Dali Mazda nekoj od vas znae sto se stazira za diplomiran fizioterapevt mi treba licenca a odamba diplomirav fala se domestics za Stip
Здраво, ме интересира каде најпрво треба да се оди за да се започне целата постапка? Прво се собираат потписи во книшката или прво се носат документи и се уплаќа? И дали е сеуште на максило? Скроз сум збунета..
Дали некој ја има книгата Основи на сестрински вештини? Ги содржела одговорите за приправнички стаж за медицинска сестра. Или доколку имате некои други материјали ако можите да ми испратите
Можеби прашањево не е за тука но верувсм дека би знаеле да ми одговорите. Одамна полагав стручен испит, подадов стажантска книшка со потписи со се, положив ми дадоа документ за положен стручен испит, тој го чувам во папка. Но бидејќи беше многу години одамна не ми текнува дали ми ја вратиле стажантската книшка, или треба да остане кај нив во архива? Досега книшката не ми затребала, но ме копка затоа што неможам да ја најдам дома. Или во случај ако е изгубена што треба да се направи? Ве молам некој да ми одговори на прашањево
Zdravo. Sakam da go polagam drzavniot ispit za medicinska sestra, maturirav pred dve godini, kako odi postapkata za staziranje na bolnica, koga ima polaganja i kako se prijavuva ispitot? Vi blagodaram odnapred
Одиш собираш потписи од клиниките хирургија,интерна,педијатрија,вакцинации,инфективно и матичен. Па одиш пријавуваш со книшката во ск е на максилофацијална клиника и на бит пазар за другите градови нз.Мислам дека е 6000ден
Zdr bi sakala informacija odamna imam maturirano sum polozila drzavna Matura i odma imam zaminato vo stranstvo no tamo ne bila validna diplomata sega imam shansa da ja priznaam ama ne znam dali ke mi treba da imam t.n Licenca za rabota kako medicinska sestra od.mk ako moze nekoj da mi dade info bi vi bila blagodarna
Можеби прашањето не е за овде но дали некој знае како оди стажирањето за лаборанти со висока школа. Колку време треба да се оди и на кои оддели или каде би можела да ги добијам овие информации? Поздрав
Не знам дали ти одговорил некој до сега. Сите информации би можела да ги добиеш во болницата во градот во кој што живееш, или си во Скопје во министерството, не знам точно но ќе прашаш кога ќе влезеш и ке те упатат.