За магистратура на ПМФ услов е да имаш 240 кредити. Што ако факултетот што си го завршил ти носи 180 кредити? Може некако да се надохнадат предмети или нешто?
Професорката е добра, лесно се положува имате комбинации во Дин се положува со тие. Асистентите исто така супер.
Здраво, Доколку некој има некакви комбинации прашања по предметот Типологија на животни 2 кај проф. Милица, било што што ке ми биде од помош за да го положам ве молам нека ми пише.. Дали да учам се детално бидејќи има многу латински имиња. Благодарам
Здраво има ли некој што полагал усно аналитичка и инструментална хемија кај Проф. Јасмина Петреска-Станоева или Марина Стефова у прва декада да ми пише.
Дали има шанси да се продолжи рокот за упис на летниот? Ако не се продолжи, колку треба да се наплати за каснење?
Мислам дека 1000ден е казна плус уште нешто ама не сум сигурен, ко запишував зимски мислам дека толку и побараа на една колешка. Пиши им мејл на тетките од студентски ќе ти кажат.
Каква е конкуренцијата за упис на молекуларна биологија? Со колку поени примале претходниве години? За било какво инфо би ви била благодарна
Ќе те цитирам пак Вчера запишував семестар, не знам дали знаеш ама до 25 го продолжиле рокот за упис и заверка. Така да ако запишеш до 25 нема потреба да плаќаш казна.
Здравоо, знае ли некој од постарите колеги на институтот по биологија дали проф. Ристе по биофизика дава да се оди на априлска сесија?
Zdravo,literatura Sistematika na nizi i viahi rastenija?Kade mozam da najdam,nekoja kopirnica sto raboti so kargo,deka ne sum od Skopje,za biohemija-biologija pmf tetovo mi treba
Здраво дечки. Не знам дали групава функционира сеуште но да си ја пробаме среќата. Би сакала да добијам совети и мислења од луѓе кои се разбираат подобро и постручно. Годинава се запишав на ПМФ на Нутриционизам. Но многу се размислував претходно за далј да одам на некој од смеровите Молекуларна биологија и генетика или Биохемија со физиологија. Но повеќето ми кажаа искрени мислења дека е многу тешко и дека можам да се откажам по некоја година. Ме исплашија мислењата па ете, не се запишав на еден од нив и сеуште се мислам дали требаше. Би сакала некој ако може да ми објасни што поточно е разликата меѓу смеровите молекуларна биологија и генетика, и биохемија и физиологија? Кој е потежок и што е разликата меѓу молекуларен биолог и биохемичар? Каде работи едниот а каде другиот?
Лелеее не сум ни видела што пишав… Си ги мешам предметите уште, овој семестар се ми е измешано… Систематика на безрбетницимислев иначе
Здраво! Дали некој може да ми предложи добра книга по биологија, затоа што барам за сестра ми која е на натпревар? Ве молам кој може нека ми помогне Ви благодарам многу
Здраво феминки, ќе може ли некој да ми каже кој смер треба да се запишам за потоа да одам на втор циклус студии микробиологија? Мора ли прво биологија или може друг смер?