Здраво,дали некој што има студирано Биохемија и Физиологија има учебник по Органска Хемија???или каде би можела да најдам?
Дали може да се конкурира за стипендија доколку имаш презапишани предмети? Дали игра упога тоа?На пример ако имам 2 предмети презапишани од претпретходниот семестар и ако ги положам сите предмети до октомври кога е конкурсов (или имам 2 неположени пошто е нели дозволено) би можела да конкурирам?
Може ли да ми кажете мислење за смер медицинска физика и аналитичка биохемија? Кој е потежок, какви се професорите итн.?
Nemam nekoj avtor,samo da bide organska hemija za biolozi fakticki,jas imam ama za farmacevti i ne mi vrshi rabota
Имам во pdf форма книга по Органска хемија, знам дека истата ја користат и биолозите. Пиши ми во порака.
Дали на ПМФ бараат приемни испити?, мене оцениве не ми се многу сјајни иако знам многу добро математика, утнав матури по македонски и англиски пред 2 години. Колкава е конкуренцијата пмф оддел Астро-Физика или Теориска?
Немаме приемни испити, многу малку интерес има за физика последниве години, шансите да влезеш во државна квота се големи.
Поднеси документи слободно. Особено слаб е интересот за физика. Огромни шанси имаш да си во државна квота. Со среќа
Дали некој бил во контакт со студенски последниве неколку недели? Треба нешто во iknow да ми се поправи и сега не знам дали може да им пишам маил за да ми го поправат или да отидам директно до факултет.
Сакам да прашам дали смерот нутриционизам е добар и дали е исплатлив. Сега завршувам четврта година средно и тоа најмногу ме интересира.