Иди на Pinterest и барај идеи за мали кујни, ќе најдеш одлични решенија. После ќе знаеш што да бараш по продавници.
Чим е мала кујната ептен ќе ја затвориш со црната боја. Ако веќе сакаш темни бои, би ти предложила темно сива, пошто нема да изгледа толку затворено ко со црната.
Ете видиш, а немав ни појма дека е мала. Постираш овде кујни од 30 квадрати, а оно 3 Башка сиво на све иде. Ова со црново некој моментален тренд ли е? Не си прва што прашува во последниве недела дена.
Ne znam ja da mozam se crno ke napraam. Pred 2 god se tepav doma cela soba da mi e crna i siva. Na kraj e siv dzid bel skaf biro i zelen krevet, t.e ne e zelen
Каде можам да најдам дрвени подни лајсни за на паркет да бидат повисоки од 3 см нагоре, 5,6 па и повеќе не ми е проблем, но исто така да бидат минимум 3 см и на ќошот, односно и долниот дел да е минимум 3 см залепен од ѕидот. Човеков што ми прави ми рече дека паркетот на крај е оштетен и мора поширока лајсна за да го скрие, а јас сакам високи лајсни, меѓутоа високите лајсни биле по сантим, сантим ипол широки доле, а мене ми треба минимум 3 см да е. Едино ми рече тие старите лајсни што биле што се пониски, биле така долу пошироки. Ама јас не сакам ниски сакам високи Хелп
Здраво,сакаме да реновираме стара куќа. Куќата е од камен и нема плоча туку е со дрвени греди. Дали некој има информација за движењето на цена за ставање плоча и кои опции ги имам на располагање ( некој ми предложи врз гредите да се прави плоча со зајакнување и поврзување на столбовите ). Не сум стручна во оваа област и не знам колку е изводливо. Фала ви
Се праве Карат таван се вика Ке се осека пак малце нестабилност коа ке одиш ама е далеку поарно од патос и греди За цена не би знаела колку се движе квадратор Мрежа од арматура се става врз греди се укопува странично во ѕидот и се налива десетина см малтер
Јас сега скоро се договорив со една аркитектка за мојот стан кој исто е нов и е при крај со градба. Кај нејзе 20 евра беше м2. Мојот стан е 68 м2 но и реков да ми направи план за 63 со оглед дека бањата веќе ги има елементите, па не е потребно да се проектира. Откако првично зборевме на телефон, се договоривме да се видиме на кафе. Јас лично имав испринтано некои планови/слики кои и ги презентирав, потенцирав некои работи кои сметам дека требаше да ги знае во однос на мојот вкус, желби и како го замислувам. Останатото и го оставив на најезе . Секако зборевме и за буџетот кој го планирам за уредување и дека треба да се вклопи во него. После тоа дојде во станот да измери и сега е во фаза на изработка. За ова прва фаза ми рече дека и се потребни околу месец дена. Потоа, ќе ми го предаде планот со се предмер пресметката и детали доколку сакам она да го изведе тоа или можам да продолжам со некој друг. И да се одлучам за втората опција ми рече дека секој кој ќе го превземе тоа лесно ќе се снајде бидејќи ќе ги има сите детали во однос на опис, димензии, материјали итн. Ако те интересира ова е нејзиниот профил на инстаграм https://www.instagram.com/ney_architects?igsh=M2toczhkMDc5MW9j Ќе споделам искуство пак за понатаму