Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стручни совети од архитектки!

Дискусија во 'Дом' започната од AngelOfArh, 10 декември 2012.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Gotovi navlaki vidov vo JYSK. Samo ne znam sto boi imaat.

2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ги знам тие , ама не ми одговараат. Столчињата се малку по специфична димензија и помали. И плус тие се баш оние навлаки што ги користат за украсување на сали за свадба, знаеш цел стол прекриен од горе до доле. Ќе бидеме дома ко сппремни за некоја свеченост.
    Јас имам на ум од обичен мебел штоф да се сошие по мерка на столиците, ама од горе до кај што почнуваат ногарките, така некако. Имам идеја, а никаква реализација :(

Последна измена: 22 октомври 2015
  3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @irena.1 А зошто не ги однесеш каде прават столови, па кожни можеш да си ги направиш.Може и они да ти сменат материјал каков сакаш таков ќе си избереш :)

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.322
    Допаѓања:
    102.893
    А да си викнеш кирби да ги исчистат, знам една девојка чисти ко нови ги прави, јас сега ќе ја викнам дома гарнитурата да ми ја исчисти.

За теписите, јас останувам на тоа да бидат крем, повеке нијанси на крем, не мора скроз светли, имаш сега избор куп. Јас скроз заборавив претходно на лилаковите плочки, ама ако не ти е ептен во директен допир кујната со дневната тогаш не е проблем и да имаш бордо. Јас не би одела со темни теписи бидејќи веќе имаш многу темно, ќе го затвориш просторот.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.638
    Допаѓања:
    35.279
    Едно блиц прашање :)
    Треба да одбереме плочки за кујната. Јас планирам кујната да ми биде бела, а плотната со дрвен дезен.
    Треба да бираме помеѓу бели ѕидни плочки и шампањ подни или шампањ ѕидни и шампањ подни.
    Јас некако повеќе сум за вторава варијанта, бели плочки на болница ме потсетуваат. Сметам дека шампањ т.е крем верзијава добро ќе одат со бела кујна :?: М? Мислење ве молам?

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Со бело оди се.Ако гарнитурата мебелот ти се бели би можела лилави плочки не премногу темни.Баш би разбиле монотонија.Бели не.Па немора подните да ти се ипак бели, можеш шампањ.А зидните како што кажав.Еве шарени ке ставиш нема целосно бели ако веќе мораш бели. KuhinjaBelaHacijenda1.jpg [​IMG][​IMG][​IMG]Ако сакаш веќе само бела да ти е кујнага стави бар 2-3 елементи како оваа.Многу поубава ке биде.[​IMG]

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ModernMuse

ModernMuse Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    504
    Девојки, ќе ја искористам активноста на темава да ве прашам дали знаете мајстор што реди ламинат на ѕид?
    Фала ви и извинете на офф топик :)

8. Summer 2015

Summer 2015 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Купивме теписи крем со малку бордо, остануваат уште завесите и кујната. :)

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.322
    Допаѓања:
    102.893
    Прв пат слушам, сигурно е многу потешко бидејќи тој се реди на под вообичаено. Прашај ги во продавниците кај што продаваат, по мајстори, не би знаела да ти одговорам.

10. ModernMuse

ModernMuse Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    504
    Фала ти @AngelOfArh на одговорот. Ми кажаа денес Ивана од Ајде дома ставала во некоја емисија, па ќе истражам малку, ваљда ќе најдам со кој соработува :)

11. kmaja

kmaja Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    96
    Женски помагајте, заглавив со мојава лаванда. Значи, никаде нема еднобојни лаванда декоративни перници и флекери (чергички за на гарнитура). Си реков да шијам перници, во матекс ги има сите бои на штоф освен лаванда, немам идеја повеќе каде да барам

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.322
    Допаѓања:
    102.893
    Женски пазар, имаш избор најголем. Не мора да е штоф, перничиња може и од материјалче да си сошиеш.

13. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Во Quick step кај градски стадион има таков ламинат и тие го редат.

