Студентски домови

Discussion in 'Образование' started by Unfaithful18, Jun 28, 2010.

1. fitgirl

fitgirl Истакнат член

да да и јас така знам. имам напишано во електронското 3 члена и кај шо пиши архивски број ( пополнува службеникот) ми пиша 4 члена..

Згодната likes this.
  2. HeyMama

HeyMama Нов член

Некој да не ја има пријавата за студентски некако да ми ја прати за да ја испечатам,зашто електронски се најавив и не си ја зачував,а си го заборавив корисничкото име..којзнае што сум пишувала..

3. *poisonivy*

*poisonivy* Нов член

Во електронската пријава, за месечни нето примања ја пишавте просечната плата или јунската плата на родителите/браќа и сестри ?

4. HeyMama

HeyMama Нов член

Јунската,така пишуваше во конкурсот.

*poisonivy* likes this.
  5. AngelaAngela1996

AngelaAngela1996 Истакнат член

И јас сум бруцош и ми дадоја потврда од правен со печат. И мене ми рекоја дека од 15ти септември ќе ги даваат потврдите, но за во домови издавале и подруги потврди, со име презиме и просек.

6. La Gatita :)

La Gatita :) Истакнат член

Дечки сега јас ке треба да одам до факултет и да земам потврда така? А молба ќе треба ли?

7. spiderman0424

spiderman0424 Нов член

Потребно ли е од УЈП оваа година и дали треба уверение за државјанство?

8. La Gatita :)

Дечки ова потврдава за редовен студент од факултет ли се зема и кога може да се земе?

9. La Gatita :)

Ова административнава такса треба ли да се уплати и дали треба молба за бруцоши?

10. MiAmada

MiAmada Истакнат член

Od kade moze da se najde toj obrazec УППИ, go ima vo pecatenite od stranata ili e podiga od faks

11. La Gatita :)

Дечки значи во просечен успех оди и дипломата така значи јас треба да пресметам успех од сите четири години и на крај да ги додадам успех од диплома?

12. La Gatita :)

Дечки и на вас вака ли ви испаѓа пријавата?

Attached Files:

13. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Не аплицирав, ама искрено ви се чудам аплицирате, системот ви дава документи да симнете, ги симнувате, ама појма немате и не читате кое за што е.

УППИ образец е овој: ( screenshot e сликата) - Треба да го потполните, па да го однесете во студентски и да ви стават печат и архивски број и готово.
    Screenshot_4.png

Молба не ви треба за потврда за редовен студент, ќе појдете на факултет на студентски прашања ќе прашате колку треба ако треба да се плати и чао пријатно.

14. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Јас бев сместена лани во Битола во студентскиот, а и оваа година ако ме примат. Има само еден државен студентски дом во Битола, ама јас сум многу задоволна од истиот. За разлика од некои студентски во Скопје ова е премија. Значи има 4 блока, од кои блок А е само женски, Ц е само машки, а Б и Д се комбинирани на првиот спрат машки на вториот женски. Јас седев во Б блок во 5 креветна соба, која има плус и мало ходниче во кое се сместени шкафовите. Значи како за 5 цимерки, доста е пространо и собите се доста големи. Секако има и соби со помали кревети, но тие се плаќаат повеќе но со разлика од 300-400 денари. Јас и оваа година планирам да седам во истата соба, 5 креветна, не заради парите туку дека се навикнав и плус имаш каде да се преслечиш ако пример имаш гости во соба и сл.
    Исто така има менза, во која 2 пати се дава јадење од 12 до 3 ручек, и од 6 до 8 вечера. Јадењето е убаво, секој ден е различно и имаш по 2-3 јадења минимум за да комбинираш. Има исто така и бонска продавница, со основни работи што ви требаат сок, шеќер,кафе, води, чипсови и такви работи.
    Имаш ВЦ-а и туш кабини на секој спрат кои се заеднички, меѓутоа се одржува хигиена, секое сабајле поминува чистачка и ги чисти. Има машини за перење на секој спрат кое јас го сметам за најкорисна работа, затоа што пример не мора да влечкаш дома алишта на перење, ниту пак постелнини. Исто така има и правосмукалка за секој блок која треба да си ја побараш од чистачката кога сакаш да ја користиш.
    Имаш и 2 читални во склоп со студентскиот како и ТВ клуб ама тој обично се користи за правење родендени и забави или кога се гледа некој спорт.
    Според мене се наоѓа на многу убава местоположба дека е тргнат настрана од гужвата и метежот, а сепак не е оддалечен од центар ниту од факултетите. Значи за 15 мин. стугнуваш секаде пешки.

Во Битола има и приватен студентски дом Доместика кој е релативно нов и со многу подобри услови, ама се плаќа околу 7000 денари месечно. Тој ти се наоѓа веднаш до Технички факултет.

eliesaab and LogicMind like this.
  15. La Gatita :)

Дечки молба ли треба за бруцоши или не?

16. LifeLove

LifeLove Истакнат член

^
    Треба

17. christin1997

christin1997 Истакнат член

Знаете ли кога ќе има резултати ?

18. Superwoman1

Superwoman1 Истакнат член

Од факултет се зема, од студентски прашања, нема потреба од никаква молба,ке им кажеш зошто ти треба и толку.

19. Superwoman1

Да

20. Superwoman1

Административна такса (таксена марка) треба да се уплати,поточно 50 денари.