Здраво, дали некој знае каде можат да се најдат вакви "табли" (позади тв на ѕидот)? И кој изведува нешто слично со лајсни (така ми делуваат, можеби и се некој друг материјал) на ѕидот, како сликата подолу.
За табливе не знам. Лајсниве сама си ги купив и си ги залепив. Има во дуќани со бои и лакови, јоди, бриколаж, аме не ми се свиѓаа, малку поскапи поубави мислам хсд беше позади стадион.
Здраво што мислите за вратава? Дали ви се допаѓа? Решивме да ги менуваме па ме интересира ваше мислење
Здраво. Дали знаете како се прави комбинација на материјалите, да одговараат тоновите? Како "mood board". Следам неколку инстаграм профили за ентериерно уредување, и во повеќето случаи боите и материјалите се толку хармонични, а има и такви изведувачи што некако имаат од се по нешто, и ништо не е складно, различно дрво, различни подтонови..Видов Про-дизајн имаат дополнение кога ќе се селектира одредена иверка/медијапан покажува со што одговара. Дали познавате и дрги сајотви македонски што ја имаат таа опција? И дали кујниве се со бела иверка/медијапан или некоја друга нијанса. Имам желба за такво нешто, но ми е страв да не погрешам. Фала ви однапред
Во кујната на средина меѓу елементите, стои фрижидер. Сега сакам да го тргнам од тука, но со што да го пополнам просторот? Нешто готово да се купи, и само да се вметне тука. Идеја некоја?
Дали за ѕидна облога може да се искористи иверка? Изборот на ѕидните облоги е помал, а би сакала да ми е иста како работната плоча.
Здраво девојки што е по добро глетувани ѕидови или абрип, ќе реновираме дома ние сакаме глетувано ама не предомислуваат демек по неколку години се одлепувале парчиња а од абрипот не било така ама не ми се допаѓа како изгледа тој.
Нормално дека глетувани. Ова јас кај маж ми во село видов прв пат во живот, дома внатре ѕидови со абрип, мене тоа ми е за фасада, не за внатре. Ако мајсторите не знаат да го средат ѕидот тогаш до нив е не до ѕидот, нека го бандажираат со мрежа и нека изглетуваат. Во мојот живот ѕидовиве не се одлепиле а се глетувани. Мислам може, сакам истово да го направам, ај баш пиши која си ја одбрала.
Може за можење, ама мислам не е практично. Облогите кои што се наменети за ѕид се исти како плотните т.е водонепропусни, отпорни на високи температури и сл. Иверката не е и затоа мислам дека по некое време ќе се уништи.
Мислам има водоотпорни иверки. А кои се тие облоги за ѕид уствари, тие одат и на плотна или не? Јас би одела секако на варијанта материјал кој може да се стави и на плотна и на ѕид, дури и мермер/гранит мислев, ама е ладен па.
Има посебни облоги за ѕид. Нема толкав избор како за плотни, ама се наоѓа. Ги има по продавнициве за плочест материјал.
Не сум одбрала уште ништо. Почнав со желба за бела кујна, па стигнав до некоја кашмир сива во комбинација со сиво и со дрво, па сега со прашалници милион во глава. За ѕидна облога од Новомак ми дадоа предлог иверка, но се согласувам дека квалитетот е подобар на баш оние што се во категорија ѕидна облога. На страните на Новомак Солопром Про дизајн итн. има категорија со Sидни облоги https://shop.novomak.com/category/294/dzidni-oblogi Кујната планирам од иверка да ја правам, за околу 4,5м со меко затварање е 2000 евра. А медијапанот како што е 21 000 а иверката 6000, рачунајте колку би била цената, повеќе и од дупло