Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стручни совети од архитектки!

Дискусија во 'Дом' започната од AngelOfArh, 10 декември 2012.

1. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Јас видов прозирни столови во Салон дом, тоа е до Зегин-Буњаковец, беа 4000-5000 ден, не знам точно.
    Еве вакви, ги има во повеќе бои.
    Еве и веб страна - Салон Дом.

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Дрги архитектки, ми треба совет за малечка соална соба, 10 квадрати е. Инаку е добро осветлена, со дупов прозорец како врата до доле. Јас сакав ѕидот спроти спалната што ќе биде да го направам темен со тапет (темно сив или црн) да има на тој исти ѕид тв, мала масичка со столче и од десно плакар лизгачи (плакаров сакам огледален ама затемнето огледало некакво), но бидејќи е мала да не ја затворам со темново. Еве некои мои желби како сакам да ми изгледа:

Прикачени фајлови:

3. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Благодарам многу мила на информацијава, ќе проверам тука обавезно.

4. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    сакам да ве прашам каде би можела да најдам бели камчиња онакви како што има на плажа, би сакала да ги ставам како декор во бањата каде што направивме(созидавме) и посебен дел за нив и нели со што би ги премачкала како не би ми фаќале влага, мирис и слично???

5. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Нема никој ? :?:

6. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    здраво ми треба совет ..сга ке го опремуваме купатилот и купивме плочки во бела боја нежна виолетова и една листела со цветови, мозе ли да ми кажете начин и идеи како да ги ставиме плочките во кој редослед. Купатилото е со неправилна вформа има само еден прав агол :( и некако сакам со пплочките да направам да не изгелда толку неправилно. а подните плочки се смао бели и виолетови. ве молам за идеи....

7. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    драга каја бели камчиња имам гледано во Mr.Bricolage и во Jumbo. Провери таму , а за да не ти фаќаат влага премачкај ги со безбоен спреј лак .

БелаС идеите ти се супер особено првата слика со црнате елементи во спалната и плакарот со огледало . И мојот совет оди во таа насока. Бидејќи спалната ти е мала може само едниот ѕид да ти биде со потемна нијанса додека плакарот ти препорачувам да биде со огледало , ќе му даде светлина и поголема димензија на просторот...

Подните плочки бели и виолетови нека ги радат во шах позиција а со ѕидните плочки можат да се направат разни комбинации како на сликиве....

8. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    БелаС идеите ти се супер особено првата слика со црнате елементи во спалната и плакарот со огледало . И мојот совет оди во таа насока. Бидејќи спалната ти е мала може само едниот ѕид да ти биде со потемна нијанса додека плакарот ти препорачувам да биде со огледало , ќе му даде светлина и поголема димензија на просторот...

Фала ти женска, и мене најмногу ми се допаѓа првата слика и огледални плакарчиња, но не обично огледало туку такво затемнето како на сликата, којзнае дали ќе изнајдам исто :o Поздравче :*

9. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    фала ти многу Басс, најдов веќе и тоа замисли во едно складиште во сарај ;) останува уште деновиве да ги премачкаме со лак како што велиш и да ги наместиме, мислам дека супер ќе се вклопат ;)

10. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Архитектки имам и јас прашање.
    Значи вака, со мм сами ја правевме кујната, бојата се потрудив да ја доловам најблиску што можам, некоја кафеаво-сивкаста нијанса. Од материјалот од кујната што остана ги направивме овие полици помеѓу двата прозори, планирам на нив да ми стојат зачински билки.
    Прашањето ми е какви завеси сега да ставам? Полицата е блиску до прозорите, 5-6 cm од двете страни и мислам не би одговарале класични завеси на корниза. Се мислев да ставам римски завеси, ама пак веќе имаме ролетни, не знам дали би одговарале? Вакви:[​IMG]

И каква боја би биле завесите? Дневната е споена со кујната и трпезаријата, гарнитурата ни е сива, ќе преовладуваат сиви и кафеаво-кремасти тонови.

Прикачени фајлови:

11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    5.469
    Се јавувам за совет во врска со дизајн-шара на шанк :)
    Сакам обичен, бел, сјаен медијапан шанк (функционален, наменет ќе е за прекаснување, и ќе има и шанкерски столчиња), ама за да скријам кујната и да не е на ачик, го планирам шанкот исцело до доле затворен.
    Е сега, прашањето ми е какви ми се можностите да ишарам нешто на него?
    Дали ќе држи тапет да му се залепи?

