А тие 1000 страни се за еден испит само? Треба се наеднаш да се учи ли како иде тоа? Извини ако замарам ама не знам стварно
Не те плашат, така си е. На пмф треба да го изгориш столчето, а не само да го загрееш. Ќе си ги фатиш работите со ред и ќе немаш проблем. Со лесно колешке
Ако не грешам, молекуларна си. Ние општа хемија учевме од книгите на Методија кои моравме да ги купиме. Книгата беше околу 200 страни ако не се лажам. Тебе не знам сега кој ќе ти предава. Општа физиологија учевме од Гајтон. Таа книга е бајаги голема ама предобро напишана и многу убаво се разбира и учи од неа. Највеќе душа ќе ти извадат книги со систематика кои се само по 100 страни, веруј ми.
Нека не те плашат страните. Зависи од материјалот. Нешто може да биде 100 страни а да е потешко од нешто што е 500. Анатомија 2 ја спремав од март до јули, 500 и нешто страни, а генетика за две-три недели, а исто е 500 страни. И не значи дека ако е голема книгата не се учи.
Ke moram da fatam odma cim pocnat so predavanje za da nemam nervozi vo sredno bese lesno uspevav za 2 dena da naucam tema od 40 strani i idev na test ama sekako tuka ke bide potesko
Некој тука што ќе се запишува на Институтот по биологија? Би сакала да се запознаеме Можете слободно да ми пишете