Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стручни совети од архитектки!

Дискусија во 'Дом' започната од AngelOfArh, 10 декември 2012.

1. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    ^^BellaS пребарај на Google како 3Д панели, има неколку фирми, јас ги гледав на Саем за мебел, само не ми текнува точно од која фирма. Се сеќавам цената им беше некаде околу 1500 ден. м2.

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Срцка од алиекспрес имам порачано некои работи и ништо не ми стигна, нема шанси пак да се излажам...

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Што мислите за надоградба на тераси? Сега е тоа актуелно, малите станови за да се прошират се прават тераси на цела вертикала, па колку е тоа штетно за постоечката зграда, може ли да се расклима после правењето на терасите?

4. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Не може, бидејќи тие тераси не се прават како конзоли кои се дел од самата зграда, туку си имаат темели и столбови и функционираат како посебен дел од зградата. Стабилноста ќе си биде регулирана со проект, нема ти за што да се грижиш. :)

5. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Можеш да земеш фолии од книжара, и нацртај си што сакаш исечи и залепи, или пак залепи го цел. А во прографика и ти печатат по твоја желба што сакаш.
    Имаш многу убави бои на фолии, буквално секакви, има и со шари- види во книжарницата дијагонално од прографика на самиот ќош е.

6. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

Еве јас да споделам искуство со еко кожа..во склоп на муабетов
    НЕМОЈ ДА ЗЕМАШ СВЕТЛА ГАРНИТУРА ОД ЕКО КОЖА..!!
    Јас имам чисто бела гарнитура и во рок од 2 3 часа додека не ми беше покриена ми се исфарба со боја од фармерки :( и не можев да ја исчистам... :( а ја имам неполни 3 месеци...наскоро ќе имам бебенце па кај да е за година две ќе ја претапацираме изгледа :|

7. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

Кај мене црно бело е се...а останатото..детали теписи итн се лилјакови..преубаво се вклопува...може да додадеш и нешто сивко :)

8. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.858
    и кај мене е се црно бело и имаме еден лиљаков зид таму ни стои телевизорот на ниска комода црна со бело а украсите ми се лиљакови

На gelkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Архитекти може ли една дилема да ми разјасните.
    Значи барам клуб масичка и трепезариска маса (просторот е споен). Прашањето ми е дали тие мора да бидат исти по боја. Или можам клуб масата да речеме бела (па да биде во комплет со тв комодата), а трепезаријата црна, па и столчињата такви.

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.492
    Допаѓања:
    42.680
    Не мора да бидат исти, само пожелно е да бидат од ист материјал)секако ако има стакло во дневна не би препорачала стакло за во трапезарија.)Јас лично не сум за следење баш на сите правила во уредувањето.Мој совет е дека доколку вам ви изгледа добро и пријатно на око веројатно ќе се осеќате убаво да домувате таму.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. skygirl

skygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    153
    Едно прашање: Дали некој знае колку се движат цените по метар квадратен за украсен камен за ентериер?

12. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    од 30е нагоре....но има и замена за украсен камен - плочки со текстура кои се поефтини ...

На skygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.219
    Допаѓања:
    102.442
    Во Голден Инвест се од 22 евра нагоре, имаш и стиропор кој имитира камен, ама кај да го најдеш не знам, во Солун е голем хит сега, ама за овде не знам дали е донесен. Голден Инвест ти е кај Рампа во Кисела вода ;)

На skygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. skygirl

skygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    153
    Ви Благодарам :* :)

15. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Архитектки, што мислите, дали тв комода со бела и венге боја во која преовладува повеќе венгето ќе оди со бела клуб маса со црно стакло? Исто и трпезариската маса, бидејќи е мал просторот ќе треба да ја комбинирам со дневниот престој па се одлучивме за венге маса и столови. Во ред ли е или е монотоно малку? Со оваа комбинација која боја на завеси и тепих би било идеално? Ангелче, даваш стручни совети, помагај!

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.219
    Допаѓања:
    102.442
    Јас мислам подобар впечаток би оставила со ист материјал и иста текстура на маси, сепак, мал е просторот големи разигрувања само дополнително ќе го отежнат изгледот. Јас би се одлучила за ист материјал, пример, стакло во дневна и стакло-метал во трпезарија, или дрво во дневна и дрво-метал, можеби и малку стакло, во трпезарија. Гледај бар боите усклади ги, да не добиеш брканица од материјали, текстури и бои во мал простор ;)
    Ау Џени, од многу материјали што спомна ми се измеша се. Чекај сеа, венге со бело, дрво, сакаш да комбинираш со бело и црно стакло, хммм... Мислам дека ќе ти го дадам истиот совет как на Ирена, ќе направиш мал хаос, од материјали, текстури и бои. Можеби без стаклото би поминало, поготово ако иверката е фурнирана, односно текстурата се познава на допир и е видлива со око ;)

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Клуб маса Каденца, таа е таа маса што ја меркаме, за неа прашувам. А Тв комодата е венге со бело дрво.
    Од масата успеав да најдам слика, од тв комодата немам еве слична е ко на сликата:

Прикачени фајлови:

• kadenza.jpg
      kadenza.jpg
      Големина на фајлот:
      28,5 KB
      Прегледи:
      342
    • regal ikar.jpg
      regal ikar.jpg
      Големина на фајлот:
      68,3 KB
      Прегледи:
      342
  18. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    ^Да,ќе ти одговара ептен,белата клуб масичка ќе го отвори просторот,а црното стакло дава елегантност.
    И воопшто не е монотоно,туку е класика која не излегува од мода.

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Фала ти бејби ;) дефинитивно се одлучивме за белата масичка иако имаше и венге ама со обично стакло, оваа белата ни изгледаше многу поотмено и елегантно, и јас си помислив дека би го отворила просторот кој и онака е мал. Белата боја би дошла во комбинација со тв комодата којаима бели елементи а црното стакло би се вклопило со бојата на тв, кој е со црна рамка. Исто имаме рамки за слика во црна боја кои делуваат мошне елегантно и кои сметам дека такви ситници баш би се вклопиле со стаклото и просторот. Не знам само која боја на завеси и тепих би било идеално за финиш.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.858
    Во станот кај што ке се селиме во кујната зидните плочки се кремави а подните кафеави каква боја на кујна ке ми одговара на овие бои. Несакам да ги вадиме