Ти погоре објасни за теписон, не за тепих, затоа и ти одговорив. И двете најефтини се на пласѕичарска, линолеум имаш и од 100ден квадрат а теписон и од 200ден квдрат.
Linoleum se vika. Neznam kade se prodava. Proveri, mozno e tepihot da se lizga ako pod nego ima linoleum. Malku voda da se isturi bagi se lizga. Linoleumot po pravilo se lepi za podot, moze beton a moze i na plywood. Nekoj luge samo taka go stavaat bez nikakvo zacvrstuvanje ama definitivno ke mrda i nema da bide sigurno za gazenje. instalacija na linoleum http://www.wikihow.com/Install-Linoleum-Flooring
Devojki koi imate poznavanje okolu ureduvanje na dom , ke ve zamolam za sovet Domot do pred nekoe vreme beshe skroz bel , megjutoa skoro go varosuvavme , plafonot e bel dva dzida imame cigla - boja ( nekako nekoja svetlo borda boja ) i ostanatite tri dzidovi se shampajn boja , megjutoa kupiv lambi za vo pretsobje i dnevna ( otvoren prostor e i se zaedno mi se so kujnata ) sini po boja , zavo kujnata bordo lamba . Elementite po doma mi se se na kremi temno kafena boja .. E sega podot e laminat vo drvo boja , i bi sakala neshto da dvoi .. Kakva boja tepih bi mi preporacale ? Dali da zemam na bordo ili pak druga boja bi se vklopila sovrsheno ? Vleznata vrata e temno kafena a vratata od spalnata e samo lakirana , inaku e od drvo .. Blagodaram od napred i sekoj sovet bi mi bil od korist
Се лепи, ама кај нас никој не го прави ко што треба, најчесто го коваат или тукутака го ставаат. Ако не сакате многу да вложувате купете асален дуплофан, залепете го, ама ставете лајсни по ќошовите. Како што ти објасни Ту гуд, теписите ќе се лизгаат, ќе мораш да внимаваш многу. Јас би ти советувала место линолеум да земеш теписон, од ѕид до ѕид, тој е многу полесен за монтажа и потопол.
Епа во кујната мораме да ставиме и линолеум зошто паркетот е лом ( подигнат некаде, расипан), а врз него теписон таков обичен што се мери и се поставува од крај до крај... Линолеумот со што се лепи најубаво?
Течен лепак специјален, ама земете и дуплофан ќе заврши работа. Како и да е, поставете и врз тепихот ставете лајсни, ќе држи.
Зависи од мајсторот како ќе се договориш. Ние плаќавме од квадрат. Има некој земаат од ден- дневница.
Еден разговарал со дм и му побарал 5€ од квадрат за ламинат и 8€ од квадрат за плочки. Мене многу ми се чини тоа искрено.
И ние плативме 8€ од квадрат за плочките. Не знам дали имаше поефтино оти не баравме. Ни беше битно само убаво да се наместени. А од мајсторот имавме видено изработки и ни се допадна.
Искуство од моите ми беше дека и да работи на дневница,пак ќе се влечка со денови и ќе ти ги земе истите пари.
Јас платив плочки 2 евра од квадрат плочки. Многу некако вашиве цени. Да не е сосе негов материјал? Ако е така цената е ок. Ламинат се движи толку да.
Не бе само за рака побарал толку, ние се имаме купено колку јас што знам, цементо, лепак. И мене некако ми е многу таа цена, му реков да побара и друг мајстор па ќе видиме што ќе излезе
Ne da e mnogu premnogu e...pobarajte si nov majstor.Ovoj izgleda saka da ve izmami.Nie plativme 100den.za llaminatot a 140den.za plockite od kvadrat.
Најдобро е да си прашате неколу луѓе што лепеле плочки и ставале ламинат во скоро време па да знаете како се движат цените во вашето место на живеење. Не е иста цена секаде.
Во тој случај ние сме претпратиле. Нема врска. Крајниот резултат е супер. Не жалам за парите. А кога сме веќе кај консултации, за стругање и лакирање на паркетот ни побараа 120/140ден од квадрат со материјал од нас. Океј е цената претпоставувам?
2.3 - 2.5евра паркет стругање и лакирање кај сите што прашавме во СК.. Плочки ни местеа за 5е и тоа со попуст затоа што мајка ми им се најде во болница тогаш.. инаку 6 и 7е зависи од плочките.. Мајстор - одличен. Медо од Батинци со синовите Каде наоѓате за 140ден стварно не знам. Каде и да прашав сите по 6-7евра бараа П.С... на дневница НИКОГАШ не се пазарете... За ништо..