Пoмoш ми требa... Сoбaтa ми е крем сo кaфенo сaкaм дa кoмбинирaм сo тиркизнo дaли убaвo се вклoпувa oвaa цветнa прекривкa светлo беж сo тиркизни цветoви или ... немoжaм дa се oдлучaм ви прaќaм и слики зa пoмoш
Ми треба и мене помош (поточно на мои блиски), замолувам ако некој има слободно време да ми пише мислење! Станува збор за просторија од 35м2, дневна трпезарија и кујна ( материјал на кујната кремаста боја, висок сјај медијапан). Ламинатот светло кафејав и вратите кафејави (некоја бука боја). Следи да се купат завеси, гарнитура за седење, трепезариска маса, завеси, теписи... Првично е замислено да се оди со кафејави и кремасто капучино тонови... ама многу монотоно го замислувам просторот, затоа сакам боја! Појака и впечатлива! Е сега поискусни феминки, кажете која боја би се вклопила во просторот? Крем со која боја во комбинација? Темно зелено? Тиркизно? Портокалово? Единствено отпаѓа бордо бојата и сите нијасни на црвено не доаѓаат во предвид! Благодарам!
@Malecko-sk Можеш и сама да си направиш од маици кои не ги употребуваш. Поефтина и позабавна варијанта
Сакам да правам нова кујна ама плочките сега што ги имсм нема да ми одговараат а несакам да лепам нови.Дали знаете каде има тапети за плочки и колку пари се?
Во дневната соба имаме 2 големи венге клуб маси од фурниран медијапан. Ве молам за совет (од искуство) дали да ставиме стакло одозгора? Се плашиме да не се изгребат.
Можеш да ставиш има специјални гумички ги ставаш под стакло да не гребе,јас имам така направено и не е изгребана масата
Фала за одговорот. Ние имаме дилема дали воопшто да ставаме стакло. Без стакло ептен убаво изгледаат, ама голема е веројатноста да се изгребат ако не ставиме стакло.
Зависи дали е фурнир или фарба, фарбата полесно се гребе ама и полесно се оправа, фурнирот пак нема оправање ама е поиздржлив. Има сега едни проѕирни фолии, како лак изгледаат оддалеку, како да е лакиран мебелот, побарљјте по овие за тапети или по продавнициве за материјали за мебел.
Не би требало да се оштетат, нормално, ако се користат внимателно. Мислам дека немаш потреба од стакло, освен ако не планираш да јадеш врз нив, или користиш нешто што би ги изгребало. Јас со години дома имам клуб маси од фурнир, и не сум имала проблем. А и мали оштетувања може да се средат на фурнирот, т.е. мајстор може да ги среди
Каде можам да набавам тепих на мерење? ( не е класичен тепих со шара, туку е потенок, како порапав, еднобоен и се продава со сечење по димензии какви сакаш) И ако сте виделе подна мушама, каде можам да најдам?
Мушама или тепих има таму? Како се со цени да не знаеш? Ми требаат пониски цени, за краток период ќе е ова живеалиште, го шминкаме малку и ништо повеќе...
Тоа е теписон. Имаш по сите продавницо за теписи и на пластичарска. Како оди времево мислам дека дефинитивно ќе си набавам еден за цела соба и робот правосмукалка. Ужасно ми е ладно на под.
Во карпет макс има и теписи, и теписони и подни мушами. Еве јас го имам овој тепих од таму. Изборот има зависи кога како. За цена не се сеќавам баш, го купувавме пред 4 год. Некогаш и попуст имаат. Мислам дека за овој беше вака. Ширината и е 4 метри на ролната, а должина колку сакаш. Мислам дека ние купивме метро и седумдесет должина. И од цело тоа ми излезе тепих за трепезарија 1,70 на 1,30, за дневна помал. И стази за во спална. Плус наплаќаат за подрабување по страна. И некаде околу 9000 вкупно платив. Со некој попуст. За теписоните и мушамите цена незнам.
Не е теписон, туку е мушама за под. По структура е мазна, не е со голема дебелина и таа што јас ја видов беше со дезен на плочки ко демек. Во козметичкото студио каде одам имаат таква на земја, и е мн лесна за одржување.
Тепихот на мерење што го опиша, тоа е теписонот што ти кажуваат. Мушамата на под, тоа е линолеум. Ако е за поевтино и привремено тогаш теписонот ќе ти биде поевтина опција.
Mislis na linoleum Go ima vo razni dezeni. Popularno e vo Amerika, Kanada i nekoj dr. zemji. Jas bi mu dala 0 vo pogled na kvalitet i odrzuvanje. Mojata kuka koga ja kupiv imase vo WC njata, kujna, precobje i laundry. Go izvadivme i stavivme plocki. Sto gavol me natera da stavam nov vo laundry neznam. Se kaam i se spremam da go vadam i zamenam za plocki. Toa e eftino resenie i brzo se stava, ama kako rekle trae "dok majstori ne odu". Od mene edno golemo 0 za linoleum.
Тој ли е правиот збор Веројатно тоа е тоа, и ова ни треба за испод тепих. Не е наш просторот, и не сакаме да трошиме на нешто што не е наше и не е наш дом. Дали знаеш како му се движи цената по пластичарската/Бриколаж или на некое трето место? Ќе потенцирам, ми треба ова и за врз него тепих кој се продава на димензии ( еднобоен е, покрут, го имало порано во Бриколаж), и за двете ми требаат најефтините цени. Ви Благодарам.