Dokolku otidam tuka moze da se dogovorime, no bi sakal da te prasam nesto za smerot, tezok li e, ili kako sto vikaat "smeshka", i kolku godini se studira? Bidejki na stranicata na pmf kako sto razbrav pisuva 2?
Добра вечер, има ли некој што е на молекуларна биологија овде? Навистина ме интересира овој смер а и би сакала да прашам која е можноста за вработување по професии, некои ми спомнаа дека со тоа се работи ин витро, па не знам би сакала повеќе да дознаам
Некој од Институт за биологија да каже искуство со професор Сашо Панов, каков е при предавање, оценување? Не сум од тој институт ама гледам изборен кај него сега за зимски.
Epa jas toj predmet go imav kaj nego. Predmet e boza,skriptata ne znam nekade 60-70 strani dali beshe. Predavanja i nemavme,profesorot samo mail ni pisa da ni prati skripta i posle koga pocna ispitna sesija togas za predavanje pisa deka obvrskata ne si ja izvrsil,sto e neodgovorno ama sekako kolku ke ti predava za 70str. Taka daa moe iskustvo beshe dobro.
Здраво на сите! Ги продавам сите книги кои што се за прва година, прв семестар на ПМФ, за смерот Биохемија и физиологија. Цената на книгите е помала во споредба со истите купени од книжарата на ПМФ. Сите заинтересирани можете да ми се обратите тука во инбокс, за да се договориме.
Има ли некој што има запишано овај семестар Психологија од ФЗФ кај проф. Калина ? Особено некој од Биологија или Хемија?
Здравоо колеги и колешки, студенти мученици. Се запишав на МБГ. Пред да почниме бев многу возбудена, ама сега ме фаќа голема паника. Првите колоквиуми се за еден месец нели, дали некој знае за општа(неорганска) хемија (предметен проф. Горан) како ги дава тестовите? Многу тешки или малце помалку тешки? Исто така ако знае некој за цитологија и морфологија на растенија проф. Гордана каков и е принципот на тестовите?
Zdravo me interesira iskustvo okolu diplomski raboti kaj nikola-hadzi petrusev,mikrobiologija dzoko ili natalija,sonja in vitro kulturi i genetika. Ne znam kade da odam
Едно ВАЖНО известување: По не знам кој пат по скалите накај пмф повторно се случи напад над наш колега, студент, саботава у сред бел ден во 4 саатот. Летниов семестар неколку дена по ред истите лица ги имавме забележано на скалите и тие исти луѓе се обидоа во неколку наврати да одземат ташни и ранци од наши колешки, дури по некои од нив и трчаа по скалите. Овој пат е присилно одземен телефон, а колегата добил закана со нож ако не го даде истиот. Известени беа од деканатот и чуварите ама очигледно не превземаа ништо, во следниов период ќе се прават листи на студенти и ќе се потпишува петтиција за на делот кај скалите,кои водат накај пмф, по секоја цена се засили безбедноста. Ќе ве замолам сите ваши колеги/колешки да ги известите да бидат претпазливи.
Да Да Здраво! Дали има некој од наставна биологија? Сакам да го контактирам да ми даде некои информации. kalina.sotiroska@fzf.ukim.edu.mk