А можеш и тој дел кај фотељата да го преградиш со некоја библиотека, да ставиш биро и да не го затвориш а да биде одвоен како работно катче, така ем трпезаријата ќе ја зачуваш ем просторот нема да го намалиш визуелно. Јас и на ѕидот кај трпезаријата би стаила библитека некоја транспарентна и паралелно со неа до гарнитурата одма и измеѓу биро со компјутер. Мене многу ми се убави работните простори во дневна, така не се нарушува мирот во детска или спална, а оној кој работи може да работи во било кое време.
Убава ти е идејата @AngelOfArh само што маж ми е пушач и сакаме да ја одвоиме работната за да може да пуши внатре. Ви благодарам и на останатите за одговорите. Јас сум свесна дека мора нешто да жртвуваме. Некако најлогично ми беше тоа да биде трпезаријата. Место за јадење можеме да направиме и во кујната, во делот кон ходникот би ставиле плотна и столчиња и тука би јаделе. Не знам, ќе видиме како ќе изгледа кога ќе биде готов станот, вака навистина не можам да имам престава. Работната соба ни е многу битна, бидејќи и двајцата работиме од дома, во неа треба да има две бироа, а тоа не е изводливо во спална. Терасата ич, ама ич не ми се затвора. Ептен ако процениме понатаму дека дневната ни е тесна и ни фали трпезарија, тогаш. Уште еднаш, ви благодарам на одговорите. Па кога ќе дојде време за уредување, ќе ве гњавам пак
Девојки утре треба да одберам ѕидни плочки за во кујната ама проблемот е што кујната сеуште не е нарачана па незнам ни каква боја ќе биде, незнам ни уствари каква кујна сакам. Е сега ми треба помош за тоа какви ѕидни плочки да земам а да одговараат со било која боја на кујната, бела дефинитивно не сакам.
Светла сива или ладен тон на кремава ти се сигурна комбинација. Препорачувам да не се зема мат плочка за кујнски ѕид од проста причиба што многу тешко се чисти.
Ајде од телефон ќе прикачам слики од кујната иако не е тоа тоа, да видите идеа, и мојата е тие нијанси, бело со капучино, плочките ми се мозаик бело со сиво и со капучино, многу се штосни.
Мн ми се допаѓа. Со здравје да се служите. И јас имам слична комбинација, ама плочките не ми се по ќеиф, свеки ги бирала, така да нема да сликам и да се фалам. Јас нема да те критикувам, само ќе ти дојдам на гости да си прикаснам нешто.
Мм купил некоја нова камера, некоја што слика не знам како па ќе ја подзачистам и ќе ви ја сликам, се не стига време за неа
Многу ти е убава кујната,со здравје да си ја користис Ангелче,а за бербатот не се секирај,тоа значи дека ја користиш и не ти служи само за украс.Бербатот ќе го средиш.
Такви се дезенот е таков, не се прљави @SV1911 може да потврди дека не се прљави, она ги знае уште ненаместени. Ова е уствари гранит. Многу се добри дека не се познава прљавштина на нив.
Мене денес ми ги донесоа плочките ѕидни одбрав сивкасти со црно и тука таму по некој цвет. подни одбрав темно сиви кога ќе ги наместат ќе сликам
Мнооогу слична е и мојата. Во смисол на плочки, боја, горните елементи. А аспираторот и машината за саадови, не можам точно да видам, ама мислам дека ни се исти.