Значи јас се распрашав кај некои мои професори, ми кажаа за полето ПРОСЕЧЕН УСПЕХ дека треба само да се соберат оценките од дипломата и да се поделат со бројот на предмети кои ги имаме полагано, (на пример: мак 5 анг 5 фил 5 соц 5 кај мене-просекот 5,00 )БИДЕЈЌИ од документи само копија од ДИПЛОМА ни е потребна, што е само по себе логично. Ако внесиш просек од сведителства, како ќе проверат кога не доставуваш сведителства ??
Јас се јавив во министерство и ми рекоја дека треба заедно со од 1ва до 4та да се сметаат плус диплома. Мене така ми излезе 4,36.
Девојки, ако сакаме да ја промениме пријавата треба да пополниме целосно нова пријава или на старата да означиме зачувај ја промената? Дали така ќе биде пратена промената?
Изјава за користење на личните податоци на кандидатот и неговото потесно семејство (родители-старатели, браќа, сестри), со која кандидатот се сложува Министерството за образование и наука по службена должност да ги обезбеди потребните документи од одредени институции со кои има склучено договори за соработка; Изјава за согласност за дополнителен избор на студентски дом (доколку се пополни капацитетот во избраниот дом); Изјава за идентичност на податоците; Изјава од родител – старател за целосно подмирување на трошоците за сместување и исхрана во домот; Дали знаеш каде можат да се набават овие документи?
Ги имаш на странава што ти ја пратив, лево пишува потребни документи, симни си ги, испечати ги, пополни ги и тоа е тоа
gi sobiras site predmeti od prva do cetvrta plus predmetite od eksterno i eksternite i interniot predmet od matura, posle gi sobiras site ocenki po tie predmeti ( od prva do cetvrta, eksterno i maturata) i treba da dobies ednocifren broj od 1 do 5 so decimala
Ќе притиснеш на ИСПЕЧАТИ каде што ти пишува па потоа ќе најдеш опција зачувај во некој формат, на пример на мене кога притиснав испечати ми се отвори за печатење и потоа од левата страна имав опција и SAVE-PDF FORMAT така нешто беше. расчачкај ќе најдеш нешто такво.
Девојки,знае ли некоја од вас во битола каде може да се сместиш во дом,колко ги има ? Бидејки сега ќе се запишам на втор уписен рок на факултетот,би сакала да знам дали ќе имам можности.Ако некој е од таму,нека ми каже што како.Позз
http://www.fakulteti.mk/studenti/stddom/stdkr.aspx ова успеав да го најдам. Други информации ако има некој нека каже.
Зошто просечен успех да сметаме со оценките од свидетелства кога вели од диплома? Јас мислам дека треба само да се соберат оцените од 3те екстерни, интерниот и проектната задача, и да се подели со 5.
Зa бруцoши(веќе зaпишaни) бaрaње зa редoвен студент или мoлбa требa? Oд кaде дa се извaдaт зa прв пaт дa aплицирaaт зa вo студентски?