Како се движат цените за смештај во Струга за овој период? Спојлер Кога бев малечка со моите редовно одевме во Струга, во куќа на една бабичка јас ја паметам како Киа или Кија така нешто, но има 20 и кусур години поминато од тогаш и само на бабата се сеќавам...
Не знам точно, ама ќе се распрашам утре, па ќе пишам овде или во лп. Освен ако некој знае точно, па ќе пише пред мене. Поздрав.
Еднаш имам одено во Струга и прекрасно поминав, додуше не шетав ногу али тоа што го видов ме воодушеви, сега од 23 - 30.07 пак ќе одам на кам во хотел, се надевам овој пат ќе имам повеќе време за прошетка, и ќе видам поголем дел од Струга..
Само што се вратив од Струга, има 2-3 дена и толкуу ми фалии.... Сакам повторноо да се вратам, ама има време летото уште не е завршено ќе побегнам од овие Скопски горештини во мојата Струга Ме фаќа носталгијааа eejjj<33
Може да ми кажете каде се наоѓа некој (веројатно) ресторан Црвен Мак? Другарка ми го изнафали, па се мислам да тркнам некој ден..
Струга денес беше прекрасна! Како и секогаш... ок, речиси секогаш За жал ова беше последната службена посета на Струга - бизнисот веќе нема да ме води таму, а ќе ми останат само спомените. Ех, спомените од Струга... А ќе остане и тоа што успеав да го остварам, а ќе биде за доброто на многу луѓе таму. Како Струга немат друга... а и да имат чуму ти е?
Лилит секаде е така, каде што ги има браќата, не очекувај култура, услужност, не очекувај градот да личи на нешто. Јас многу пати сум сакала да одма во Западна да шетам ,еве Тетово само од една екскурзија го знам, Гостивар не сум била, ама кога ќе помислам дека таму има Албанци, не знам , не ми е многу сигурно и не ми се оди. Немаат култура тие луѓе и колку и да се прават цивилизирани тие се 100 год после нас, Србите, Храватите , Црногорците. Нема споредби.
Лена Црвен Мак ти е ко ќе трниш накај Калишта онаму, после Албум негде имат едно ко фудбалско/ ракометно игралиште. Карши него имат улица за нагоре и по нејзе ќе трниш и ќе го видиш. Мислам дека вака беше бај д уеј, да ги пробаш палачинкине таму! немат поубо нешто!
Бев пред отприлика еден месец и се заљубив начисто во градот. Одамна не бев ја посетила навечер и искрено.... магично беше. Преполна луѓе од двете страни на дримот, мижуркави светла, пријатно зуење од луѓе, и кафанчиња со феноменална атмосфера.... Струга, I'm yours и ќе те посетам повторно во најскоро време
Ве молам може ли да ми кажете како се движат цените на лежалките во Струга? Дали е истиот принцип како во Грција, со нарачан пијалок лежалката е гратис и која плажа е најмирна ( со кулирачка музика) и култивирана (нема цели фамилиии од браќата, со тенџериња, лубеници и слично)? Фала многу
поздрав феминки - ве молам ако има некој од струга да каже какво е времето деновиве и дали е добро во нас. езерски лозја.
Езерски Лозја е топ избор,плажата ти е многу блиску ,чисто е ,населбата е чисто македонска и е релативно блиску до градот само 2 километри.Добар избор ќе направиш,јас кога одам некогаш на викенди на Охридско Езеро само во Езерски лозја се сместувам ни Охрид ни Стуга.