Студенти на ПМФ-Скопје

Discussion in 'Образование' started by milenuska, Jul 14, 2010.

1. злоба

злоба Популарен член

Има официјална фејсбук страна за студените на ПМФ и математика за сите генерации.
    Можеш од било каде да ја земеш. На Шумарски имаш кмижара и на ПМФ во горната зграда имаш, ама понекад не е отворена. Вајда за упидите ќе биде отворена.

2. chopinsnocturnes

chopinsnocturnes Активен член

Фала ти! Едно прашање - дали ова е жиро сметката на ПМФ? Има една уплатница за 50 ден таксена марка и една 300. Дали таа за 50 е обична уплатница или и таа се купува пошто мислам дека некаде ја има готова?

Назив на примачот: УКИМ, Природно – математички факултет, Скопје (УКИМ-ПМФ)
    Банка на примачот: Народна банка на РСМ
    Сметка: 100000000063095
    Сметка на буџетски корисник: 160011080478819

Приходна шифра и програма: 7230XX-41-2

3. science girl

science girl Истакнат член

Најдобро од книжарата на Шумарски факултет, бидејќи е можно на ПМФ да биде затворена

4. chopinsnocturnes

chopinsnocturnes Активен член

А може од било која друга книжарница?

5. cikorija

cikorija Истакнат член

Здраво, дали некој знае дали може да се студира Биохемија со физиологија вонредно ВТОР ЦИКЛУС? Веќе неколку денови се обидувам да стапам во контакт до студентски прашања, но никој не крева слушалка..

6. Hoping

Hoping Истакнат член

На втор циклус студии нема редовни/вонредни студии. Предавањата/консултации се после 17h со договор со професорот.

cikorija likes this.
  7. cikorija

cikorija Истакнат член

Фала ти! Може да ме контактираш во приватна порака да прашам уште нешто?

8. Дварфич

Дварфич Нов член

Здраво, сакам да прашам дали некој од ПМФ (или од друг факултет) го има слушано предметот Биоми? Нека сподели искуство во врска со предметот. Благодарам однапред☺️

9. Kotto

Kotto Истакнат член

Dali nekoj od nastavna nasoka od pmf se ima prefrleno slucajno na prirodno matematicki fakultet vo tetovo. Kako e tamu, na pmf dosta loso iskustvo imam...

10. Дварфич

Дварфич Нов член

Здраво, дали некој од ПМФ го има слушано предметот Однесување на животните? И дали може да споделите искуство?

11. smwashere

smwashere Активен член

Здраво! Јас сум матурантка и се мислам дали да се запишам на молекуларна биологија со генетика. За понатаму здравје боже би сакала и магистар да запишам. Дали би сакал некој што е на оваа насока да ми сподели искуства со предавања, професори, вежби, итн.. Дали мислите дека е добра насока, дали е премногу заситена,… Во последно време слушам mixed opinions и почнува да ме фаќа малце страв. Се мислев и општа медицина да запишам ама сметам дека не вреди во државава тој стрес. Како и да е сакам нешто со генетика да учам и работам. Незнам веќе кај да се обратам па решив тука да пробам. Било какви информации се добредојдени од страна на оваа исплашена матурантка

SanjaP. likes this.
  12. OpasenMafijas123

OpasenMafijas123 Нов член

Студирам на овој смер и би ти го препорачала баш. Професорите се супер со некои исклучоци, добри материјали за учење, интересни предавања. Вежбите се баш интересни во прва година така да нема да ти е досадно и монотоно. Смерот би рекла дека е малку захтевен но не е ништо невозможно, со малку труд и посветеност се поминува се. Медицината по мое е 12 години учење за малку можности кај нас. На ПМФ нема колоквиумски недели сами си ги договараме полагањата со професорите и асистентите.

13. smwashere

smwashere Активен член

Леле ти благодарам премногу! Искрено баш ме охрабри за изборот. Не ми е толку страв за учењето од колку што ми е за идните можности. Фала ти премногу пак, многу ми олесна :)

OpasenMafijas123 likes this.