Што оценки треба да имаш за да се запишеш во Димитар Влахов? И ако може некој да го опише училиштето и професорите ако може.. за другарка ми е..
Луѓе помогнете ми..јас сум 9тто и треба да се запишувам..ваљда ке идам медицина..може некоа ваше искуств да ми кажете..
Сеуште не сум се одлучила што да се запишам но се двоумам меѓу економско или средно со кое би можела да се запишам на филолошки факултет..Мајка ми вели дека економско не бил баш добар избор..Ваше мислење?
И со економско можеш да се запишеш на филолошки, тоа не е никаков проблем. Економско воопшто не е лош избор. Она што е најбитно е да се запишеш во училиште во кое ти сакаш да учиш, кое "те влече". Јас завршив економско, правен смер. Беше мој избор и воопшто не зажалив. Покасно се запишав на Филозофски факултет без никаков проблем, во државна квота.
Пошто син ми сега завршува 9то али нема уште определено што сака да запише , инаку е многудобар ученик . Што би ни препорачале ? . Исто така дали може некој да ми напипе за медицина што оценки барат ...физиотерапевт , фармацевт ?
Ovaa godina ke se zapisuvam sredno. Od 6-to do 8-mo, a sigurno i 9-to imam prosek 5.00. Prasuvam koi sredni ucilista vo Skopje imaat smer za elektrotehnika i avtomatika, i spored vas koe e najdobro. Jas licno samo znam za Mihajlo Pupin in Sosu Ilinden. Slusam deka Mihajlo Pupin e mnogu po-opremeno, no me odvlekuva reputacijata kako "skolo za tepaci". Molam za mislenja i iskustva od nekoj sto uci/ucel vo edno od ovie dve ucilista ili nekoe drugo so smer elektrotehnika i avtomatika.
Дали некој може да ми каже или предложи средно училиште каде има информатика и општо поврзано со компјутери ? Нешто као ИТ смер ?
Фармацевтска технологија 2,3,4 Фармацевтска хемија-3,4год Фармакогнозија 2,3,4 Фармакологија 2 Броматологија и токсикологија 4 Биохемија 3 Аналитичка хемија 2 Хемија 1,2,3 Македонски 1,2,3,4 Англиски 1,2,3,4 Математика 1,2 Физика 1,2 Историја 1,2 Биологија 1,2 Бизнис 3,4 Граѓанско 4 Анатомија 1 Физиологија 1 Хигиена 1 Латински 1 Психологија 3 Информатика 1,2 Тие се мислам(плус музичко,физичко,ликовно) П.С.Ако ти е за дипломата за во Германија не се ни запишувај.
Ај ако на некој не му е мрза, а знае... да ми наброи какви се средни стручни училишта во Скопје има? И смерови... ако не е проблем
Економско(економски и правен смер), медицинско, хемиско, птт, АСУЦ, ЕМУЦ, ГУЦ (градежно), уметничко, угостителско, козметичко, текстилно... сега овие ми текнаа у глобала се тие, уште некое плус минус, отвори го секое школо посебно на страната официјална или конкурсот од град Скопје што е за уписи и детално имаш се таму, смер, име на школо... http://www.mon.gov.mk/index.php/konkursi/2749-2019-2034 Тука најдетално имаш се