Стручни совети од архитектки!

Discussion in 'Дом' started by AngelOfArh, Dec 10, 2012.

1. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Добар ден, дали вие архитекти или вака некој што има дома, како е задоволен од feydom ? Се мислам меѓу Јумис (borabora) и фејдом (cascais) .. на маж ми јумис никако не му се свиѓа, мека била за седење, ниска многу и со дупките тешка за чистење(дете мало имаме ) ..
    за фејдом , се мислам за материјалот, сакаме столици од махагони па незнам како да уклопам.. во салонот молиа фтош им беше изложен, вака другиве неможам да проценам како ке стојат .. ве молам за искуство

2. cactus flower

cactus flower Активен член

Јас имам Feydom garnitura Cloods и искрено сме презадоволни и тоа баш Молиа штоф :D
    Лесна е мн за одржување сите навлаки се перат. Од махагони исто Алексис имаме и презадоволни сме.

Molly.dolly likes this.
  3. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Те молам кажувај која боја молиа, ја уклопи со која боја алексис :) Претпостсвувам и маса од махагони имаш земено :) баш ме интересира како уклопи се :)
    Не ја сликнав тон картата на интернет ми се чудни. Ја гледав cloouds и ја, оваа поудобна ми се виде, ми е страв само коцките да не се делат, дека се на лепење

4. cactus flower

cactus flower Активен член

Garniturata voopsto ne se deli ako te plashi toa. Sestra mi ima cascais nema i taa nikakov problem. Inaku jas imam molia white, stolicite se bukle materijal , a za boja ne se sekavam kako se vikase taa. Najdobro vo zivo da si gi vidis boite, pred nekoja godina vo kristina damil ja imaa cela paleta.

5. bookslover

bookslover Популарен член

Не знам дали е за тука прашањево, доколку модераторите сметаат дека не е, нека го преместат.

Имено, имаме мала терасичка што не може да се продолжува во должина ама може во ширина. Ме интересира дали некој има искуство со ваква тераса, дали продолжувал и доколку да, која цена ве чинело. Сакаме пролетта/летото да ја продолжиме и да добиеме барем на ширина за да можеме да си седиме, бидејќи сега е многу мала. Доколку некоја од архитектите може да ми помогне, ќе ви испратам и слика/видео.

Фала ви многу :*:

6. Crnookata

Crnookata Популарен член

Има ли решение да се смени боја на ламинат без да се вади и друг да се става.

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Нема

Crnookata likes this.
  8. monpan

monpan Истакнат член

Здраво!
    Дали знаете за студио или продавница за расвета во Скопје каде што можат да ме исконсултираат што најдобро би одговарало за мојот ентериер, да предложат соодветни светлосни тела и да понудат и монтажа?

9. Tasha masha

Tasha masha Истакнат член

Ако не ти е проблем да се поскапи, јас земав од Манекс Егло многу квалитетни лустери. Имаат доста на лагер, а и да немаат, имаат огромен каталог и можеш да нарачаш директно од фабриката.
    Имаат и монтажа, достава, е сега за консултација жената се трудеше ама јас точно знаев што сакам и само околу технички работи ја прашував, од тоа сум задоволна добро си ја знаат работата.