И второ, ме интересира како иде цената на м2 сјаен бел медијапан? :?:

Thanks a lot girls. :)

На Sunshine88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    19.113
    Ве молам за совет:Имаме во план да купиме гарнитура за во дневна соба,проблемот е во одлуката за материјалот на гарнитурата штоф,еко кожа или микро фибер??Бојата ќе биде светла значи осетлива на дамки а осетлива сум и јас :lol: Еко кожата била одличен избор за чистење меѓутоа брзо пукала и се оштетувала(така ми е кажано )а јас баш скоро се одлучив за неа и сега сум во голема дилема :( не би сакала за година-две да ја носам на претапацирање :( .Прекривки ќе има обавезно бидејќи во лето не била пријатна за седење а и заради заштита на истата.Ако има некој искуство со ваква седечка гарнитура ве молам пишете да се одлучам побрзо и полесно...

13. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    ^ Јас ќе ти кажам искуство со нашата гарнитура, материјалот е некој нов, сличен на микрофибер, ама подебел - ФЛОК се вика, и ептен е лесен за одржување. Гарнитурата е светло сива, ја пребришувам само со влажна марамица и ептен сум задоволна.
    Јас не сакав еко-кожа, тешка е за одржување, плус со мало дете не иде.

На evangelina.ina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Maja можеш да ставиш од овие завеси кои ги имаш постирано затоа што кај тебе тие и најмногу одговараат ..јас би ти препорачала да бидат со сина нијанса или некоја потопла зелена , виолетова , портокалова и сл...која и да ја одбериш боја ќе биде во ред :)

Рубии во твојот случај можеш да ставиш некоја апликација на шанкот,ќе стои нема проблем :) а за цена на сјаен бел медијапан незнам цена ама за тоа можеш да се обратиш во солопром ..имаат голем избор и пристапна цени...

евангелина драга јас лично немам некое искуство со еко кожа меѓутоа има слушано искуства од други луѓе...конкретно мојата гарнитура дома е во штоф..лесно се чисти , се смука со правосмукалка, можеш да ставиш и прекривки , додека еко кожата ако не ја одржуваш ( мачкаш со вазелин и сл средтства за заштита - пука) ...тоа дека не е пријатна за седење во лето не е искрено...лепи :)
    твое е да се одлучиш драга...

На evangelina.ina и Mayyya им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.702
    Допаѓања:
    104.821
    Маја мој совет ти е да го посетиш ЈУСК, таму имаш ефтини вакви модели на завеси. Измери си ја точната димензија и правец Сити Мол ;)

16. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Ама се мислам дали ќе одговараат зошто овие ми се нешто како ролетни-завеси, а веќе имаме ролетни. Некој предлог за друг тип и боја на завеси што би одговарале, значи кујната е како на сликата таква боја.
    И трпезариската маса и столици се мислам каква боја да бидат, гарнитурата за седење е светло сива. Завесите во дневната сакам да бидат некој погруб материјал, ленени или такво нешто, кафеави и крем. Многу идеи имам и никако да се одлучам. Мислам дека најголем проблем ми е третата боја, значи имам сива, светло кафеава, и која да биде трета?

17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    ЗЕЛЕНА :wasntme: :$
    Затоа што јас сум заљубеник во зелено, па мислам и сите други се :lol:

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.702
    Допаѓања:
    104.821
    Маја, мене не ми е сташно до толку што имаш ролетни, тие се од надвор, овие од внатре како декоративен елемент, мислам дека нема да ти идат воопшто висечки завеси, на корниз. За боја, јас мислам дека треба да си се раководиш според тоа кои бои ти преовладуваат во декорацијата, со овие две бои иде се, ама Ирена извини зелена најмалку. Можеби лилакова, кафеавата со некоја шара на тиркиз или лилаково, керамида боја или цинобер постручно, но немој да се одлучиш за бела, кремаста или друга светла боја, нека биде некоја боја која е жива, има многу светлина во неа... Знам дека ме разбираш ;) Јас би се одлучила за лилаковата, со уште некој детал на ѕидот, или пак садовите во кои ќе стојат зачините да бидат во истата боја, па уште некој детал во дневна и во кујна и ќе затвориш една целина ;)

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Женски, каде ги има овие прекрасни 3Д тапети? :wasntme:

Прикачени фајлови:

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    Белла јас имам видено на www.aliexpress.com,ако ти врши работа.
    А овде дали ги има незнам, немам видено.
    Некој кој гледал тапети во скоро време нека не извести :)