1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. fitgirl

fitgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    да да и јас така знам. имам напишано во електронското 3 члена и кај шо пиши архивски број ( пополнува службеникот) ми пиша 4 члена..

На Згодната му/ѝ се допаѓа ова.
  2. HeyMama

HeyMama Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Некој да не ја има пријавата за студентски некако да ми ја прати за да ја испечатам,зашто електронски се најавив и не си ја зачував,а си го заборавив корисничкото име..којзнае што сум пишувала..

3. *poisonivy*

*poisonivy* Нов член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Во електронската пријава, за месечни нето примања ја пишавте просечната плата или јунската плата на родителите/браќа и сестри ?

4. HeyMama

HeyMama Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Јунската,така пишуваше во конкурсот.

На *poisonivy* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelaAngela1996

AngelaAngela1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    251

И јас сум бруцош и ми дадоја потврда од правен со печат. И мене ми рекоја дека од 15ти септември ќе ги даваат потврдите, но за во домови издавале и подруги потврди, со име презиме и просек.

6. La Gatita :)

La Gatita :) Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2015
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    27
    Дечки сега јас ке треба да одам до факултет и да земам потврда така? А молба ќе треба ли?

7. spiderman0424

spiderman0424 Нов член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Потребно ли е од УЈП оваа година и дали треба уверение за државјанство?

8. La Gatita :)

Се зачлени на:
    16 јануари 2015
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    27
    Дечки ова потврдава за редовен студент од факултет ли се зема и кога може да се земе?

9. La Gatita :)

Се зачлени на:
    16 јануари 2015
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    27
    Ова административнава такса треба ли да се уплати и дали треба молба за бруцоши?

10. MiAmada

MiAmada Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Od kade moze da se najde toj obrazec УППИ, go ima vo pecatenite od stranata ili e podiga od faks

11. La Gatita :)

Се зачлени на:
    16 јануари 2015
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    27
    Дечки значи во просечен успех оди и дипломата така значи јас треба да пресметам успех од сите четири години и на крај да ги додадам успех од диплома?

12. La Gatita :)

Се зачлени на:
    16 јануари 2015
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    27
    Дечки и на вас вака ли ви испаѓа пријавата?

Прикачени фајлови:

13. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    Не аплицирав, ама искрено ви се чудам аплицирате, системот ви дава документи да симнете, ги симнувате, ама појма немате и не читате кое за што е.

УППИ образец е овој: ( screenshot e сликата) - Треба да го потполните, па да го однесете во студентски и да ви стават печат и архивски број и готово.
    Screenshot_4.png

Молба не ви треба за потврда за редовен студент, ќе појдете на факултет на студентски прашања ќе прашате колку треба ако треба да се плати и чао пријатно.

14. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    575
    Јас бев сместена лани во Битола во студентскиот, а и оваа година ако ме примат. Има само еден државен студентски дом во Битола, ама јас сум многу задоволна од истиот. За разлика од некои студентски во Скопје ова е премија. Значи има 4 блока, од кои блок А е само женски, Ц е само машки, а Б и Д се комбинирани на првиот спрат машки на вториот женски. Јас седев во Б блок во 5 креветна соба, која има плус и мало ходниче во кое се сместени шкафовите. Значи како за 5 цимерки, доста е пространо и собите се доста големи. Секако има и соби со помали кревети, но тие се плаќаат повеќе но со разлика од 300-400 денари. Јас и оваа година планирам да седам во истата соба, 5 креветна, не заради парите туку дека се навикнав и плус имаш каде да се преслечиш ако пример имаш гости во соба и сл.
    Исто така има менза, во која 2 пати се дава јадење од 12 до 3 ручек, и од 6 до 8 вечера. Јадењето е убаво, секој ден е различно и имаш по 2-3 јадења минимум за да комбинираш. Има исто така и бонска продавница, со основни работи што ви требаат сок, шеќер,кафе, води, чипсови и такви работи.
    Имаш ВЦ-а и туш кабини на секој спрат кои се заеднички, меѓутоа се одржува хигиена, секое сабајле поминува чистачка и ги чисти. Има машини за перење на секој спрат кое јас го сметам за најкорисна работа, затоа што пример не мора да влечкаш дома алишта на перење, ниту пак постелнини. Исто така има и правосмукалка за секој блок која треба да си ја побараш од чистачката кога сакаш да ја користиш.
    Имаш и 2 читални во склоп со студентскиот како и ТВ клуб ама тој обично се користи за правење родендени и забави или кога се гледа некој спорт.
    Според мене се наоѓа на многу убава местоположба дека е тргнат настрана од гужвата и метежот, а сепак не е оддалечен од центар ниту од факултетите. Значи за 15 мин. стугнуваш секаде пешки.

Во Битола има и приватен студентски дом Доместика кој е релативно нов и со многу подобри услови, ама се плаќа околу 7000 денари месечно. Тој ти се наоѓа веднаш до Технички факултет.

На eliesaab и LogicMind им се допаѓа ова.
  15. La Gatita :)

Се зачлени на:
    16 јануари 2015
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    27
    Дечки молба ли треба за бруцоши или не?

16. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
  17. christin1997

christin1997 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Знаете ли кога ќе има резултати ?

18. Superwoman1

Superwoman1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
    Од факултет се зема, од студентски прашања, нема потреба од никаква молба,ке им кажеш зошто ти треба и толку.

19. Superwoman1

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
    Да

20. Superwoman1

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
    Административна такса (таксена марка) треба да се уплати,поточно 50 денари.