Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. NikiBastore

NikiBastore Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    122
    Стриите се резултат на нагло дебелеење или нагло слабеење, но бидејќи твоите биле црвени значи дека си се здебелила, полека ќе почни да ти изчезнува црвеното и ќе ти се направат бели :( И немој да трошош пари за кремови и гелови оти ништо не помага тие се лузни и остануваат на нас, за жал и јас ги имам на нозете и посебно гадно е на лето кога ќе се исончаш доаѓаат повише до израз:$ види некако ласерко да не можи мада не верувам мн :sweat::sweat:

2. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    naednas se zdebeliv i imam mnogu strii na stomakot i nozete kako mozam da gi otstranm mislam da napravam da isceznat, a isto taka sakam da prasam vidov na internet tretmani za slabeenje sto mislite da odam dali se efikasni?

3. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Ја видов на тв рекламата за некаква крема од полжав Celtone се вика. Ја имали некој користено и да сподели искуство и каде ги острануваат ласерски стриите.?Прашав кај Анчевски ама ми рекоа дека не ги отстранувале целосно туку некако ги ублажувале.

4. pavlinka-daniela

pavlinka-daniela Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    11
    Додека бев бремена со првото дете до 9 месец немав ништо а мачкав од маслото на еуцерин и милсев дека навистина има ефект ама веке во 9 месец значи тотално целиот стомак ми е со стрии..И куковите и по половината и по задникот..Веке се бели и како вдлабнати се има ли шанси да ми поминат некако незнам што да пробам навистина...Сега сум бремена со второ гледам како црвени пофторно ми се појавуваат по стомакот а на куковите ми се како виолетови..Незнам навистина не сакам да се погледнам во огледало помагајте..Некој совет што да користам..:)

5. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    256
    Aх ,стрии мој вечен проблем имам на задникот и ми се побели и кога ќе одам на одмор ми поцрнуваат највеќе и се многу по приметливи ..До сега немам ништо користено за да ги остранам затоа што мислам дека ништо не помага..

6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Да ги отстраниш за жал не е возможно, меѓутоа може многу да ги ублажиш со правилна нега (со специфични состојки) односно да ја оддржуваш кожата еластична. На тој начин се спречува и појавата на нови. Поздрав.

7. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    можат да се намали видливоста со фолија и мн вежбање , и слабеење ....
    Али скроз да поминат немат шанси , на жалост :(

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    I drugi imam slusnato deka striite se namaluvale so vezvanje so slabeenje???e kako,na koj princip?moze malku se optegnat so zategnuvanje na kozata ama pak ne mi se veruva..:angel:

9. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    видливоста само се намалува

10. rider

rider Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Еве и јас да помогнам околу и проблемот стрии. Имам и бели и црвени користам крема цикатрикс шпанска е малку поскапичка али има резултати. Кожата ми е"порамна"

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Како со фолија ? :)
    И да прашам друго дали ќе исчезнат со сончање или ќе се зголеми нивната видливост ,бидејки некој вели со сончање м ?

12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Dali izbleduvaat ,dali se pomalku vooclivi,pretpostavuvam da,stom velis poramna e kozata,sepak ako sakas zbor dva poopsirno za kremata, kolku kosta,po kolku vreme ima podobruvanje itn.

13. rider

rider Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Секако , кремата е шпанска се вика цикатрикс околу 1200 ден е но има резултати видливи уште првата недела. Пишува за стрии се користела 4 недели за комплетен ефект . Јас паузирав две па сеа продолжувам, искрено кај мене има ефект порамна кожа и помалку видливи

На simoncelicius и bella.s им се допаѓа ова.
  14. Tete Capdevila

Tete Capdevila Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    13
    Пред некое време ми се појавија стрии на стомакот од лева и од десна страна.Почнав да паничам,бидејќи ги имам за прв пат.Дали некој знае како да ги тргнам? Поздрав..

15. DamnGirl98

DamnGirl98 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    382
    Нема простор за паника, јас сум слаба па сум претопена во стрии. Ги има насекаде ама се прифатив каква што сум. Иначе за нив нема лек (барем јас не знам) ама можиш да ја намалиш видливост со продукти кои содржат витамин Е.

На Tete Capdevila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    5.207
    Може да ми пишете на латиница како се пишува таа цикатрикс крема?

17. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Бидејќи прочитав дека повеќето се мачкате со маслиново масло и други масла, дали кога се мачкате оставате малце да отстои или се мачката и се миете одма? т.е ако може некојa да подобјасни подетално што како прави ако успеала да ги отстрани стриите :D

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    5.207
    Го мијам убаво со гел и топла вода за да ми се отворат порите, па ставам од маслото. И не го мијам неколку саати.

На Acka22 и DamnGirl98 им се допаѓа ова.
  19. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    ахам. ајде ќе пробам :D

20. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    А дали потешко слабеат оние делови од телото каде што има стрии ?