Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стручни совети од архитектки!

Дискусија во 'Дом' започната од AngelOfArh, 10 декември 2012.

1. kmaja

kmaja Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    96
    Нема да ти дојде малце шаренко, и сиво, и виолетово, и црвено, зелено лимон, крем?

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.322
    Допаѓања:
    102.890
    Многу шаренко не малце, сиво во неколку тонови, даб, црвена, црна, бела, и на крај виолетово и лајм зелена, јок. Јас би одела со светла кујна, плотната да биде исто даб. Врати се неколку страни наназад мојата кујна е тој стил. Во дневна би идела со виолетовата гарнитура и сиви завеси, или пак сива гарнитура виолетови завеси, теписите да бидат во бојата на завесите. можеш да вметнеш уште една нијанса на сива или пак црна кај комодата, столчињата нека бидат како гарнитурата.

На 1209 и danichap им се допаѓа ова.
  3. kmaja

kmaja Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    96
    Јас искоментирав бидејќи и јас ја мозгам сеа таа идеја, ние имаме само паркет светол дабов, и купивме светла крем гарнитура аголна. Јас сакам да ставам убава крем завеса со драпери светла лаванда, и да направам такви пернички лаванда за гарнитурата (бидејќи неможам никаде да најдам). На тоа би ставила и некој крем со лаванда тепих, и комода крем. Е сега бидејќи кујната е споена со дневната, а несакам да останат само две бои, да внесам некоја светло сива боја или со плочките (некоја комбинација крем со сиво, или преку шанкот а кујната да биде само крем....). Што мислите за идејава?

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.343
    Мене пак ми е премногу монотоно со сива, крем и лила. Ако одиш на крем-лила, како трета нијанса во ненападна варијанта ми се допаѓа убава светло зелена. Многу го отвара просторот и му дава свежина. :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.560
    Допаѓања:
    42.962
    Чекај малку сакаш да кажеш дека ќе смешаш толку нијанси на бои?Сива, крем виолетова, црвена и лимон зелена, тоа ќе биде каша попара.Јас би ти советувала да ја исфрлиш зелената и црвената, ако се пастелни виолетовата и сивата ако е мека сива, може да вметнеш пастел зелена.Ама јас и препорачувам да се држиш на крем и сива, вметни само некои виолетови детали како перички, завесата може да биде таква.Црвена никако не ставај.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    412
    Реална цена за основен проект е 3 евра по метар квадратен од бруто развиена површина на целиот објект (проектот се работи за целиот објект и кога станува збор за надградба или доградба) , додека ентериер чини 8 евра по квадрат од нето површина на делот што се работи. Ова се цени со кои ние работиме.

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Summer 2015

Summer 2015 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Ви благодарам.Да видиме што како со ѕидовите па ќе викажам.

8. gabrielka

gabrielka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    помош неможам да се одлучам на мебел венге крем која боја да ја додадам несакам жолто и портокалово а се мислам за зелена или лаванда ама која нијанса незнам ајде помагајте

9. Summer 2015

Summer 2015 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Значи одлучивме ѕидовите ќе бидат бордо со бело. Сега мебелот каков да биде? Штом ѕидовите ќе бидат бордо со бело, а ламинатот е даб боја каква да биде кујната, каква трпезариската маса, какви столовите, а какви завесите и теписите? За во дневна имам идеа, гарнитурата да биде нешто на крем со бордо или што мислите вие? Комодата да биде крем со бордо и масичето какво? Тепихот и завесата исти како во кујна затоа што се споени.

Последна измена: 20 октомври 2015
  10. gabrielka

gabrielka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    гарнитурата ми е венге наслонот за седење е оваа боја а исто вакви се и столиците со венге маса ајде помагајте со идеи слики ....

Прикачени фајлови:

11. Summer 2015

Summer 2015 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Да не си погрешила нешто венге е нешто кафеаво накај црно, а ова е крем.

