Znaci da ocekuvam nekade za 6 kvadrati deka ke me fati okolu 50 evra mestenje i okolu 150 evra plockite... taka bi doslo... Izvinete, no epten sum laik za ovie raboti... Prv dom, prvo ureduvanje
Нешто поефтино, плочките се движат од 5 евра нагоре, ти имаш 3 квадрати подни и околу 5квадрати зидни
Е сеа и ти Кукле, гранити ако купува нормално. Збориме за оптимални плочки, имаш убава плочка и на дизајн и на квалитет и за 900 денари, до 20 евра ете.
Така де Нема да се луксузираме...ќе најдеме најоптимална варијанта... Благодарам многу дечки Друго што сакав да ве прашам, а никаде онлајн не можам да најдам информација...која е цената на оние роло завеси и што мислите за нив, има ли некој по дома па да сподели искуство?
Ја најдов топ гранит од Бриколаж за 550 денари квадрат, 50/50 плочка, прекрасен дизајн и одличен квалитет.
Бидејќи баш и не се разбирам во материјали, конкретно ме интересира каков тип на медијапан е најсоодветен за во кујна. Знам дека има различни типови, ама некој да ми објасни подетално за ова и исто така ме интересира како се движат цените по метар.
Ми треба ваши мислења за декорирање на излог за продавница за домашен текстил. Покрај другото на есниот излог е планирано да има бебешкп креветче со постелнина. Но позади на ѕидот кок што е од земја до таван што да се украси? Дали слика да се залепи, дали да се искречи? И пд страните на креветчето што може да се стави за да биде интересно, да привлече внимание?
Најдобар избор кога е во прашање медијапанот ми е фарбан високосјаен медијапан, инаку ми нема логика да се избере фурнир бидејќи истиот ефект се постигнува и со иверка во тој случај. Цените на медијапанот се движат окол 3000, се зависи од тоа кој тип и кој квалитет на медијапан ќе се одбере. Мене за излог најмногу ми се допаќа половинки од мебел, пола креветче прицврстено за ѕид, пола плакарче, пола поличе, пола такви некои елементи од детска и од креветче да виси јорганче, чаршавче, мече помеѓу решетките од креветчето, долу некои играчки, од оние коњчиња клацкалки, тропалчиња... А ѕидот најдобро да биде окречен или насликан со облачиња на пастелно сина позадина и сонце, така и да се смени излогот може да се прилагоди на поставката
Аааа... ја разбрав дека само текстил затоа, ако има место нека оди и цело, цели елементи. Убаво ќе дојде.
Прогуглав тоа што ми треба нема Но прошетав денес по некои продавници, добив идеа и замисла како би било одприлика Фала ти многу
Некој да ми даде идеја какви подни плочки да ставам на кујна во орев боја, во нејзино продолжение има паркет низ цела дневна, која инаку ми е во тиркиз и валкано бело? Сакам нешто да ја освежи, не ми се зема крем-кафеави нијанси... Хелп
Плочките во кујна кај мене се спојуваат со елементи од дневната, подните се каки, крем гранит, а ѕидните ќе бидат загасити лилакови, такви елементи ќе имам и во дневна, перничиња, завеси, слики... Мене тоа ми е најлогично кај просотории кои продолжуваат, да се спојат некако
Дечки а ајде некој ако има скоро лакирано паркет, да ми каже, колку време е потребно отприлика за да се исуши лакот... 2-3 дена би биле доволни?
За 24 часа веќе е сув, ама за да немаш дупки најдобро е да причекаш до кај 2-3 дена. Најубаво ќе ти каже мајсторот, ама мислам дека веќе лаковите се поквалитетни и побргу се сушат.
@AngelOfArh , имаше некој проблем на homestyler па морав да почекам... во прилог е дизајнот од мојата соба, таа од лево, спалната на моите е од десно, пред собата е предсобје со плочки, и ВЦ, а од нив се влегува во дневна која не е нацртана и сега не е дел од обновата .. двете соби имаат по два надворешни ѕидови, еден кон север, и другиот кон запад (за мојата) и кон исток за спалната на кои се наоѓаат прозорите , незнаев како па вака морав да објаснам, извинете ако комплицирам но не сум искусна со проектирањево Да напоменам, дека освен плочките во бањата и во ходникот, нема ставено под во собите, најверојатно ќе се одлучам за ламинат во во некоја ваква варијатна, или боја како што се вратите и прозорите бидејќи се црвени. Па девојќи, дајте ми предлог за мојата соба, и за спалната. За мојата соба ми треба да одговара на моја возраст (24 години), да има доволно простор за гардароба, но и за украси џиџи-миџи, и ми треба простор за складирање на книги бидејќи имам многу, пред се за стручна литература со оглед на факултетот. До сега ќоше за учење ми беше аголот горе лево, па и во глава ми се има завртено таму да ставам аголно биро некое (некако ) за да ја фатам природната светлина од прозорот, што ми е многу важно, бидејќи поминувам мн време над книга. И на крај...извинете за долгиот пост, и сум во очекување на вашите решенија Ви благодарам http://www.homestyler.com/designprofile/3301e3d4-79de-4328-8e3d-108fc8e8a97f