Ми треба совет за бојадисување на ѕид во дневната соба. Аголната ми е темно кафена/сивкаста како на првата слика. Спроти неа е ѕидот кој сакам да го бојадисам во некоја посмела/потемна боја. Остатокот би било бела/светло крем и само некои мали делови би ги нагласила со некоја потемно кремава боја. Прашањето ми е која од овие колор комбинации најдобро би одговарале? Станов е на север и е многу добро осветлен. Мене најмногу ме привлекува тиркиз/ крем/светло крем комбинацијата, ама се плашам дека е северен станов да не делува премногу ладно. Втор избор ми е жолто/крем/бело, а трета се најсигурна опција кафено/крем/светло крем. Мислење?
Здраво, ми треба совет од вас Ќе ја реновираме кујната и си избрав бои но ми треба и консултација со некој. Ѕидните плочки се бели (сјајно бели), подните исто бели но со мали шари како мермер, е сега избрав долниот дел на кујната да биде боја како орев иверка а горниот бел сјаен медијапан. што мислите за плотната? Мајсторот ми предложи да ставам иста како долниот дел што е-орев боја, но како што гледам слики повеќе плотната е бела Што ме советувате? Многу сакав цела бела кујна и само таква кафена плотна ама и почките бели и некако не ми оди.
Здраво,ако може еден совет☺️ Во план ни е купување на стан,па ме интересира на која страна е најдобро да биде,мислам на страните на светот.
nie kupivme ist vakov kjup za vo dvor ( dva kjupa) , napravivem dupki i vo plasticni ista boja crepovi nasadivme zimzleni grmushki (crveno zelenskasta boja), ljubicici i rastenieto sto e kako srceviden ljiljan. preubavo izgleda . taka da ti preporacuvam da nasadish neshto zimzeleno ( nikako bor ili drvca) . Ako nasadish neshto na ova mesto prekrasno ke izgleda i ke ja razubavi pozadinata.
Што боја би предложиле за трпезариска маса и столови? Кујната ни е бела со алуминиумски рачки, а фрижидерот темно сив. Ламинатот е бел и сакам да биде трпезаријата некоја топла боја, да не е се бело и сребрено како во некоја чекална , сакам нешто на пример пудра боја маса и таква боја столови. Ќе одговара? Ваква боја се столовите што ми се допаднаа, моделот не е таков,ама надолу на тие е црно железо па мислам да ги исфарбаме сребрени
Ако ставиш пудра боја ќе биде како во куќа на Барби. На бело и инокс, овие столици па макар и со црни ногарки најубаво ќе одговара некоја натур бука маса, натур даб, ама светол натур, сега баш е во мода тој натур. Не знам искрено црниве како ќе се уклопат, ама би ти рекла подобро да побараш со дрвени натур ногарки ако има, како на сликава. А ако не ќе мораш да уклапаш некој елемент од црно железо низ трпезарија. Не би ти препорачала да фарбаш во инокс, тешко изводливо е.
Еве денес ми пуштија слика, само на масата не е доловена бојата бидејќи влегува светло од надвор. Има и друга опција со тиркизни темни столови, ама сакав топла боја
Бојава ми личи на крем? Да не биде како во болница волку сјајно, земи мат или фурнир, премногу ќе блешти.
Во дневна каде што се е бело и сиво која боја би одговарала да не биде монотоно? Можеби тиркиз или што мислите? Вака нешто како на сликата да ставам перничиња
Јас тој ѕид во чело бел би го оставила, сив ќе ти ја затвори собата и ќе направи да изгледа помала. Лош рендер, примерот за кујната ми изгледа како пренатрупана гледана од оваа точка. Лустерот е интересен, ама повеќе ми е за во некое студио отколку за во дневна соба.