Стручни совети од архитектки!

Discussion in 'Дом' started by AngelOfArh, Dec 10, 2012.

1. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Добар ден, дали вие архитекти или вака некој што има дома, како е задоволен од feydom ? Се мислам меѓу Јумис (borabora) и фејдом (cascais) .. на маж ми јумис никако не му се свиѓа, мека била за седење, ниска многу и со дупките тешка за чистење(дете мало имаме ) ..
    за фејдом , се мислам за материјалот, сакаме столици од махагони па незнам како да уклопам.. во салонот молиа фтош им беше изложен, вака другиве неможам да проценам како ке стојат .. ве молам за искуство

2. cactus flower

cactus flower Активен член

Јас имам Feydom garnitura Cloods и искрено сме презадоволни и тоа баш Молиа штоф :D
    Лесна е мн за одржување сите навлаки се перат. Од махагони исто Алексис имаме и презадоволни сме.

Molly.dolly likes this.
  3. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Те молам кажувај која боја молиа, ја уклопи со која боја алексис :) Претпостсвувам и маса од махагони имаш земено :) баш ме интересира како уклопи се :)
    Не ја сликнав тон картата на интернет ми се чудни. Ја гледав cloouds и ја, оваа поудобна ми се виде, ми е страв само коцките да не се делат, дека се на лепење

4. cactus flower

cactus flower Активен член

Garniturata voopsto ne se deli ako te plashi toa. Sestra mi ima cascais nema i taa nikakov problem. Inaku jas imam molia white, stolicite se bukle materijal , a za boja ne se sekavam kako se vikase taa. Najdobro vo zivo da si gi vidis boite, pred nekoja godina vo kristina damil ja imaa cela paleta.

5. bookslover

bookslover Популарен член

Не знам дали е за тука прашањево, доколку модераторите сметаат дека не е, нека го преместат.

Имено, имаме мала терасичка што не може да се продолжува во должина ама може во ширина. Ме интересира дали некој има искуство со ваква тераса, дали продолжувал и доколку да, која цена ве чинело. Сакаме пролетта/летото да ја продолжиме и да добиеме барем на ширина за да можеме да си седиме, бидејќи сега е многу мала. Доколку некоја од архитектите може да ми помогне, ќе ви испратам и слика/видео.

Фала ви многу :*:

6. Crnookata

Crnookata Популарен член

Има ли решение да се смени боја на ламинат без да се вади и друг да се става.

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Нема

Crnookata likes this.
  8. monpan

monpan Истакнат член

Здраво!
    Дали знаете за студио или продавница за расвета во Скопје каде што можат да ме исконсултираат што најдобро би одговарало за мојот ентериер, да предложат соодветни светлосни тела и да понудат и монтажа?

9. Tasha masha

Tasha masha Истакнат член

Ако не ти е проблем да се поскапи, јас земав од Манекс Егло многу квалитетни лустери. Имаат доста на лагер, а и да немаат, имаат огромен каталог и можеш да нарачаш директно од фабриката.
    Имаат и монтажа, достава, е сега за консултација жената се трудеше ама јас точно знаев што сакам и само околу технички работи ја прашував, од тоа сум задоволна добро си ја знаат работата.

10. elena.93

elena.93 Истакнат член

Здраво, дали може да ми препорачате некој кој се занимава со дизајн на ресторани или Food trucks?

11. Zaha

Zaha Истакнат член

Здраво, дали на форумов има некој архитект или урбанист кој што е добро информиран и знае дали може да се добие овластување доколку работам во општина во оделение за урбанизам, и доколку да какво овластување? инаку магистрирав на архитектонски факултет.

12. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

https://komoraoai.mk/ovlastuvanja/izdavanje-na-novi-ovlastuvanja.html

13. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Дали имате купувано брачен тапациран кревет од Елите Софа? Ги видов во салон, некако не ми беа wow ефект, а цени солени

14. Чаирчанка

Чаирчанка Популарен член

Здраво другари

Потребна ми е мала помош и инспирација. Реновираме стан од корен и фала Богу (и мајстори) работите си течат тековно Веќе стигнавме до изборот на плочки за двата тоалети (мал и голем) и за кујната, но тука малку се двоумам.

Моментално разгледувам плочки од Корни и Marazzi, но доколку имате некој друг бренд или салон што би ми го препорачале – слободно давајте предлози.

За изгледот, замислата ми е приближно како на сликите што ги прикачив. Доколку имате и некоја ваша идеја/комбинација што мислите дека би одговарала уште подобро, би ми било супер да ја слушнам.

Секој совет, предлог или комбинација е добредојден – please help a sister out! ❤️

Gemini_Generated_Image_293k1s293k1s293k.jpg ChatGPT Image Aug 19, 2026, 09_08_21 AM.png Gemini_Generated_Image_298rxl298rxl298r.jpg Gemini_Generated_Image_5u82av5u82av5u82.jpg Gemini_Generated_Image_2p1ifj2p1ifj2p1i.jpg

ChatGPT Image Jul 29, 2026, 11_34_50 AM.png

15. An-na

An-na Форумски идол

Да ѕирнеш во Шате за плочки.

16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Здраво, за кој се одлучивте?

17. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Здраво, ми треба мала помош. Започнавме со реновирање на домот, ова е редоследот на елементите во кујната ( растојанието помеѓу умивалникот и вертикалата со машината за садови, фурната и микровалната е помал од ова што е прикажано на скицата)
    Прашањето ми е каде да се стават штековите за фрижидерот, фурната, микровалната и машината за садови а да ми бидат достапни за недај боже некогаш ако треба да исклучам?

Attached Files:

18. bookslover

bookslover Популарен член

Кај нас се исто подредени елементите како кај вас, и ние на почетокот се чудевме меѓутоа ќе ви бидат скриени во самата кујна долу веројатно, кај нас беше така, во овој дел.

IMG_2612.jpeg

Kitanova77 likes this.
  19. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Здраво, дали дечково прави дизајн на ентериер?

20. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Здраво, ми треба дизајнер за ентериер за нов стан во градба. Немам време ниту нерви да се замарам со осмислување на просторот и елементите, ама сакам и тие истите да ми дадат опција и за изведба на мебелот. Про дизајн деспотовски ги гледав, има некој искуство?

Исто, сакам ориентационо да видам колку би ме чинело изработка на мебелот во станот (кујна 2 х 2.5, тв комода, еден плакар од 2метри во ходник, спална на П, детска соба и нешто ситно во бањите.) Дали 12, 13 илјади евра би ми биле доволни за тоа?