Пак јас. Досасна сум, знам, ама па мерак ми е бе уште сега Сега сакам да прашам има ли некое средно нешто за полицаец, војник нешо такво или после средно е тоа ?
СОУ,,Димитар Влахов": Здраствена струка: Медицинска сестра, Физеотерапевт, Фармација Земјоделска струка: Лозарство, Хорти култура, Ветеринар, Брашно и млечни продукти Прехрамбена струка: Хемиско-лабараторски техничар СОУ,,Никола Карев": Мода и дизајн, бравар, шпедиција, електроктро техничка, машинска, информатика СОУ,,Јане Сандански": Општа гимназија и економско
Во сите средни школи кога ке дојдеш 3 година биреш предмети шо ке ги учаш понатама на пр. у гимназијата можеш да одеш право да учеш, јазици итн итн. мислам оти ме разбера
економско треба таму има економски и правен смер...а можеш и гимназија па после да одбереш ОХА, ама правни предмети само во 3та ќе учиш
Може да ми кажете што предмети има во Панче Караѓозов во прва година (смер медицинска сестра) ? Со колку поени може да се влезе и од прилика какви се наставниците. Благодарам однапред
Loca.girl1 Незнам за наставниците и поените..но прилично треба да си одлична но доколку конкуренцијата е послаба примаат и со послаби оценки.Инаку предметите се следните Македонски,Математика,Историја,Биологија,Биофизика,Спорт и спортски активности,Латински,Хигиена,Физиологија,Анатомија,Информатика,Ликовно,Музичко,Хемија,Англиски. Повели
Јас учам нформатика Види, ако ти оди математика и физика, си немаш гајле. Пошто, во прва година ни И нема да видиш од информатика, почнуваш со струја, струјни кола, напон, материјали. По информатика ќе учите како се креира папка и како да форматираш текст во Writer (не почетокот) Не е тешко, само што треба да ти оди математика. И немој да очекуваш дека е прелесен смер, не! Бараат учење.
И јас учам информатика па не видов толку тешко од математиката. Да , викаат дека највеке треба ама иако не ми од ич пак имам 4,5 И не, не е тешко воопшто, но дури во 4та година ќе се види првото И од информатика. До тогаш се е струја, автоматика итн.
заботехничар ме интересира дали е добар изборот и дали можете да ми кажете кои средни училишта ги има во скопје за заботехничар??
Техничките стручни од Скопје се добри, мислам кога бев во едно (незнам кое беше) ми се виде онака добро, но учениците изгледа не учат, некако не е тоа тоа што мислев дека би требало да биде..
Девојки, дали од средно економско може да се запишеш на кој сакаш факултет ? Или си многу ограничен ?
Може да ми дадете училишта за информатика во скопје... во погорните коментари прочитав дека многу физика..но мене физиката многу не ми оди...а информатиката ме занима највеке..што да правам?