Студентски домови

Discussion in 'Образование' started by Unfaithful18, Jun 28, 2010.

1. girl995

girl995 Активен член

Uste nemame zapisano semestar za da izvadime potvrda za redoven student ili toa moze odkako ke se vselime da ja doneseme

2. Hell0.kitty

Hell0.kitty Истакнат член

Дечки за сместување во Пелагонија кои документи се потребни?
    Како што гледав на страната има изјави, молби, жиранти..за тука не треба ли слики потврда за редовен студент.. :(
    За уплатниците ништо нема, зарњм не треба..а и документите на страната што им се ставени да си ги испечатиме?

3. AngelaAngela1996

AngelaAngela1996 Истакнат член

Уплатници за културно забавен живот и некои такви, кога треба да ги уплатиме ние бруцошите? Откако ќе не примат во студентски дом? :)
    Бидејќи сега имаме за носење само една уплатница т.е административна такса. Друго нема ништо.

4. shining_star

shining_star Популарен член

Не знам дали ќе можи да ја однесеме откако ќе се вселиме, но лани ми се чини дека враќаа без потврда за редовен студент.

@AngelaAngela1996 уплатнициве треба да ги имаш кога ќе се вселуваш. :)

AngelaAngela1996 likes this.
  5. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Да прашам,освен државјанство,извод,диплома,свидетелства и оние изјави што треба да ги пополниме(од родител,изјава за семејна положба,податоци),молба и образец УППИ,што друго треба да се однесе? Не ми отвара на страната и не можам да видам што друго треба да се земе.

6. tweetypie

tweetypie Истакнат член

1. Лани во кузман се вселувавме без потврди, бидејќи им треба од зимскиот што ќе го запишеме а не од летен

7. shining_star

Во Стив бараа.

8. TheDongerino

TheDongerino Истакнат член

Ако те примат после ке те треба да уплатиш тоа

AngelaAngela1996 likes this.
  9. Superwoman1

Superwoman1 Истакнат член

За сите домови е ова? и каква е таа потврда за тековен семестар? И од кога почнува вселувањето?

10. shining_star

Потврда за редовен студент или за тековен семестар, исто е. Вселувањето најверојатно започнува утре. Гледам на интернет сеуште немаат објавено рокови за вселување, не се сеќавам дали и минатава година имаше. Читав на форумот на кајгана и таму пишува дека од утре започнува вселувањето. Што се однесува за документите, не знам, јас минатава година седев во Стив и само ова го бараа. :)

11. Hell0.kitty

Hell0.kitty Истакнат член

За во пелагонија на страната има додатни документи како молби, изјави, жиранти..
    Е сега прашањето ми е ова сликите, извод и индекс копија дали треба плус?

12. LittleChili

LittleChili Популарен член

Еве овде пишува што документи ви се потребни, до кој датум и каде да се однесат. За студенти од II година примнати што се ќе биде објавено на 29.08.2015 година, а за студентите од I година на 12.08.2015 година.
    Прочитајте си тука се: http://www.mon.gov.mk/index.php/konkursi/687-konkurs-smestuvanje

13. