1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стручни совети од архитектки!

Дискусија во 'Дом' започната од AngelOfArh, 10 декември 2012.

1. miss-bootylicius

miss-bootylicius Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.018
    Пoмoш ми требa... Сoбaтa ми е крем сo кaфенo сaкaм дa кoмбинирaм сo тиркизнo дaли убaвo се вклoпувa oвaa цветнa прекривкa светлo беж сo тиркизни цветoви или ... :) немoжaм дa се oдлучaм ви прaќaм и слики зa пoмoш:)

Прикачени фајлови:

2. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    28.502
    Ми треба и мене помош (поточно на мои блиски), замолувам ако некој има слободно време да ми пише мислење!
    Станува збор за просторија од 35м2, дневна трпезарија и кујна ( материјал на кујната кремаста боја, висок сјај медијапан). Ламинатот светло кафејав и вратите кафејави (некоја бука боја).
    Следи да се купат завеси, гарнитура за седење, трепезариска маса, завеси, теписи... Првично е замислено да се оди со кафејави и кремасто капучино тонови... ама многу монотоно го замислувам просторот, затоа сакам боја! Појака и впечатлива!
    Е сега поискусни феминки, кажете која боја би се вклопила во просторот? Крем со која боја во комбинација?
    Темно зелено? Тиркизно? Портокалово?
    Единствено отпаѓа бордо бојата и сите нијасни на црвено не доаѓаат во предвид!
    Благодарам!

3. Malecko-sk

Malecko-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    upload_2016-9-29_12-46-40.png upload_2016-9-29_12-49-16.png Каде во Скопје можам да најдам вакви украсни навлаки за перничиња?

На CameliaMiller и Acka22 им се допаѓа ова.
  4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    @Malecko-sk Можеш и сама да си направиш од маици кои не ги употребуваш.
    Поефтина и позабавна варијанта ;)

5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.072
    Допаѓања:
    168.481
    барам некој архитект да ми уреди простор кујна и дневна
    си плакам поштено да се разбериме

6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.731
    Допаѓања:
    4.585
    Сакам да правам нова кујна ама плочките сега што ги имсм нема да ми одговараат а несакам да лепам нови.Дали знаете каде има тапети за плочки и колку пари се?

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Во дневната соба имаме 2 големи венге клуб маси од фурниран медијапан. Ве молам за совет (од искуство) дали да ставиме стакло одозгора? Се плашиме да не се изгребат.

8. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Можеш да ставиш има специјални гумички ги ставаш под стакло да не гребе,јас имам така направено и не е изгребана масата :)

9. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Фала за одговорот. Ние имаме дилема дали воопшто да ставаме стакло. Без стакло ептен убаво изгледаат, ама голема е веројатноста да се изгребат ако не ставиме стакло. :(

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.104
    Допаѓања:
    101.826
    Зависи дали е фурнир или фарба, фарбата полесно се гребе ама и полесно се оправа, фурнирот пак нема оправање ама е поиздржлив. Има сега едни проѕирни фолии, како лак изгледаат оддалеку, како да е лакиран мебелот, побарљјте по овие за тапети или по продавнициве за материјали за мебел.

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  11. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.995
    Допаѓања:
    51.777
    Не би требало да се оштетат, нормално, ако се користат внимателно. Мислам дека немаш потреба од стакло, освен ако не планираш да јадеш врз нив, или користиш нешто што би ги изгребало.
    Јас со години дома имам клуб маси од фурнир, и не сум имала проблем.

А и мали оштетувања може да се средат на фурнирот, т.е. мајстор може да ги среди :)

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    5.446
    Каде можам да набавам тепих на мерење? ( не е класичен тепих со шара, туку е потенок, како порапав, еднобоен и се продава со сечење по димензии какви сакаш)
    И ако сте виделе подна мушама, каде можам да најдам?

13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Во карпет макс.

14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    5.446
    Мушама или тепих има таму? Како се со цени да не знаеш?
    Ми требаат пониски цени, за краток период ќе е ова живеалиште, го шминкаме малку и ништо повеќе...

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.104
    Допаѓања:
    101.826
    Тоа е теписон. Имаш по сите продавницо за теписи и на пластичарска. Како оди времево мислам дека дефинитивно ќе си набавам еден за цела соба и робот правосмукалка. Ужасно ми е ладно на под.

На Dust, katalina и Rubiii им се допаѓа ова.
  16. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Во карпет макс има и теписи, и теписони и подни мушами. Еве јас го имам овој тепих од таму.
    20170119_163512.jpg
    Изборот има зависи кога како. За цена не се сеќавам баш, го купувавме пред 4 год. Некогаш и попуст имаат.
    Мислам дека за овој беше вака. Ширината и е 4 метри на ролната, а должина колку сакаш. Мислам дека ние купивме метро и седумдесет должина. И од цело тоа ми излезе тепих за трепезарија 1,70 на 1,30, за дневна помал. И стази за во спална. Плус наплаќаат за подрабување по страна. И некаде околу 9000 вкупно платив. Со некој попуст.
    За теписоните и мушамите цена незнам.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    5.446
    Не е теписон, туку е мушама за под. По структура е мазна, не е со голема дебелина и таа што јас ја видов беше со дезен на плочки ко демек.
    Во козметичкото студио каде одам имаат таква на земја, и е мн лесна за одржување.

18. Stellata

Stellata Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    85
    Тепихот на мерење што го опиша, тоа е теписонот што ти кажуваат. Мушамата на под, тоа е линолеум. Ако е за поевтино и привремено тогаш теписонот ќе ти биде поевтина опција.

На Antebellum и Rubiii им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Mislis na linoleum
    Go ima vo razni dezeni.
    Popularno e vo Amerika, Kanada i nekoj dr. zemji.
    Jas bi mu dala 0 vo pogled na kvalitet i odrzuvanje.
    Mojata kuka koga ja kupiv imase vo WC njata, kujna, precobje i laundry.
    Go izvadivme i stavivme plocki. Sto gavol me natera da stavam nov vo laundry neznam. Se kaam i se spremam da go vadam i zamenam za plocki.
    Toa e eftino resenie i brzo se stava, ama kako rekle trae "dok majstori ne odu".

Od mene edno golemo 0 za linoleum.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    5.446
    Тој ли е правиот збор :D
    Веројатно тоа е тоа, и ова ни треба за испод тепих. Не е наш просторот, и не сакаме да трошиме на нешто што не е наше и не е наш дом.
    Дали знаеш како му се движи цената по пластичарската/Бриколаж или на некое трето место?
    Ќе потенцирам, ми треба ова и за врз него тепих кој се продава на димензии ( еднобоен е, покрут, го имало порано во Бриколаж), и за двете ми требаат најефтините цени.
    Ви Благодарам.