На ModernMuse му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Женски помагајте :). Во фаза сме на реновирање на домот, па ми треба помош околку деталите, зашто мебелот е веќе порачан... Значи дневната и кујната се 2 посебни соби, ламинатот е ист и во двете (бел храст :^)). Плочките во кујната се кремави, а елементите се сјаен медијапан во комбинација кремаво, со некоја нијанса на сиво-кафеаво, нешто слично како на сликава: 10167946_776433305702166_1862526574_n.jpg
    Гарнитурата е исто во комбинација на овие бои. Е сега прашањето е која боја да ја вметнам за да го освежам просторот, на теписи, завеси и сл. Фала ви однапред. :)

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    81.343
    Тука можеш навистина многу да експериментираш - речиси сите нијанси би се совпаднале, освен некои кафеави тонови кои според мене би му дале некој „тежок“ изглед на просторот.
    Единствено избегнувај црна, за да не се соочиш со канцелариски изглед во домот - нормално, доколку не преферираш таков.

Јас ти предлагам да одиш со некоја пастелна нијанса, колку и да звучи клише.
    Минт е првото нешто што ми падна на памет кога ја видов прикачената фотографија, мислам дека многу убаво би се вклопила во просторот, посебно со сивкастите детали од елементите.

Или пак, ваква нијанса на зелена - секогаш во оваа комбинација како вашата, ентериерот делува многу освежително.
    Не соодветствува фотографијата во целост, но само за да ти ја доловам нијансата.

Вакви или минт завеси би биле полн погодок според мене, а можеш да си одбереш и некои мини-ќилимчиња во една од овие нијанси, кои ќе ги поставиш под маса во дневна или некаде на друго место каде имаш потреба.
    Исто, добро (ќе) изгледаат и лустери или друг тип на лампи со едноставни форми и впечатлива минт или пастел зелена.

На Sky-butterfly, jovanovska94, irenna и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Rainbow12

Rainbow12 Нов член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki,

jas bi sakala da ve zamolam, dokolku mozete da mi preporacate nekoj koj moze da mi izgotvi 3D idejno resenie za stan. Mnogu mi e vazna kreativnosta, igranjeto so boi i prostorot, znaci ne da bide samo ova da stoi tamu, ova tamu, tuku sakam da mi predlozi interesni idei, sekako neli i so moi zamisli.

Vi blagodaram odnapred :)

17. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    8.017
    Не знам кај да го поставам прашањето,па ќе си прашам тука:D
    Оваа година купив елка за нова година и прва година ќе украсувам по дома,па се мислам во што боја да ја украсам.Дневната соба е во црно-бел мебел и имам еден ѕид на лилјаково.Останатите украси се се лилјакови.
    Сега се мислам дали да ја украсам елката со лилјаково и сребрено или во оваа боja[​IMG]
    Прашувам бидејќи мислам дека би било многу монотоно и елката да ја ставам лилјакова.Исто може да дадете предлог имате предлог за друга боја-само да не е во комбинација со златно,некако не е мој стил.
    Ајде, кажувајте предлози:P

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    81.343
    Јас гласам за виолетово-сребрено комбинација, не ми прави мерак плаво, @fairy88 .
    Можеш да направиш некои комбинации од овие бои, фино изгледаат меѓусебно измешани.

П.С. Ме пресмеа со прашањето, уште од сега те фатила еуфорија. :lol:

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    8.017
    @Mishela не се смеј тука цел град е еуфоричен:rofl:.Елки и украси на секој чекор.Јас вчера порачав елка од интернет,па ќе ми стаса до понеделник.Преска излегов на кратко, да испазаруваме и се залепив за лампионите,само не знаев што боја да бидат и затоа одма да прашам:).Инаку фала на советот:*

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.322
    Допаѓања:
    102.893
    И јас би останала на тоновите на виолетовата, едноставно црно, бело и виолетово, многу ќе биде и уште една боја. Најди убави сребрени украси и машни во виолетова боја, можеш и бело како снегче и оние траки бели, како што има зелени демек гранки само бели, сигурно ги има кај вас.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.