Здраво, Дали некој од Вас досега полагал државен испит за медицинска сестра да ми помогно околу датите?
ќе може ли некој ако ги има одговорите на прашањата за стручен испиот за медицинска сестра да ми ги прати?
Potrebna ti e stazantska kniska da kupis ja ima vo prosvetno delo i da soberes 6 potpisi od kliniki : interna, infektivno, pedijatrija, hirurgija, detski dispanzer i opsta medicina otkako kje gi soberes odis da se prijavis za polaganje imas na maksilo i nevro i na bit pazar za polaganje se uplakja 6000 den oni kje ti dadat uplatnici
Здраво дали некој може да ми каже како оди процедурата за полагање државен испит од завршено средно образование ( профил. фармацевтско-лабораториски техничар) . Благодарам
Се полага усно и општи прашања дезинфекција стерилизација, што спаѓа во примарно секундарно здравство и ако работиш некаде околу таа бранша. Лесно е.
Кога се закажува испитот, колку при крај на стажот/позавршување? За терминот да дојде веднаш по истекот на стажот? И како се закажува? На која клиника да закажам каде е најдобро? И дали шансите се 100% за положување?
Датумот за испитот ти го даваат они,оставаш број и ти се јавуваат. Кога ќе завршиш со стажот одиш кај нив и они ти кажуваат се што треба за да платиш и ти даваат прашања. Ќе одиш кај секретарката на максофацијална хирургија она е одговорна за стручниот испит .