Би сакала да слушнам мислење од поупатени од мене. Значи имам слика А3 формат од синко урамена во сребрена алуминска рамка. Личи ли да ја закачам во дневна соба. Уредувањето ми е минималистичко, детали нема, украси или слики, со исклучок на една срмена пеперутка. Бои црно, бело, сиво и зелено. Прашањето ми е се ставаат ли вакви слики од членовина фамилијата во дневна соба
Мое мислење е подобро да ја ставиш на постоље отколку да ја закачиш на ѕид, мене на ѕид не ми стојат убаво такви слики како единечни што се, рамка со повеќе слики, некоја компилација од слики повеќе од цело семејство и слично, да ама така еден примерок не ми изгледа убаво.
Што мислите за тапета позади комода, прашањето ми е дали тапетата да ја ставам на цел ѕид позади комодата или да биде само позади делот на комодата или само позади делот кај телевизорот што ќе стои. Комодата ми е бела, а сакам тапетата да е сива со 3д камен ефект.
Сите варијанти кои ги кажа се убави, јас лично сум за една лента од тапет која ќе зафаќа колку комодата, ама па викаш има принт на камен па затоа може е подобро да иде на цел ѕид, глупо е многу да иде само на еден ден, ќе излгеда апла различно. Избирај помеѓу веритикала позади комода од горе до доле и цел ѕид.
Да си се цитирам сама оти никој не ми одговори и ако не ти е тешко @AngelOfArh да те замолам совет да ми дадеш околу ова само што сменив мислење сега несакам да имам боја на ништо друго како бојата на паркетот, масата да си биде бела а столовите сиви. И фала многу на советот за тапетите, ќе анализирам уште еднаш ама мислам ке ставам на цел ѕид позади комодата. Фала.
Мене реално зеленава никаде не ми се вклапа, не знам што паркет имате, дали е бука или даб. Со буката, бела и сива мене многу ми е убава жолтата како комбинација, зелената, поготово ако викаш нежна ќе ми се изгуби а поготово што е зелена и не ми иде со сивата пак ќе изгледа чудно. Иди со потопли бои бидејќи имаш топол тон во буката. Кај дабот е малце поедноставно, идат и поладни бои.
И јас се премислувам за зелената, ама после ова дефинитивно не, може лилавка нешто да ставам или за друга да размислам. Паркетот е инаку бука. Фала
Со бука одат топли бои, тоа да имаш на ум, ладните некако не ми се во комбинација. Бело, крем, сиво, бука и некоја прекрасна жолта, да го исполни просторот со топлина. Или ако е лилавка ко што викаш нека удира повеќе на црвено, не на плаво, топла лилава да е.
Фала многу на советите, ќе размислам за жолтото ама вака како што си замислив мислам и јас дека убаво ќе изгледа.
Дали кај нас може да се најде боја за табла/ѕид (chalkboard)? Нешто вакво: https://www.google.com/search?q=chalkboard paint&client=safari&rls=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXnur44s7KAhXGlCwKHcjTBSoQ_AUICCgC&biw=1702&bih=1204 Дали е ова добра опција за детска соба? Мене ми делува многу интересно, ама се прашувам колку е сигурно т.е дали од постојано бришење ѕидот може да се оштети? Исто така колку е ова здраво за дете? Или подобро во кујна да си ставам
https://www.facebook.com/Papradiste-kolor-738185036237397/?hc_location=ufi се ќе ти објаснат во инбокс на линков
Јас не би ставала, многу паѓа од кредата кога пишуваш, се прави лом со прашина. Ако веќе сакаш за детето мислам подобра варијанта ќе биде од оните таблите малечки што се, со ногарки.
