Имам стрии и многу ги мразам. Ми се направија уште во 7мо кога нагло израстив. Сега бели ми се. Ама се помирив со нив, што да се прави.....
Стрии на стомакот Гледв дека стриите најчесто се јавуваат на нозете долниот дел од стомакот дланките градите но јас имам само на долниот дел од стомакот и сега на горниот дел ме чеша и ми с еправи како црвенило е сега се плашувам дали е тоа почеток на стрии или не несто друго ве молам некој да ми кажи.Позз
Jas imam 15 godini i mi se pojavia strii na zadnikot koj mi se crveni me nerviraat koga ke gi vidam...iiii kazuvajte so da pravam sto pobrzo dodeka mi se mladi striite..pozZdrav i blagodaram odnapred [mod-kirilica:w86usojq][/mod-kirilica:w86usojq]
јас слуснав со талогот од кафе да се бањас и со млака вода да се масирас на деловите кај сто има целулит и стрии незнам колку помага ми звуЧи нелогиЧно кафето т.е.талогот
Еј и јас си ја купив таа mum care од зегин 215 ден и сега ќе почнам да ја користам некако ми даде мотив анахристина се надевам дека ќе има резултат и кај мене...ќе пишам како оди,знам каква мака е да се води војна со тие стрии. Поздрав
SPECIFIC VERGETURES Специфичен крем против против стрии (за бремени) * После 3-ти месец на бременост * до 1 месец после породување * 2 пати дневно на стомак * колкови * гради (не на брадавици) користете го навистина помага,отприлика е 150мл
Јас користам огигинал павловиќева маст има мирис на бадем и сварно многу ја омекнува кожата и спречува појава на нови стрии, а исто така со редовна употреба не се познават толку многу. Инаку сум поробала со многу други креми за стрии ама ефекти немаше ама апсолутно никакви.
И јас мислев дека нема спас од стриите,ама ималооооо Тетка ми од австралија ми прати bio-oil масло за стрии можи и трудници да го користат,се мачкав 2 пати на ден и ми се повлекоа на градите и тоа многу,ама јас како јас престанав,значи дури бев упорна се повлекоа,ама кој да се мачка уште ако го најдете од некаде е стварно супер..
Црвените и без крем избледуваат, а досега никој не нашол решение за елеминирање на стриите... а имало многу обиди.
Ми се појавија стрии на крајот од 6то одд. кога нагло се здебелив 4-5 кила имав само 2 црвени и тие со текот на времето избледнаа а за овие белите останаа може ли да ми кажете некоја маст што стварно делува затоа што имам пробано неколку но нема резултат . На лекар кога бев ми рекоа да ја мачкам кожата со лосиони за тело за да не стане сува,затоа што тогаш се појавувале стриите кога кожата била сува
Јас имам стрии на градите и си ги мразам. Ми се појавија зашто не носев прслук на време а имам големи гради.. На почетокот имав црвени, дури и модри стрии а со тек на времето обелеа ама пак ми се познаваат. После ми се појавија нови црвени и еве веќе подолго време не ми се повлекуваат и не стануваат бели. А сега редовно носам прслук, дури спијам со него, неможам без да носам. Некако ги осеќам како опуштени, и после кога ќе почнат да ми се пафтаат наваму-натаму . Инаку ќе ја пробам оваа маста што ја препорачавте mum care. Другарка ми користеше оригинални француски и германски креми што и ги праќаше тетка и од Германија ама не и помогнаа. Користеше и мед, и смеса од мед и млеко ама и тоа не и помогна.. И една мала тубичка чинеше 1500 денари.. Па, затоа не верувам дека оваа маст ќе ми помогне, ама ајде ќе пробам. Исто сум се обидела со онаа калта од Дојран, што викаа дека е лековита и ставав секој ден кога бев на одмор, ама ни тоа не ми помогна.
