Мале мале шо пофалби сте му удриле на градоначалнико! Си миш тематаа ,,Градоначалникот на Ср,, Абе ооди бе! А виката собиранка а? Ич не знам шо да кажам бе на тај мубет, не е лоша идејата ама јас мислам дека после тава ного работи би се смениле! Анонимноста на форумо ни е предност, или така нешто Спојлер Јас па ка сам се закријала си миш Бог знаа шо сам споделила тука на форумо, туку ај нек ми биде мерако да се криим оште некоо време! Стрмичанките ме разбераа шо кажах, за другите не сам сигурна! Ама ај шо си има врска, мубето ми беше дека Струмица ни е ного убава!
Тава шо викаш за анонимноста ДА.. ама.. па.. нели те копка кој сме шо сме од дек сме как сме. .:Р Мош некоја со некоја се знаа од порано.. У секој случај чинам оти интересно ќе е..
Ццц боже почна да ве копка веке со е как е хах кој сме шо сме,иначе и јас да кажам нешто тука градонаалнико та градоначалнико, симислаш само он живее тука а за да е таква убава Струмица сме се погрижиле сите ние не само он
како бе собиранка бес мене а? блонд прва ке го јадеш стапо шо праваш планове за кафе бес мене кога бе планирате струмичанки да одате на кафе?
И јас сум Струмичанка, јако е чуството коа ти го фалат градо, и знаеш дека тава е чиста вистина .... Баја Струмичанки имало тука на форумо, јас мислаах малко се хаха, иначе дијалекто ни е ЗАКОН бетер од бугарите сме хаха како и да е ќе не разберат сите
Ај и јас малко на струмички да пишам .Поарно да говораме на бугарски,отколко да цепаме на српски.Градо не е убав,ние сме најубавите момички во Македонија Спојлер (конкуренција може да ни бидат само Битолчанките) . Градо отсекојпат не е бил убав,и на моја голњема радост се поубав станува.Поздрав до сите Струмичанки на форумо
Абе не е темата за градоначалнико ама зашо успат да не го пофаламе и него Как и да е испофалииме си се на темата,ама и у право сме стварно е еден од најубавите градови.Значи сите форумџики шо не се ни го посетиле градо у првата прилика правец Струмица,само нека ни се најават Мина тебе баш сакам да те видам,ного си ми интересна ка те читам
Ти мари тук ли си? Дојде ли си од странција? Ај кажејте куга да има собиранка. Само да знаате, ја одам у пакет со син ми
а мене мари нели ме планираш или знааш оти имам палачко дома и не ни мислаш да ме викаш на кафе,ако ако ќе видеш ти само да те видам
Ај договорејте се шо как и ак сака некоја нек ми пише ЛП за да знам. П.С. Гледајте викенд да е .. оти преку неделата не сум у Струмица
Хахахахахахахаа. Не бре ти па, таман работа тебе да не те викнам. Кај јас без тебе? Само да се смири твојот плачко. Кој е утре за прошетка у парко ? (ако има сонце)
Имам два пати отидено во Струмица на еден ден. И ја знаете онаа разлика, пред и потоа ?! Епа да, таков филинг имав летово кога ја видов како заличила на прав град. Многу многу убав град. Иако не ми е по мерак градоначалникот ни како појава физички, ниту пак карактерно или интелектуално, сепак секоја пофалба за вложувањето во градот на кој е градоначалник. Евтини цени, барем во споредба со скопските, мхм yes, Прекрасен парк. И прекрасен плоштад.
Кере да бешее помирен мојо плачко одма ќе шетааме ама него комшиите дома не можат да го истрпат ,а не па у парко да го носам лудост ќе ги фате сите околу мене од него,оти и така цела сум полудеана од него немам ни живци ни нерви веќе,на тебе ти се погоди времето може да шеташ
мори тука сум некни си дојдов,и ке си поседам до крајо на месецо а нормално дека со син ти ке дојдеш јас сакам да си играм пиши ми лп кога и каде
Договорено. Сите шо се заинтересирани за кафето нек ми пишат ЛП. Кафето ќе се реализира наредната недела некој ден.
а нели бива лично да ти каажм хахах и така секој ден се дружеме,гледаме,слуашаме и то,па ако сакаж и лична порака ќе ти пишам,ама чисто сумјам за кафе да можам да одам знааш ми га ситуацијата каква ми е со синчето и со другите работи така да јас виртуелно ќе ве дружам
Струмичани добиваат лизгалиште Од почетокот на декември до крајот на март струмичани ќе добијат монтажно лизгалиште кое ќе биде поставено во центарот на градот и ќе биде со површина од 600 квадратни метри. Истото ќе биде поставено помеѓу Саат кулата и Домот на културата, а ќе почне да се монтира кон крајот на овој месец од страна на австриската фирма “Соклав“, а е купено од Германија. -Лизгалиштето е веќе пристигнато. Инвестицијата за изнајмување на лизгалиштето е потег на Младинскиот Совет помогнат од буџетските средства кои им се дадени од страна на општина Струмица. Овој комплекс е идентичен со лизгалиштето во Скопје, како и со лизгалиштата во останатите градови во земјава и ќе располага со некористени лизгалки, озвучување, куќарки за кафе и чај како и специјални помагала, пингвини, бели мечки и душеци, кои ќе им олеснат на почетниците, потврди за „Курир“ градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев. Истовремено на лизгалиштето ќе може да лизгаат максимум 250 луѓе, а неофицијално цената на билетот ќе изнесува 50 денари за деца и 100 денари за возрасни, за еден час. Предвидено е собраните средства од продажбата на билетите, Младинскиот Совет да ги употребува во други проектни активности. Лизгачкиот комплекс ќе биде свечено пуштен во употреба на 11 декември, ден кога струмичани го слават својот патронски празник.