Пиши ми што те интересира ќе ти кажам. Прва година сум. Има физика, математика во прв семестар само а после во втор има биофизика на клетка. Тешко е нема да те лажам.
Јас сум на смеров, само по различна акредитација то ест предметите се различно распоредени. Инаку физика и математика имав јас во прв семестар, после во втора година имав Физичка хемија предмет. За лесно или тешко - зависи. Сум имала терсене професори и предмети кај што сум ср намачила повеќе, инаку повеќето се разбира и учи. За работа имаш голем избор ама треба да се насочиш повеќе. Можеш во повеќето биохемиски или молекуларни лаборатории, лаборатории за растителна биотехнологија, можеш како еколог итн...
Zdravo. Dali nekoj mozhe da mi kazhe poveke iskustvo za smerot molekularna biologija so genetika i dali se izvrsuvaat efektivni laboratoriski vezbi? Vi blagodaram odnapred.
Размислувам да се зашишамна молекуларна биологија со генетика (гледам повеќе заинтересирани тука). Е сега мене конкретно клиничка генетика ме интересира, но не сум човек што се гледа во општа медицина. Прашањето ми е здравје откако би завршила молекуларна биологија со генетика, какви опции за магистерски имам?
Дали има некој пополнето уплатница за упис на летен семестар да ми прати screen shot како пример. Бидеќи на уплатницата "Повик на број задолжување" незнам кој број треба да се пиши. Може ли да ми пише некој од погорните години, да го прашам во врска со закажувањето термини кај кординаторите за упис на семестар и за ЕКТС образец.
Пиши им на маил или па ако веќе имаат истакнато датуми оди тогаш. Дали ќе ми прават проблем на студентски ако немам потписи за присутност во индексот? Предметите ги имам поседувано и во iknow ми пишува дека добивам потпис, само во индекс ми фалат.
Тоа го знам, сега со ситоацијава и повеќето профедори ги нема на факултет па треба да ги бркаш за потпис или ќе им пишеш и ќе ти кажат кога се таму, па идеш и не се појавуваат. Како и да е ми кажаа дека ако немаме потписи во индекс, не би требсло да ни прави проблем.