@Rebecca_R ние веќе ги купивме плочките, сеа плотната ќе видиме каква ќе биде, ваљда нешто потемно, ќе направиме некоја комбинација со шанкот. Спојлер: Плочки Ѕидни Подни
@Umbrella22 епа тоа и ми беше муабетот, супер избор. На вакви плочки мислам дека плотната треба да е потемна. Јас би бирала боја каква најтемната нијанса на плочките. Е сега можете и плотната на шанкот да биде иста како плотната од кујната, да не биде премногу шарено ако изберете различни бои.
јас сакам да прашам кои членови се овде на форумот архитекти ? за стручни совети сега ние сите знаеме да си дадем совети како нас ни се бендисува ама битно е да даде совет архитект ако некој од нив чита ке го замолам за совет
ZDR sakam da prasam sovet za boja za kujna. Stavivme krem boja plocki I zidni I podni, imame elektricen sporet I frizider crna boja no sakame da gi vklopime vo kujna sto isto taka ke bide posvetla no da ne bide edna boja.Sovet?
Јас имам бела кујна ама од сјаен медијапан. Убава е само треба стално да ја бришеш бидејќи све се познава. Ако сакаш и слика можам да ти пуштам
Sto mislite deka e najsoodveten pod za kancelarija? Vo delovnata prostorija ima plocki no ne sum ljubitel na plocka, ladno mi izgleda?
ајде совет измеѓу горни и долни елементи на кујната каде што има плочки колку см треба да е растојанието
поради грешка прозорец сега имам простор од 70см измеѓу елементи и нема опција да намалам на 60 ке изгледа ли грдо на 70см еден дел од г то ке има висечи елементи од 70 см високи а другиот дел до г то ке има 110 см долги висечи кој знае како објаснав дали и ке сватиш
Те разбирам, без гајле. Не би требало да изгледа грдо, само очекувај да ти биде малку повисоко за достигнување од вообичаено.
Јас колку што знам 60 - 65см е некој стандард. Всушност, се препорачува аспираторот да е на минимум 60 за електрична плотна, односно 65 за плинска. И кај мене растојанието е 65.