zavrsiv sredno medicinsko i vednas posle toa stazirav 6 meseci i si zemav licenca, e sega zavrsuvam visa skola dali pak treba da staziram posto procitav pogore posle visa 9 meseci se staziralo, iako vekje imam licenca?
Треба, ама не знам колку, мислам 6 месеци. Јас бев без средно медицинско и стажирав 10 месеци откако завршив висока, вез викенди и празници, година и нешто помина.
Здраво, дали би сакале и мене да ми ги испратите одговорите, поточно оние од патронажната дејност, не успеав да ги најдам. Благодарам однапред
Здраво дали ги има некој одговорите од прашањата, односно материјалот за стручен испит за забен техничар со средно?
Здраво, Јас сум фармацевтски техничар. Работам неколку години во аптека. Дали можам да работам како медицинска сестра без лиценца(затоа што веќе полагав лиценца за ф.техничар)? Друго прашање: Дали можам да полагам за лиценца за мед.сестра и покрај тоа што немам таква основа?
Здраво , дали може некој да ми ги испрати прашањата и одговорите за испит медицинска сестра средно? фала
Не можеш. Првото прашање - мора да имаш лиценца. Второто - не можеш да полагаш за лиценца зошто немаш образование за сестра, фармацевтски техничар е сосема друга професија.
Мајка ми има завршено виша медицина школа во Битола, насока - медицински лаборант. Сега се вработи како медицинска сестра, но сака да ја земе високата школа во Штип и лиценца за медицинска сестра. Дали ќе и бидат признаени испитите што ги полагала претходно за и да ги дополага тие што фалат?
Здраво дечки.. Имам завршено пред една година за медицински техничар(мед.сестра струка), но сакам да си ја земам и лиценцата сега, ме интересира околу тоа кои клиники спагаат под интерна (дали може кардиологија), хиругија дали треба да се оди на клиниката хирургија или некоја подклиника, за инфективна дали треба на клиниката за инфективни болести и за педијатрија дали треба на клиниката за детски болести? А за другите диспанзер и општа ми е јасно.. Инаку и дали е можно да се земаат печати/потписи без да се оди на клиники редовно туку да се земаат одма, дали ке дозволат такво нешто? п.с воедно сум и студент на општа медицина дали би било тоа некоја предност да ми дадат печати веднаш бидејки сум секој ден на предавања и вежби?
Zdravo Dali nekoj moze da mi kaze sto prasanja prasuvaat na ispit vo Stip za diplomirana medicinska sestra?
Здраво , дали може некој да ми ги испрати прашањата и одговорите за испит медицинска сестра средно? Би ви била премногу благодарна☺️
Треба да почнам да стажирам на клиника Скопје, ве молам некој да ми одговори, каде најпрво треба да се обратам ? Не студирав во Скопје и затоа незнам и никој незнае да ми каже, незнам ни на кој одделениа треба а незнам ни човек за да го прашам. Ви благодарам многу.