Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. fitgirl

fitgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    Во електронското пријавуванје кај шо е делот Месечни нето примања - Останати членови во потесно семејство (месечна нето плата, пензија, социјална парична помош) шо треба да пишиме ако немат примања ? 0 ( нула) не треба мислам ппошто вака пиши: Кандидатите – студенти без родители/старатели и родителска грижа и студенти кои се класифицираат како лица со посебни потреби, внесуваат 0 (нула) во полињата каде се наведуваат месечните и годишните приходи во семејството

2. Strawberry xxx

Strawberry xxx Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Bidejki 20-ti e kraen termin za upatuvanje na dokumentite vo MON, pa mi fali eden dokument potocno potvrda za sestra mi, deka ke bide srednoshkolec (no, bidejki ima nekoj problem so toa, pa tamu i rekoa deka treba da ceka do 24). pa bi sakal da znam, dali bi imalo nekoj problem ako go nemam toj dokument (sto i ne e tolku vazen). Ili da gi zamolam otposle da go odnesam toa (ako go prifatat) |( .Sto mislite vie? ili ako ste imale vakvo iskustvo pa da mi kazete, posto ne sakam tamu da se raspravam, pa da me vrakaat, bidejki bajgi se drski tamu i pravat problem za sitnici.

3. Girll94

Girll94 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    во електронската пријава има дел месечни нето примања за останати членови од семејството, дали тука спаѓам и јас што се пријавувам зашто земам пензија дека татко ми е починат? Во министерство им звонам и не ми се јавуваат :( хелп

4. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Кога е последната пријава за во студентски ... т.е од кога почнуваа електорнскиве пријави за 1ва година?

5. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    44.320
    Електронското пријавување е од 18ти август до 28ми август,а ако си примена во студентскиот доставуваш документи таму во рок од 31ви август до 4ти септември.

На nikiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    A во кој студентски има најубави услови?
    Јас се двооумам помеѓу Стив и Кузман...информации подетлано некој ако знае да ми кажи и за цените

7. stiki18

stiki18 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    56
    Отвори некоја страна претходна и ќе прочиташ :)

8. fitgirl

fitgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    со молба даваат уверение за положени испити ? или нема потреба од молба ?

9. heriena

heriena Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    “ Уверение со бројот на предвидени и положени испити од претходните години “
    - Ова значи се зема од факултет? .. Ќе идам во студентска служба и ќе им кажам дека ми треба уверение , за да ми го дадат тоа уверение сигурно ќе треба да им дадам нешто пр. индекс или...? или ќе треба да уплатам на сметка?

Заверен образец “УППИ”
    - Ова прочитав дека го имало во “потребни документи“. Ваљда е ова „УВЕРЕНИЕ за запишани редовни студии на додипломски студии“.. Значи, треба да го пополниме ова и да го однесиме во студентска служба да го заверат?

Да не направиме некоја грешка, па после станче да бараме (facepalm)

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.619
    А да ве прашам, лани не се сеќавам како беше, кое уверение треба да биде заверено на нотар, тоа од интернет што го имаше да се симне или тоа на факултет што ќе ни го дадат?

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.619
    Не треба молба, ќе им кажеш на студентски прашања и ќе ти дадат.

Индекс ќе треба и уплатени 500 денари.

12. Superwoman1

Superwoman1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
    Значи,
    1. Уверение со бројот на предвидени и положени испити од претходните години-тоа се зема посебно од студентски со уплатени 500 денари или?

2. Заверен образец “УППИ”- е оној што треба да го симнеме од страната со останатите документи и тој да го завериме на студентски?
    Ако не е така,тогаш некој нека објасни како што,и ако може да ја даде сметката на која треба да се уплатат тие 500 денари
    И уште едно прашање- за таа потврдата за редовен студент, колку и на која сметка треба да се уплати?
    Аман веќе од 5000 документи

13. Hell0.kitty

Hell0.kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    40
    За потврда за редовен студент ти треба молба, уплата од 100 денари и административна такса од 50 денари
    За уверението за предвидени и положени испити ти треба само уплатница, е сега бројот на сметка е различен на секој факултет, вајда има на страните на факултетите како треба да изгледа уплатница со назнака за издавањее на други разни акти, а и цената е различна прашај си на служба првен...кај некои е 600, 200, 500 секаде различно
    А образец уппи треба да го симнеш и ќе го дадеш на студентска служба ќе го средат
    И за уверение се чека обично неколку дена на повеќето факултети..

14. Superwoman1

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
    Зошто таа молба? Кога вадев за во здравството таква потврда ништо не ми бараа освен уплата од 100 или не знам колку таму пари требаше.

15. Hell0.kitty

Hell0.kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    40
    Јас вадев бараат молба рачно напиша може :)

16. Superwoman1

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
    Ахам, и како отприлика треба да напишам во таа молба?

17. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    А ние што сме бруцоши од кај може да ги најдеме овие:
    Потврда за редовност во текот на студиите
    - потврда за запишани редовни студии(или друг документ со кои ќе потврдат дека сте примени на факултет)
    Што конкретно да однесам ?

18. stiki18

stiki18 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    56
    Потврда дека си редовен студент, ќе побараш на студентски прашања и ќе ти дадат. Кај нас на факс не се плаќа, ама на некои факултети се плаќа зависи каде си.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stiki18

stiki18 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    56
    До сите што треба да ги однесат документите во МОН: ОБАВЕЗНО ЗЕМЕТЕ СИ ИНДЕКС! ;)

20. SimonLimon

SimonLimon Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Дечки бидејќи не мoжaм дa се нaјaвaм пoвтoрнo и дa испечaтaм електрoнскa пријaвa, ќе мoже без неa? Слушнaв нештo кaкo демек не мoжелo и имaлo гoтoвa електрoнскa пријaвa кoјa мoжелo дa се пoпoлни. Дaли некoј знaе кaде мoжaм дa јa нaјдaм? Итнo ми е. Фaлa ви oднaпред.