Здраво, би сакала да прашам за мислење. Имено климата кадешто ќе ни биде наместена, треба да имаме цел кабел малтене по дневната, и сакаме некако да го покриеме без да мораме да ја ставаме цевката во ѕид и да се буши и крши. Дали би било добро да се стави опшивка околу и како тоа би изгледало ако некој веќе правел такво нешто? Нешто налик на ова но секако поубаво.
Ако имаш каде да бушиш и кршиш, буши и крши. Исто за гредите, не ги прави нешто што не се, ако се бетонски, остај ги и искомбинирај ги како такви
Во кујната имам еден функционален штек каде треба да ги вклучувам бактериската чешма, лед диоди и плус по потреба тостер/блендер. Го имам тој додаток со 3, но премногу грдо и несредно изгледа. Ми треба совет и идеја како да ги покријам кабелот и по можност целиот штек. Видов постојат некои како кутии,ама како би се извело тоа и каде може да најдам. Еве слика како изгледа, значи чешмата е од оли, а сијаличките од горе, па целиот тој дел некако би требало најверојатно да се прекрие
Здраво, Што мислите за стан од 90м2 да биде исклучително со плочки под? И дали е добро да се постават во спални, детски и дневна соба без подно греење? Секакви споделени искуства се добредојдени.
плочки без подно јас сите шо ги прашав ми рекоа не, па на крај си ставив ламинат, многу скапо ми искачаше
Od temu ima prikrivaci za kabli, jas imam za televizorot kupeno vaka izgleda na sivo. Isto taka imas razlicni vidovi so samolepliva plastika
Зошто не си ставиш надградно шуко на плочките, некој што се разбира во струја, ама мислам може да го ставиш, да не кршиш и копаш, а пак поуредно ќе личи. Во вертикала стави го и таман ќе дојде. Што и да ставиш да го покриеш раздвојников ќе биде преголемо. Или да пуштиш кабелче од постоечкиов штек и да ставиш едно вакво на долниот дел од висечките да не се гледа.
Девојки ми треба совет, сакаме да ангажираме архитект за внатрешно уредување на нов стан. Најдовме неколку чии понуди ни се прифатливи, но имаме дилема како да одбереме дали според стилот кој го претставуваат на инстаграм или пак според начинот и процесот на работа (постојан/привремен надзор). Логично ми е дека треба да се приспособат на стилот кој ние го сакаме ама не знам..Имате ли некој совет искуство?