zdravo, Moze da mi kazete, tetratkata so sobrani potpisi dali ostanuva tamu kade sto polozuvas strucen ispit ? Blagodaram
Blagodaram, I jas odamna imam polozeno 2005 a mi treba za vo stranstvo , mi baraat staziranje kolku imam vo Makedonija☹️a ne se sekavam dali ostanalo vo Bit Pazar kade sto imam polozeno,kaj mene ne e
Zdravo, Sto se odnesuva da potpisot od interna medicina, dali moze od kardiologija? A za hirurgija dali moze da se zeme potpis od gradskata bolnica vo Sk?
Здраво, ќе може некој да ми прсти пример за пополнување на фатите за во стажантска книшка или барем да ме упатите дали треба да имам 30 работни денови или од 15 до 15 следниот месец ако треба да има 1 месец пракса? Ви благодарам
Здраво, сакам да прашам дали знае некој Битола каде треба да прашам, за полагање на државен испит со висока медицина школа?
Здраво ми треба материјал т.е одговор на ова прашање за полагање на државен испит. Кои парични надоместоци се обврзуват во рамките на задолжително здравствено осигурање? Доколку некој знае нека ми пиши
Здраво јас сега треба да почнам на стажирање па би сакала некој да ми објасни што треба да правам прво кај да одам, треба да се пријавам на клиника или како? и дали треба по некој редослед да се оди или нема врска каде ќе идеш прво. Благодарам
Ќе ти пишам за во Штип како е процедурата. Потребно ти е фотокопија од дипломата, стажанска книшка и барање за стажирање. Одеш во Здравен дом и поднесуваш барање за стажирање (ако ти треба слика од документот ќе ти пратам во ЛП). После одеш и бараш потпис од директорот, кога ќе го земеш потписот, започнуваш со стажирање. Јас стажирањето го започнав прво во Здравен дом (15 дена на вакцинации, односно имунизација). На почетокот на стажанската книшка ќе ти запишат кога си почнала. Со документот за стажирање и фотокопија од диплома (нова) одиш кај главната сестра во болницата, и кажуваш дека сакаш да започнеш со стажирање. Јас сама одлучив на кое место сакам да одам, одиш определен период (сега не одат заради вирусот, само така се собираат потписи) и одеш на наредно одделение. Кога ќе ги собереш сите потписи (интерно, педијатрија, инфективно и хирургија) одиш кај матичен два месеци. Инаку ако некој има информација, завршив со потписите во Јули, до кога треба да положам, т.е. до кога ми се валидни потписите? Едни кажуваат 6 месеци, други една година. Ако не положам до Јануари, ќе треба одново да собирам?