Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стручни совети од архитектки!

Дискусија во 'Дом' започната од AngelOfArh, 10 декември 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас лани кога ставав плочки мислам дека ми наплатија 5-7 еур м2. Зависно чив е материјалот.

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Znaci da ocekuvam nekade za 6 kvadrati deka ke me fati okolu 50 evra mestenje i okolu 150 evra plockite... taka bi doslo... Izvinete, no epten sum laik za ovie raboti... Prv dom, prvo ureduvanje :)

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    102.436
    Нешто поефтино, плочките се движат од 5 евра нагоре, ти имаш 3 квадрати подни и околу 5квадрати зидни ;)

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Zavisi sto plocki ke kupi :) jas si dadov 2500 za m2 :)

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    102.436
    Е сеа и ти Кукле, гранити ако купува нормално. Збориме за оптимални плочки, имаш убава плочка и на дизајн и на квалитет и за 900 денари, до 20 евра ете.

На izmislena и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Така де :P Нема да се луксузираме...ќе најдеме најоптимална варијанта... Благодарам многу дечки :) Друго што сакав да ве прашам, а никаде онлајн не можам да најдам информација...која е цената на оние роло завеси и што мислите за нив, има ли некој по дома па да сподели искуство?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    102.436
    Ја најдов топ гранит од Бриколаж за 550 денари квадрат, 50/50 плочка, прекрасен дизајн и одличен квалитет.

8. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Бидејќи баш и не се разбирам во материјали, конкретно ме интересира каков тип на медијапан е најсоодветен за во кујна. Знам дека има различни типови, ама некој да ми објасни подетално за ова и исто така ме интересира како се движат цените по метар. :)

9. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Ми треба ваши мислења за декорирање на излог за продавница за домашен текстил. Покрај другото на есниот излог е планирано да има бебешкп креветче со постелнина. Но позади на ѕидот кок што е од земја до таван што да се украси? Дали слика да се залепи, дали да се искречи? И пд страните на креветчето што може да се стави за да биде интересно, да привлече внимание?

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    102.436
    Најдобар избор кога е во прашање медијапанот ми е фарбан високосјаен медијапан, инаку ми нема логика да се избере фурнир бидејќи истиот ефект се постигнува и со иверка во тој случај. Цените на медијапанот се движат окол 3000, се зависи од тоа кој тип и кој квалитет на медијапан ќе се одбере.
    Мене за излог најмногу ми се допаќа половинки од мебел, пола креветче прицврстено за ѕид, пола плакарче, пола поличе, пола такви некои елементи од детска и од креветче да виси јорганче, чаршавче, мече помеѓу решетките од креветчето, долу некои играчки, од оние коњчиња клацкалки, тропалчиња... А ѕидот најдобро да биде окречен или насликан со облачиња на пастелно сина позадина и сонце, така и да се смени излогот може да се прилагоди на поставката ;)

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  11. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Кревечето ќе биде за продажба затоа нема да може да биде половинка :). Другите идеи се супер. Тенк ју :*

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    102.436
    Аааа... ја разбрав дека само текстил затоа, ако има место нека оди и цело, цели елементи. Убаво ќе дојде.

13. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Да да така ќе биде. Да не имаш случајно сликичка некоја? :)

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    102.436
    Е немам, прогуглај малце, ја идеја ти дадов ;)

15. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882

Прогуглав тоа што ми треба нема :) Но прошетав денес по некои продавници, добив идеа и замисла како би било одприлика :) Фала ти многу

16. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Некој да ми даде идеја какви подни плочки да ставам на кујна во орев боја, во нејзино продолжение има паркет низ цела дневна, која инаку ми е во тиркиз и валкано бело? Сакам нешто да ја освежи, не ми се зема крем-кафеави нијанси... Хелп :)

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    102.436
    Плочките во кујна кај мене се спојуваат со елементи од дневната, подните се каки, крем гранит, а ѕидните ќе бидат загасити лилакови, такви елементи ќе имам и во дневна, перничиња, завеси, слики... Мене тоа ми е најлогично кај просотории кои продолжуваат, да се спојат некако ;)

18. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Дечки а ајде некој ако има скоро лакирано паркет, да ми каже, колку време е потребно отприлика за да се исуши лакот... 2-3 дена би биле доволни?

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    102.436
    За 24 часа веќе е сув, ама за да немаш дупки најдобро е да причекаш до кај 2-3 дена. Најубаво ќе ти каже мајсторот, ама мислам дека веќе лаковите се поквалитетни и побргу се сушат.

20. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    @AngelOfArh , имаше некој проблем на homestyler па морав да почекам... во прилог е дизајнот од мојата соба, таа од лево, спалната на моите е од десно, пред собата е предсобје со плочки, и ВЦ, а од нив се влегува во дневна која не е нацртана и сега не е дел од обновата :D.. двете соби имаат по два надворешни ѕидови, еден кон север, и другиот кон запад (за мојата) и кон исток за спалната на кои се наоѓаат прозорите , незнаев како па вака морав да објаснам, извинете ако комплицирам но не сум искусна со проектирањево :P :D Да напоменам, дека освен плочките во бањата и во ходникот, нема ставено под во собите, најверојатно ќе се одлучам за ламинат во во некоја ваква варијатна, или боја како што се вратите и прозорите бидејќи се црвени. Па девојќи, дајте ми предлог за мојата соба, и за спалната. За мојата соба ми треба да одговара на моја возраст (24 години), да има доволно простор за гардароба, но и за украси џиџи-миџи, и ми треба простор за складирање на книги бидејќи имам многу, пред се за стручна литература со оглед на факултетот. До сега ќоше за учење ми беше аголот горе лево, па и во глава ми се има завртено таму да ставам аголно биро некое (некако ) за да ја фатам природната светлина од прозорот, што ми е многу важно, бидејќи поминувам мн време над книга.

И на крај...извинете за долгиот пост, и сум во очекување на вашите решенија :)
    Ви благодарам Соба.jpg

http://www.homestyler.com/designprofile/3301e3d4-79de-4328-8e3d-108fc8e8a97f