Vi gi prati li nekoj prasanjata za medicinska sestra za dobivanje licenca? Dokolku vi gi ispratil nekoj da ve zamolam da mi gi prepratite i na mene
I jas sum zainteresirana za prasanjata za licenca za rabota. Dokolku nekoj gi ima ve zamoluvam da mi gi ispratite
Здраво, дали некој ги има прашањата за полагање на стучен испит за медицински лаборант? Доколку некој ги има, ве замолувам доколку сакате да ми ги испратите.
Здраво на сите, имам завршено средно медицинско пред 3 години, но немам полагано стручен испит. Би сакала да работам во приватни клиники (приватен заболекар, приватен педијатар и слично), па ме интересира дали се стажира и кај приватни доктори или мора да се стажира во општи болници и да се поминат сите одделенија?
Здраво, за брзо треба да почнам со стажирање и не сум сигурна дали ја имам правилната книшка, па ако знае некој нека ми каже дали е оваа што ќе ја прикачам. Исто така ми треба и помош околу пополнување на книшката во делот што е за секој оддел посебно, па ако некој би можел да ми прати да имам пример како треба да изгледа би била преблагодарна, а и дали е задолжително да се пише датум на почеток и крај на стажирање на секој оддел посебно? Малку сум изгубена и немам кого да прашам, па секоја ваша информација мене би ми била од огромна корист. P.S. со завршено средно медицинско сум ако тоа менува нешто.
Таа е. И пази како ги пишуваш датумите, можат проблем да ти направат. Неможам да ти пратам слика, бидејќи кога ти ги даваат лиценцата, останува книшката кај нив.
Срцки дали некој има прашања за стручниот испит за сестра,што отприлика се паѓа.Дали се општи прашања или детално треба све..
Здраво може прашањето не е за оваа тема но не најдов соодветна , дали знаете што е потребно дали завршено тригодишно високо образование за работа како професор по практична настава во средно медицинско училиште ?
Здраво, треба да полагам стручен испит во скоро време дали некој има некои прашања или насоки како се одвива полагањето?