Дали би можела ако ги имаш прашањата и одговори да ми ги пратиш на меил. dmarija83@yahoo.com. Кај нас во Струмица не ми дадоа ни материјали да учам, а за прашања да не правам муабет треба сега во Јануари да полагам
Дали некој ќе биде во можност да ми ги прати на меил. dmarija83@yahoo.com материјали или тестовите што треба да се учат за полагање за државен испит за медицинска сестра за добивање лиценца за работа. Јас сум со завршено средно образование медицинска сестра, бев на стажирање во Струмица и сега во Јануари треба да полагам, но материјали никој не ми дава ми викаат снајди се од други, а други не познавам.
Здраво дечки, има ли некој прашања за полагање државен испит за лиценца за мед.сестра/техничар со средно образование? И каде е најдобро да се полага во Скопје, маскилофацијална или некое друго место?
Добар ден дали некој е во можност да ми ја пише жиро сметката за административна такса што беше 50 денари за уплата за полагање стручен испит за полагање медицинска сестра ми ја имат дадено погрешно не е иста со другата
Здраво! За стажирање во Штип, дали мора да се оди на пракса? Даваат потписи така? Треба да одам прво на интерно. Кај матичен ми дадоа без проблем.. Доколку сте оделе, колку време сте биле реално на едно одделение? Што сте работеле? Ве молам за одговор.
Одеш цело време, не даваат така потпис, освен ако немаш врски. Ама не мора секој ден, можеш да одеш два-три дена во неделата. За вакцинации од Здравен Дом, така зимаш потпис, не мораш да одеш.
Здраво,сакам да прашам околу полагање на стручен испит како е во поликлиника Бит пазар како е,како се спроведува,некој да сподели искуство кој полагал во брзо време? Фала ви ♥️
Дали додека си на факултет може да пријавиш и полагаш стручен испит на основа на дипломата од средно?