште првата недела. Пишува за стрии се користела 4 недели за комплетен ефект . Јас паузирав две па сеа продолжувам, искрено кај мене има ефект порамна кожа и помалку видливи
Пред некое време ми се појавија стрии на стомакот од лева и од десна страна.Почнав да паничам,бидејќи ги имам за прв пат.Дали некој знае како да ги тргнам? Поздрав..
Нема простор за паника, јас сум слаба па сум претопена во стрии. Ги има насекаде ама се прифатив каква што сум. Иначе за нив нема лек (барем јас не знам) ама можиш да ја намалиш видливост со продукти кои содржат витамин Е.
Бидејќи прочитав дека повеќето се мачкате со маслиново масло и други масла, дали кога се мачкате оставате малце да отстои или се мачката и се миете одма? т.е ако може некојa да подобјасни подетално што како прави ако успеала да ги отстрани стриите
Го мијам убаво со гел и топла вода за да ми се отворат порите, па ставам од маслото. И не го мијам неколку саати.