шо треба тука * Редовен студент запишан на факултетите кои имаат помалку од осум семестри, а не повторувал студиска година ДАНЕ * Редовен студент запишан на факултети кои имаат осум семестри, а не повторувал повеќе од една студиска година ДАНЕ * Редовен студент запишан на факултети кои имаат над осум семестри, а не повторувал повеќе од една студиска година ДАНЕ
5300 без сметки, но за струја доплаќале + 200-300 денари од човек, така ми кажаа студенти што имаат седено.
Треба да кликнеш ДА само на она што се совпаѓа со бројот на семестри на твојот факултет. Ако твојот факултет има помалку од 8 семестри,кликаш да на првото ДА (на останатите 2 кликаш НЕ),ако се 8 семестри на второто ДА(на останатите не), ако се над 8 на третото.
Дали ако сум примена во некој дом(а не сакам на пр. да седам во тој), ќе може ли да аплицирам на вториот конкурс? Дали ќе имам право?
Јас денес бев во Пелагонија, таму ми кажаа дека од диплома требало. Копијата од дипломата на нотар заверена да била обавезно. Исто така прашав и за членови на потесно семејство, ми рекоа со се нас да се броиме (значи мајка ми, татко ми, брат ми и јас = 4)
Дечки ова барањево за редовен студент и молбава кај се добива? И дали за бруцош се потребни овие две?
потврда за редовен студент за 1-ва година не се плаќа, барем јас кога вадев прв пат така ми рекоа. Не ми требаше никаква молба да ми ја дадат, така да оди на студентски и прашај за џабе да не фрлаш пари на уплаќања
Пратив мејл до министерство ми вратија дека можи обична копија од дипломата, а за просекот од сите четири години + од дипломата.
јас знам само дека се треба да ти се совпаѓа-електронското со печатеното и ако не ти се совпаѓа нема да те примат
Луѓе на др форум прочитав дека за тие сега што се запишуваат прва не треба тој Заверен образец “УППИ”, а вчера јас прашав на факултет за подврда за редовен студент ми рекоа дека таква потврда даваат по 15 септември, а ваму бараам таква подрвда ај некој поискусен да кажи и уште нешто како треба да пополнам административната такса за во студентски