Ako moze eden sovet znaci vaka stanot ke go opremuvame so mebel imame kupeno bela trpezariska masa i beli stolici (toa e za vo kujnata) za dnevnata imame kupeno komoda i masicka bela so kafeno e sega neznam dali da zemam kafena garnitura bela ic ne sakam otvoren e prostorot pomegu dnevnata i sega neznam da ne mi dojde mnogu sareno
Ми треба помош од вас за да ми разрешите една недоумица. Во дневната соба во станот кај што треба да се вселиме има два прозора. Едниот е голем 2,5м х 2,5м заедно со вратата, а другиот е стандарден двокрилен прозор над радијатор. Прашањево ми е: Што да правам со овој помалиов прозор? На тој ѕид ќе ми биде и седечката гарнитура и се мислам како да го решам прозоров. Класични завеси да ставам не ми личи, венецијанерот ми се многу канцелариски, без завеси ми е многу празно. Единствена опција која сега ми остана се т.н зебра завеси. На изглед ми изгледаат многу убаво, а и практични ми делуваат. Дали се добра опција? Исто така дали би можеле да се изведат и на поголемиот прозор со вратата? Други предлози? тнх
Mi treba sovet, od ovie plocki za na dzid na kujnata kupivme kako da ja pravam kunjata?razmisluvav dolniot del venge kkafekafeno, goren del krem i plotna kako gorniot del krem. Ili pak plotna kako plockite drvo dizajn a gorniot i dolniot del krem da gi napravam. Sovet kako bi izglelo podobro bidejki sakam da kombiniram krem venge i tirkizno moram da kombiniram so ovie plocki bidejki premnogu mi se dopadnaa ama mora da bidi i tirkiznoto vo kombinacija. Cekam sovet
Здраво Наскоро ќе започнам да опремувам нов стан па имам неколку прашања до архитектитките. Отприлика знам само каква боја сакам да има застапено во секоја соба, па ме интересира дали комбинацијата на бои е добра или имате некоја подобра идеа. Слободно може да ми предложете друга комбинација на бои. 1.Кујна. Плочките во кујната ми се крем како на сликата. Би сакал во кујната да имам зелени елементи, па мислам горниот дел на елементи да ми се зелен медијапан, а долниот кафена боја (отприлика како на слика 1). Или пак горниот бела боја, а долниот зелена (слика 2). Или пак сите елементи во зелена (слика 3 и слика 4). Исто ме интересира какви подно плочки би одговарале? Друго ме интересира каков тип на мијалник е најдобар (гранитен...) и каков материјал да е кујнската плотна (медијапан, гранит, мермер...)? 2. Дневна. Гарнитурата би сакал да ми е на крем или капучино боја најтемно. Би сакал да имам зелени и портокалови детали во дневната како на слика 5. Дали одговараат овие бои? Каква треба да е комодата и клуб масичката во дневна, венге или дрво боја, или некоја друга??? Дневната, трпезаријата и кујната се отворени, па ме интересира каква боја треба да ми е трепезариската маса и столови? Каков модел на елементи би ми препорачале и каков материјал? 3. Спална. Каква боја би ми предложиле за спалната, се мислам помеѓу сина (слика 6), зелена (слика 7) или жолта (слика . Каква боја да е плакарот и креветот? 4. Ходник. Каква боја би ми предложиле за елементите во ходник и каков модел на елементи се најпрактични? Исто ме интересира каков материјал препорачувате? Овде ѕидовите би сакал да останат бели. Ви благодарам однапред
Девојки ми треба голема помош. Сакам да купам стан но е во градба и со димензииве сум скарана, вака како лаик мнг ми се свиѓа ама ми треба стручно мислење, колкави се собите дали се доволна големина итн. ке сака некој да ми пишам пп. т.е. да му го пратам планот?
Дневниот престој е поврзан со отворена кујна. Кујната планирам да биде бела, со бели плочки, со темно кафена работна површина, темно кафен е и мебелот во дневната а и подот е истотака темно кафен. Единствено гарнитурата не е одбрана. Вечната недоумица кожа или штоф сеуште не ми е разрешена но сепак бојата ми е поглавниот проблем. За бело не сум, кафено ќе затвара многу...се одличив да одам на крем варијанта. Имам во видик една крем кожена и една од црвст штоф, како прскан сам од себе. Но не планирам да вметнувам друг крем елемент. Се би било бело, кафено и тоа едно парче крам. Мислење за идејава? Мене многу мис е свиѓа Вецето е со сиви подни плочки а бели на ѕидовите. Планирам ѕидана када цела со сиво/бел мозаик, не најдов порцеланско постоље за туш кабината, па и таа ќе биде со ѕидано постоље истотака од мозаиков. Тие се наоѓаат долж ѕидот, едно до друго. Во внатрешноста на кабината, каде што ќе стои елемнтите од санитеријата, шипката со тушот, планирам една линија сиви плочки , од горе до доле, во вертикала. Е сега за да има повзраност со мозаикот со спротивната страна, каде што се шоља, биде , судопер и елементите кои се бел, мат медијапан, сакам да ставам истотака мозаик. Првен мислев само на овој ѕид, но поради паралелно местење на фугите, би било подобро кога мозаикот продолжува долж на сите 4 ѕида, со тоа што ќе се прекратува во туш кабината, од лево и десно кај сивите плочки. тука тоа ми беше недоумицата. доколку стават само на овој ѕид мозаик, при редењето на плочките на останатите ѕидови ќе се приметува разлика во фугите...а вака не знам да не делува пренатрупано? Да беа два судопери, ќе можев вертикално да ги ставам мзоаикот на другиов ѕид, но само со еден, не мис е засекува така просторот и мене не мис е допаѓа идејата за вертикала. Мислам дека цела плочка би било премногу во хоризонтала на сите 4 ѕида, пренатрупано, едно 10-15 цм. дека е доволно. Мислење за замислава моја? И линк за фирма која изработува роло завеси или искуство со истите? Фала однапред.