1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стручни совети од архитектки!

Дискусија во 'Дом' започната од AngelOfArh, 10 декември 2012.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.321
    Допаѓања:
    41.610
    Медијапан е поотпорен и поубав материјал, поквалитетен, иверка е поефтин и најчесто го користаат за корпуси и внатрешни елементи. Корпусот нека е од иверка, вратичките од медијапан.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    22.397
    А истото ова важи и за вградените плакари? Како и за ТВ комодата? Костурот да биде од иверка, а само вратите/предните делови да бидат од медијапан?

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Исто и јас правам кујна, па одбрав корпусот да е од иверка, а вратничките од медијапан и тоа мат.
    Ова за спалната.
    Ова за кујната.

Истото важи и за плакарите, само зависи од големината.
    Ако имаш преголем плакар, тешко се наоѓа медијапан со соодветна големина, заради тежината.
    Ќе треба пресеци да се прават, да одбериш повеќе нијанси и сл.
    Наместо врати, ние ставивме стакла со фолија.

4. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Ќе го реновираме купатилото. Плочките се стари и подот не е рамен. Е сега за подните ако земеме лепак плочка на плочка дали ќе се израмни подот или треба уште нешто да купиме.

5. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Ќе треба да се фугира, и пред да се стават плочките да се премачка со хидромал за заштита од водата.
    Мислам дека доволно би било да се нивелира, а ако е огромна разликата, не знам...

На eutixismena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eutixismena

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Фала @ЈеленаЏиш . Не е многу голема раликата ама машината за перење ми се шета низ купатило. Значи би требало да свршиме работа.
    Иначе си купив конечно нешто да удира на виолетово во станов-плочките (да се прашував само јас се ке беше виолетово).

На ЈеленаЏиш му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Ако имаш големо купатило, ќе дојдат до израз, ќе декорираш некако, може да заличи на спа...
    Моето купатило е многу мизерно, 1.95 х 2 ... баш нема никаква врска какви плочки сум ставила :))

8. eutixismena

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Моето е 2,7*1,8 . 13081712_10207123588381153_1067957064_n.jpg 13082126_10207123588941167_178966017_n.jpg
    Ама немам идеја како да ги наредиме. Подните се виолетови.
    Според мои некои пресметки ако стојат хоризонтелно ќе собери 10 плочки во висина. Си велев пола пола ама на една реклам деновиве што врти на тв видов бели, лила па пак бели. Па сега си викам 3 бели 4 виолетови па пак 3 бели. Ох немам идеја.

9. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    13090671_271205829888159_818324206_o.jpg

Можеш виолетови подни, розевките зидни, а во делот кај туш кабината пак виолетови. Сепак, твое е да одлучиш. Јас не сум дизајнер, само во фаза на реновирање и местење сум, па се интересирам за вакви работи :))

10. eutixismena

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    И јас не сум ама ме јинтересираат вакви работи. Радна акција не ја пропуштам.

На ЈеленаЏиш му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Совет од мене од искуството мое. Во делот кај туш кабината бели плочки да бидат. Јас инам бело црни. Значи грото бели и на секол ѕид по еден ред црни. И баш тој ред се погодил во туш кабината. Ужас, на нив се гледа бигорот и со ништно не се чисти. На белите не се познава, ама тој црниот ред од кожа ме вади. Па како ќе седнеш на шољата право во него гледаш. Многу ме нервира.

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.249
    Допаѓања:
    284.221
    Јас би вовела целосно бели плочки за да ``смират`` малку.

13. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    8.336
    Значи вака, дневната е поврзана со отворена кујна, кујната ке биде сјајна капучино боја, голема е во Г доаѓа, и ѕидните плочки ке се темни.Гарнитура веке наручивме штоф кремаста боја.Трпезариската маса би дошла помеѓу кујната и гарнитура.

Е сега какви елемнти да ставам, која боја? Мислам на трпезриска маса, столчиња, комода за под тв и сл.Јас би сакала темно кафеави, а на гарнитура би наредила кафеави и тиркизни јастучиња и би ставила плава завеса, понежна плава не тиркизна.
    Е сега дали темно кафеави елементи (не сјајни) би оделе со сјајна кујна? И се мислам каква боја да се ѕидовите?
    Што мислите за идејата?
    Ако имате некоја друга кажувајте, секоја идеја е добродојдена.

14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.803
    Допаѓања:
    131.429
    Ве молам да ми дадете линк за да си цртам куќа :) знам имаше низ темиве ама не можам да најдам.

15. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    2.269
    Мислам дека би ти одговарало, исто и украси некои со тиркизно или чаши, тањири нешто таква боја, баш би изгледало убаво, а може и килимот ( ако ставаш ) да ти биде крем со тиркиз или со повеќе нијанси на сино, може и некоја друга боја плус, така да разбие малку. Има толку многу избори, бои на килими, а ретко кој му дава посебен акцент на килимот, сите некако се по што по неутрално..

Последна измена: 13 мај 2016
    На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.677
    Допаѓања:
    5.445
    Девојки, каде можам да најдам класичен тросед (бел штоф), на механизам, и да не е со прецената цена?
    Гледав нешто слично во еден салон, ама 20 000 и кусур е многу за еден тросед.

images.jpg p29_2e15f_thumb.jpg

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.723
    Допаѓања:
    145.098
    @Rubiii ист како на првата слика имам видено во Икеа. За цена и детали незнам да ти кажам.

18. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.677
    Допаѓања:
    5.445
    Ооо не во странство, за итно ми треба, нека биде низ Мк :)

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.199
    Допаѓања:
    56.761
    Cloud од Feydom. Не е со механизам, но се трансформира во лежај и е многу удобен и за седење и за спиење. И на изглед ми е прекрасен. Плус, се вади се’ од него и целиот штоф се пере во машина, па кога сакаш можеш да си го освежиш. Е сега цената... над 20000 мислам дека беше, ама ѕирни да не имаат некој попуст.

20. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    2.269
    Ја постирам сликата за да ви дадам некоја идеја, каде што имате неутрални бои во домовите, било крем, бело, кафено, сиво, црно.. Доволно е да уфрлите шарен килим, фотелја или перници, по некој украс ( слика, книги, цвеќе ) и тоа е тоа, имате комплетно, нова и освежена просторија
    image.jpeg

Последна измена: 20 мај 2016
    На 1209 и LivingGlam им се допаѓа ова.