Сега разгледував, има втор циклус студии по Форензичка биологија. Опција е и Форензички науки на факултетот за безбедност, но исто така е втор циклус. Како што кажа членката, најверојатно прв циклус немаме кај нас за тоа...
Може некој да ми каже нешто подетално околу смеровите медицинска физика и астрономија и астрофизика? И колку отприлика се запишуваат таму?
Првите 2 години сите смерови учат скроз исто, веќе од трета имаш изборни од насока, задолжителни се па исти, моја генерација на медицинска сме 2, на астро 1, така е и за другите генерации, релативно малку се запишуваат по 5-7, после прва испитна и до крај на прва година повеќето се откажуваат и остануваме по 1-2 на насока.
Дали има некој положено физиологија без Гајтон? Дали може да се учи од интерни скрипти што се за медицински факултет или некоја друга литература да препорачате?
Малку off topic , има ли тука дипломирани биохемичари/биолози што работат во медицинско-биохемиска лабораторија. Ме интересира со самото тоа што завршувате факс и се вработувате во лабораторија дали добивате и шифриран печат од фонд за здравство и како оди таа процедура? Студирам медицинско-лабораториска дијагностика (тригодишни студии) и колку што знам ние немаме право на овој факсимил. Може некој да ми објасни подетално како се добива и што ви дозволува да правите (дали валидирате резултат, дозволено е толкување и сл.) Благодарам.
Многу подобро е да се распрашаш ако знаеш некои пријатели за тоа како е на физика - ПМФ( во однос на материјал и Професори кое што е најбитно). Многу подобро е да си поразмислиш дали воопшто да се запишеш на физика, дека има премногу работа, дури и непотребни стресови за апсолутно ништо
zdravo dali hemija institutot e oddelen od drugite? zatoa sto mi pokazuva deka fizika, geografija, biologija, matematika itn itn se u sklop na edno a hemija mi pokazuva deka e oddeleno pa ne mi e jasno dali se tamu labaratoriite samo ili?
Институтот за хемија е долу. Другите се горе. Има кога одиш према факултетот табла, кои факултет каде е, дали долу, дали горе. (Ако ме разбра добро.)
Не знам искрено, неодамна бев и така беше. Можеби некој што студира веќе би знаел подобро да ти каже...
Двата објекта се ПМФ, дорна и горна зграда. Невозможно е се да биде во еден објект, бидејќи нема доволно простории. Отсекогаш биле две згради (барем колку што знам јас). Еве како се поделени институтите: Долна зграда - хемија, етнологија и антропологија Горна зграда - математика, физика, биологија, географија Двете згради се на истото место, само што горната е по на ритче.
Здраво,да прашам за ова лето има ли објавено конкурс за пракса во Алкалоид,Систина…нешто така за биохемичари? И некој што има искуство ако сака да сподели или да ми пише,дали секогаш мора преку конкурс за пракса да се оди. Тенкс
Продавам книги за насока туризам нови се повеќето, купени поскапо јас упола би ги дала може и да се договориме околу цена, највеќе ми е да не ми седат дома така
Кај може да ја најдам потврдата за извршена пракса, има потврди за почеток на пракса и договор, а за завршена никаде не видов.