Максимално го користам доброто расположение кое ме зафатило деновиве.Денес се решив да дадам се од себе во борбата со стриите.По долго експериментирање и часови поминати во бањата пред огледало - уште не ми сметаат замислете А сепак си викам подобро и без нив. Заклучив дека , под необјасниви околности е донесена одлукава , на газето ќе си мачкам од пилингот за стапала и наместо 10 ке го оставам 2 -5 минути.Кожата и на изглед и на чувство после тоа е неверојатна.Засега користам само павловичева и некое си кремче за тело кое ми е при рака.Се кажав на мама , рече дека знае за нешто што помага , нејзината бремена пријателка и го препорачала.Се работи за сет од пилинг , гел и маст .Најискрено не се надевам на чудо , ама во најмала рака очекувам да спречи понатамошно појавување.И се распрашав за ласерскиот третман. Ќе ви раскажам искуства , резултати.
Максимално го користам доброто расположение кое ме зафатило деновиве.Денес се решив да дадам се од себе во борбата со стриите.По долго експериментирање и часови поминати во бањата пред огледало - уште не ми сметаат замислете А сепак си викам подобро и без нив. Заклучив дека , под необјасниви околности е донесена одлукава , на газето ќе си мачкам од пилингот за стапала и наместо 10 ке го оставам 2 -5 минути.Кожата и на изглед и на чувство после тоа е неверојатна.Засега користам само павловичева и некое си кремче за тело кое ми е при рака.Се кажав на мама , рече дека знае за нешто што помага , нејзината бремена пријателка и го препорачала.Се работи за сет од пилинг , гел и маст .Најискрено не се надевам на чудо , ама во најмала рака очекувам да спречи понатамошно појавување.И се распрашав за ласерскиот третман. Ќе ви раскажам искуства , резултати.
Cега со павловичева пробувам заедно со комбинација со витамин е мислам дека од бадемовото масло најмногу имаше резлутати +зелен чај+пилинг помогнаа и тие,ама сепак се познаваат,ми треба физичка активност,велат од тоа се губеле
Ауф ги мразам ! Ги имам најмногу на стомакот, на рацете кај бицепсот и во внатрешниот дел од бутовите на нозете(но скоро неприметливи). Во скоро ослабнав многу и сега ужасно ми се познаваат во пределот на стомакот :'( секој ден се шлапам со креми и пак ми се познаваат, тие што ми беа на бицепсот ми се намалија многу, ама овие на стомаков аман колку време им треба ! Имаат рок уште 2 месеци да се изгубат, инаке под нож ги ставам ! (се шалам )
pavloviceva e resenie za se <3 mnogu si ja sakam i na lice si stavam, inace da pomaga za striite, sestrami stavase na gradite [mod-kirilica:384jx3bp][/mod-kirilica:384jx3bp]
Помагајте !!! Ми се појавиа стрии на нозете Навистина незнам што да правам и кога ќе се видам воопшто не е убаво чуството
Vo zolcka od jajce (so neprekidno mesanje so plasticna lazica)doddete 2 supeni lazici kantarionovo maslo,1 supena lazica cickovo maslo,5 kapki sok od limon i na kraj 3 kapki tintura od neven,se mesa da se dobie homogena (ramnomerna) smesa.Se nanesuva tenok sloj so siroka cetkicka na mestata na koi imate strii i ostavate da stoi 30 minuti se miete so topla voda i na kraj nanesete nekoja hidratana krema,ova se primenuva 2 pati nedelno. го најдов воа на фејсбук еве линк http://www.facebook.com/note.php?note_id=407198708589 [mod-kirilica:28pdhorm][/mod-kirilica:28pdhorm]
Стрии на стомакот zdravo posle bremenosta mi ostanaa mnogu striii ve molam kazete nekoj efikasen krem ili bilo sto? [mod-kirilica:1aghhad8][/mod-kirilica:1aghhad8]
Стрии на стомакот јас имам стрии ама е од бременост ...и го користам овај производ баш овај и ми помогна ...ама моиве стрии не се бели туку црвеникави ... тие се две креми дневна и ноќна и после две вакви потрошени ставро се виде разлика и тоа голема ...сеуште имам ама не толкави колку што ми беа предходно