види колку слободни места имало у државна и земи лист и пенкало извади ги сите кои се пријавиле т.е. ги има на прелиминарната на твојот смер подредеш по бодови и ќе видиш дали си или не у државна, или за полесно копирај ја табелата у ехел и стави ги прво на филтер од твојот смер после на подредување по колоната од бодови иреше проблем ќе знаеш
Продавам книги за насока географија, отсек туризам: 1. Основи на туризмот (Никола Панов) 2004год 2. Tуристичка географија (Никола Панов, Снежана Штетиќ) 2008год 3. Рурален туризам (предмет селски туризам) (Милена Талеска) 2009год 4. Сообраќајна географија (Никола Панов, Ристе Темјановски) 2006год 5. Природно географски основи на туризмот (Ристо Мијалов) 2010год 6. Заштита на животна средина (Олгица Димитровска) 2012год Сите се оргинали, договор за цена во ЛП
Знае ли некој да ли е овој распоред за туризам ?? Ја има на страната на инситтут по геоградија, но не сум сигурна да ли е тој распоредот. Ако знае некоја нека пише. Поздрав
Сигурно не е тој, затоа што ако си прва година, прв семестар ќе треба да слушаш, ова е распоредот за втор семестар
A znae li nekoj od kolku sme utre? Za prva godina nasoka turizam. Uste ne mi go dadoa rasporedot. Ako mozete samo za utre da mi kazete od kolku sme. Poz
Ме интересира дали има некој што има завршено прва година биохемиска насока. За книгите по хемија се работи..
Можеш да прашаш некој од втора година физика, ако ти треба книгата н а Матодија Најдоски. Затоа што е истата книга и за студентите од биохемија и физиологија и за тие од физика. Практукум секако ќе мора сите да си купите, но книгата и збирката може и на старо ако ги најдеш од некој.
ПМФ - Да или Не !? Седејќи низ дома роварев низ интернетов и ми излезе форум каде што има многу уствари премногу критики за овој факултет ... Се почнува од внуките и синовите кои биле вработени или пак асистенти, мито, швалерки а тука некаде е и злоупотребата на студентите па се дп флерт на 50годишен професор со 20годишна студентка! МОлим!? Зарем навистина е така!? Ве молам да споделите некои ваши искуства дали се лични или не не е битно до година сакам да се запишам тамо но сето тоа што го прочитав беше грозно и ужасно.
Здравоо Феминки ! Сакам да студирам на Географија поточно Наставна Географија,и сакав да прашам дали некој студира на овој смер, дали се добри професорите,дали е тешко,има ли математика.. и тк. многу ми е интоо!
Aj ako ima student sho studira na PMF- matematika nastavna, da mi odgoviri dali mora da polagam napredna matematika matura
Јас сум студент веќе трета година таму и за вакви грозни работи како што си пишала ти нема, флерт и глупости. Се е чисто и прогесионално. Мито на мојот институт за биологија НЕМА, а и на географија кај што студира дечко ми исто нема. Ако мислеле на пари за книги давани и лаборатории што сме работеле тоа не е мито и оди преку жиро сметка за користена лаб и средства. Ќерки синови нема баш вработено туку подалечни роднини, на пр кум од декан да ти е асистент и така.
Инаку за биологија само како наставен смер има или може и онака? Некако не ми е јасно баш, исто и за дугите насоки.
Девојки сакам да студирам биохемија и физиологија па ме интересира што би можела да работам откако ќе завршам со студирање?