Здраво на физика сум прва година и ми треба помош со спорт и здравје. Доколку ги имате кодовите за часот ќе може ли да ми ги пратите или да ме известите? Поздрав.
здраво знам дека оваа прашање не е за тука ама ми треба помош за аплицирање во студентски дом, дали во електронското пријавување за месечна нето плата се пишува од потврдата од родителот или од декларацијата плисс хелп?
Физика за биолози од Ристе, учете од учебник и слушајте ги предавањата. Бара мноогу долги и опширни одговори. Буквално за еден од одговорите ни беа по половина страна (полагавме на тетратки А4 формат.) Сите одговори кои се кратки и површни, ги бодира по половина поен или скоро ич..
Zdravo, dali ima nekoj koj bi mozel da mi dade povekje informacii okolu nasokata za Vtor ciklus studii Primeneta matematika - Matematicka statistika, akutuarstvo i matem. modeliranje vo ekonomija. Ako moze nekoj da spodeli iskustvo dali se zadovolni od programata i slicno. Bidejki zavrsiv dodiplomski na Ekonomski fakultet, bi sakala da znam malku povekje kako se odvivaat studiite na PMF. Bilo kakvo info bi mi pomognalo
Здраво, ме интересира ако сега за следниов семестар што ќе се запишува паднам во приватна квота, дали и понатаму за сите семестри останува тоа? Дури и ако нема причина (за наредни семестри ова) ?
Почитувани, Дали може некој студент од насоката Демографија на природно-математичкиот факултет во Скопје да сподели искуство со насоката? Знам дека нема интерес за оваа насока. Дечко ми сака да се запише на следниот упис. Го интересира највеќе 'тежината' на насоката. Јас на економски имав предмет Демографија и навистина беше интересен, скоро па да не можеше да се положи под 8.
Дали може некој студент од природно-математичкиот факултет во Скопје да сподели искуство со насоката Демографија? Знам дека нема интерес за оваа насока. Дечко ми сака да се запише на следниот упис. Го интересира највеќе 'тежината' на насоката. Солиден студент е, но не и најдобар. Јас имав Демограгија на економски и предметот беше интересен и мошне лесен. Благодарам.
Нека си ја ѕирне предметната програма и нека си процени. Имаш теорија, но и малку математика на страна. Но би рекла дека еден од полесните смерови на факултетот.
Лесно е, другарка ми кажуваше филмови гледале често за некоја историја, а цела скрипта вкупно 80страни колоквиум 40...математика е лесно, не е тоа таа математика што се учи, да не речам ко основа нешто , тоа е статистика повеќе а проф не прави проблеми за тоа, така да...
Ви благодарам. Се израдува пустиот дека статистиката/математичките предмети биле лесни. За теорија нема проблем колку и да има теорија ќе учи. Предмети со решеванки не сака. Нека се зашише, ваљда ќе се снајде... и така си има работа, ова со факсов е желба на неговите, 'да имал факултет, небитно кој' хаоси...
Лесно е демографија нека не се секира , воопшто не е обемен материјалот, другаркава едвај средно заврши , штом она го заврши овој смер, има надеж и за другар ти и доста биле фини проф, само препишување никако, бидејќи се малце студенти и еднаш кога ќе го фатат намерно ќе му прават проблеми. Со среќа
Zdravo zenski, da ve prasam dali nekoja ima iskustvo so molekularna biologija i genetika, zavrseno ili momentalno studira i dali e lesno tesko, dali ima fizika i matematika i sto posle mozi da se raboti vo Makedonija