Здраво феминки... Ми треба помош... Се вселуваме во нов стан и треба да бираме плочки... Инвеститорот ни нуди мат плочки во тоалетот... Не дека сум некоја домакинка ама мислам дека би собирале многу бигор... Ве молам за ваше искуство...сјајниве ми ги нудат за во кујна... Ве молам за идеа... Треба другата недела да кажам
јас имам мат низ цел стан. Топ се за одржување, посебно во бања. Претходно имав сјајни во тоалет, овие ми се чинат многу попрактични.
Јас секаде имам мат плочки. Живеев во стан порано со сјајни плочки и ужас беше. Секоја капка вода се познава зашто плочката го губи сјајот. Со матот е супер. Не губи сјај. Она што е битно е глазурата на плочките да не е порозна и да не се многу рапави. Ако е глазурата мазна и немаш многу вдлабнатинки нема да имаш проблем со чистење.
И странично(ѕидните) се мат во тоалетот? Кај туш кабината ми нудат вдлабнати.. Како мозаик тие што се незнам што да правам искрено
моиве се како крем и не се познава скоро ништо. Бигор па ич. Ако ти е шубе стави си какви ти се згодни. Декор стави на друго место
Секаде се мат и во тоалет и во кујна и на под. Баш секаде. Во туш кабината имам дел плочки што се како релјефни (како со мали коцки ама самата плочка е таква нема фуга измеѓу) и немам проблем. Во кујната ми се исто како релјефни (само поголеми коцки). Глазурата е мазна и не е проблем.
Тоа го решивме... Ај сега помош пак... Од горе наведените плочки како ви комбинирале во бањата? Да не е само еден вид на плочка...кај тушкабината какви да се стави?
бирајте 2 бои од палетата или 1 боја и детал што ќе привлече внимание колку посветли плочки,ќе имате визуализација дека е поголем просторот. или погледнете совети на youtube dom na kvadrat
Само дизајн за кујна никој нема да ти направи. Инаку е 5 € нагоре квадрат, просек 8-10. Имаш фирми кои ти цртаат и прават и имаш поединци кои цртаат и препорачуваат мајстори. За една кујна никој нема да се малтретира, најсложена е.
Здраво имаме тапети на ѕидот и бојадисуваме со бела боја три пати поминавме тапетите се прават жолти на места не се покрива дали некој знае што е проблемот ?
Здраво девојки... Ве молам да ми препорачате архитект за внатрешен дизајн за уредување на нов стан во Скопје. По можност да има страна на социјалните мрежи за да може да се види што до сега има правено.
Феминки, молам за инфо. Колку би чинело проектирање и уредување на нов стан 70м2,без кујна.Ме интересира информативно и приближно, за опремување со не многу луксузен мебел ниту пак ептен ефтин мебел. Без кожни гарнитури и лустери од 500 еу.