Студентскиот дом Медицинар го нема на листата за аплицирање изградија нов на негово место како што зборуваа или затворен е ?!
Nekoj neka spodeli iskustvo od lani za vo studentskiot dom Kuzman,dali se dobri uslovite,hranata i koj sprat e najdobro sreden??
Дечки знаете ли дали сигурно треба да се извади уверение од Управата за јавни приходи, за остварени приходи по разни основи за претходната година? зошто на страната од Министерството пишува дека по службен пат ќе си ги набават тие
Не треба да се вади. При аплицирањето со големи букви тоа е потенцирано - да бидат податоците точни зашто Министерството ќе ги обезбеди тие документи. Исто така и потврди за невработени родители.
Ако барате најдобри услови, тоа се новите павилјони во Стив. Чисто, средено, парно има, туш има. Ново си е ново.
здраво феминки, имав едно прашање некоја што знае кои документи требаат за запишување во домот Пелагонија и каде да ги најдам изјавите што треба да ги потполнам
И јас сакам да прашам тоа, пишува дека не треба ние да извадиме уверение од ујп туку од мон ќе обезбеделе, а во апликацијата пак треба да внесиш точна сума. Моите се невработени ама има земјоделски приходи, значи пак треба да вадам од ујп уверение. или не треба? mindfuck ми е малку ова сегде различно пишува..
Да ве прашам во пополнувањето на електронската пријава во полето месечна нето плата за родители што да се пополни? Треба од работното место да се изврди потврда за нето плата и тој податок?
Da treba od rabotnoto mesto na roditelite da se izvadi potvrda i na nejze pisuva kolkavi primanja imaat mesecno i taa suma se pisuva vo prijavata
Кои документи се потребни за аплицирање во студентски дом (за бруцоши) и на кои датуми треба да се аплицира? Секој различно кажува,страв ми е да не згрешам нешто .
еве овде во соопштениево пишува од кога до кога се аплицира http://www.mon.gov.mk/index.php/2014-07-23-14-03-24/vesti-i-nastani/688-soopstenie-smestuvanje а на порталот за електронско пријавување стојат кои документи се потребни јас ти ги сликав а ти можеш пак да си провериш
При електронското пријавување ми бара просек, дали да го пишувам просекот од iknow или пак да си го пресметам сама (на iknow имам внесено само 4 оценки а имам положено 8 предмети)
Само тие што ти се во индекс пишани, пошто на студентски ко ќе вадиш уверение на положени испити од индекс гледаат, а не од iknow
Уверението со бројот на предвидени и положени испити од претходните години и Потврдата за редовност во текот на студиите на студентски ги има или ?