12. gabrielka

gabrielka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    еве ги и столиците

Прикачени фајлови:

13. gabrielka

gabrielka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    да написав венге е гарнитурата надворесна страна перниците се венге наслонот за седење е оваа боја во две бои е

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.343
    Мене во оваа комбинација на крем и венге многу ми се допаѓа како изгледа нежна портокалова, но ете, не сакаш таква боја. Му дава неверојатна топлина на просторот, многу добро би се вклопиле портокалови детали во оваа комбинација на бои.

Но некако не ми се допаѓа со виолетово, мислам дека подобро би стоеле некои зелени тонови, ќе добиеш баш некаков привиден натурален склоп на бои, кој би изгледал баш фино.
    Ми се допаѓаат сите овие тонови, освен вториот кој ми е малку too much за твојата комбинација. :)

На gabrielka, 1209 и irenna им се допаѓа ова.
  15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Devojki ovaa e najaktivna tema I zatoa resiv ovde da prasam,niz skopje kade mozam da najdam materijali-stofovi sto se koristat za oblekuvanje na stolovi?

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.322
    Допаѓања:
    102.890
    Во Матекс, горе на кат во ГТЦ, пристапни цени и добри материјали.

Јас сепак би идела со венгето и кремот некои пастелни тонови, оти венгето многу затвара. Лаванда боја, мене ми е омилена гледам Мишелка не ја сака, можеш и со пудра боја, онаа париско розе што е, но никако со портокалова, некако ќе ми штрчи премногу.

На бордо и бело мора да се внимава многу, ако додадеш трета боја може да биде опасно. Кујната може да биде крем со венге, се што ти е столарија да биде венге, крем завеси и теписони, ако додадеш уште една боја мислам дека ќе биде премногу. Јас со сиво не би идела, доволни ти се апаратите во сиво, да не биде премонотоно.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.560
    Допаѓања:
    42.962
    Колку што разбрав плочките во кујна ти остануваат виолетови, а кујна и дневна се споени така?Ако е тоа темно виолетова накај вино боја, океј некако ќе оди со бордото, ама ако светла и пастелна нема.Не знам зошто се премисли толку пати.Ако веќе сакаш да ти е посветло дома, оди со пастелни бои, секако и ламинатот ти е светол, оди со таква плотна на кујната, моја препорака во дневната купете мебел со класични бои, зошто мебелот не се купува секој ден, ќе треба да ви трае години, ако е тоа основни бои може да промениш и да додадеш трета боја кога ќе ти скисне, а замисли тоа да е виолетова, како што пиша предходно, ништо нема да направиш.
    Е сега ако толку сакате да биде бордо, не мешај друга боја, оди со крем и борда може да додадеш елементи со даб и толку.Според мене бордата е доволно тешка боја сама по себе и ако сакаш дома да ти изгледа пријатно, треба да додадеш некои "природни" материјали.

За девојката што прашува за венге и крем, јас би одела со темната зелена од Мишелка.Убава е и ќе му даде природна нота на просторот.Но може и да остане вака и другите елементи венге, со крем-кафеави детали.
    Инаку лани живеев во стан и имаше венге маса и шанк и столици, гарнитурата беше со сиво и завесите и не беше лошо, ама зависи од просторот ако е мал, ова ќе дојде некако многу затворено и темно.

На Mishela и mirandaa им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285
    Ја отварам страницата на енмон но никако да се отворат каталозите со плочки, ценовници или др. понуди.
    Да не знаете некоја друга фирма ?

Совет за вид на плочки, оти гледам разни врсти?

19. Summer 2015

Summer 2015 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Извинете се премисив уште еднаш, но ова е последно. Порачавме петосед венге и крем, масиче венге, комода венге, крем и има малку бордо. Трпезариска маса крем, а столови венге. Кујна уште немаме порачано, нема врска виолетови се подните плочика така да ќе се покријат кога ќе ставам стаза. Ѕидните се бели. Е сега останаа уште завесите и теписите. Какви да бидат тие? И ѕидовите какви?

20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Може ли да ми дадете еден совет. Трепезариските столици ми се цели во штоф сиви. Е арно ама веќе имаат по некоја флека, а не па син ми кога ќе прооди. Да ми кажете дали е изводливо да им сошијам како навлаки да ги заштитам и ако да каде да го изреализирам тоа. Еве ги столчињата вакви се 1.png.jpe