Дали некој знае како ќе се одвива наставата , доколку имаме комбинирана настава , колку често во неделата има вежби? Јас сум молекуларна биологија со генетика .
Па веќе се потврди дека ќе биде комбинирана, а вежвите ќе бидат со присуство. Но тоа и со предметниот професор можете да се договорите. @Kimberly11 колешка ќе ти биде.
Мене ми е проблем патувањето (не сум од Скопје), не знам дали е подобро да патувам само за вежбите или пак да престојувам во Скопје ...
Јас тука неможам да ти дадам одговор, зошто доста комплицирано е за тие надвор од Скопје. Според мене, стварно зависи до вас и до програмата! Ова го кажа претседателот на собранието во врска со наставата.
Иако не сум на ПМФ ова е најпоставувано прашање на секој факултет каде што наставата е предвидена да е комбинирана. За жал никој не може да ти даде одговор додека не излезе распоредот за настава и конкретно да се знае колку пати ќе треба да се оди на факултет. Потоа самата ќе одлучиш како е најдобро за тебе.
А кога излегува распоредот за настава. Јас сум на аналитичка биохемија. Возможно е да имам вежби 2 пати неделно?
Не сум на ПМФ, ама сигурна сум дека не би имале само 1 вежба во неделата. Јас сум на МЕДФ, и скоро секој ден имавме бар по 1 вежба. Освен сега ако редуцираат поради коронава..
Првата недела од октомври. Може и втората, воопшто немаме организација добра. Минатата година се жалеа зошто не им давале матријали порано, а тоа беше крај на октомври.
Подобро да ги пребараш другите распореди од институтот или најдиго оној од прва што бил минатата година зошто може да се повторуваат. Секад се почнувало од први, нема врска тоа!
Oficijalno sum student,gi zavrshiv site dokumentacii i slicno.Arno ama nisto ne mi kazaa,ni koga se pocnuva nitu kako ke se izveduva nastavata.nejse,verojatno po meil ke ne izvestat E sega vaka,koga ne saka nesto ne ide i ne ide,ama koga saka e togas e boom rabotata,pa taka dobiv i ponuda za drzavna rabota kade sto ke mozam da izleguvam za da odam i na faks.nema da odbijam,barem dodeka go zavrsham fakultetot a vo isto vreme ke mu olesnam na soprug okolu trosocite.se nadevam ke se snajdam pokraj site obvrski.i si razmisluvam sto ako ne uspeam sto ako ne mi trgne,sto ako ne uspeam da se snajdam(a veryvam so dobra organizacija se postignuva)ama mi se vrti vo glava ova STO AKO?malku se plasham iskreno,ima nekoj strav vo mene,ova e nesto novo,golem predizvik za mene,iako sum preambiciozna sepak se plasam.i na kraj si vikam pa upm ako ide ok,ako ne ide pak ok,eden e zivotot,ako ne probam nema da znam