Здраво на сите. Дали се признават прекинат приправнички стаж? Три одделенија од 2019 и три одделенија и 3 одделенија од 2021година или ќе треба се од ново?
Zdravo , dali moze pomos okolu datite kako gi racunate za vo kniskata, dali da racunam praznici , vikendi ( od 01 do 01 ) ili samo denovi koi se rabotni bez praznici i vikendi
Здраво, завршив со потписите ги земав сите сега следно е да се пријавам за државен испит. Дали некој ќе ми објасни каде треба да идам и што треба да правам?
Moze pomos okolu datite vo kniskata, dali 30 dena gi racunaat od 01 do 01 ili praznici i vikendi ne se brojat , i po koj redosled se sobiraat potpisite
Искрено не знам, јас ги собрав без да идам на стаж а за дати никој ништо не ми спомна. А зошто ти се важни датите?
Jas veke gi pisav od 01 do 01. Citav tamu pisuva 30 dena , ne pisuva rabotni dena . Ako se racuna taka togas staziranjeto ke bide podolgo od 6 meseci
Да,затоа и јас пишав некој што знае како точно треба. Јас знам дека треба без викенд и празници ама подетално што како треба не знам.
Не знам дали има друга тема ама ај ке прашам тука. Што документи треба да се однесат за полагање на државен испит ама за мед.сестра кај стоматолог за во Битола поконкретко прашувам ако некој полагал да ми каже?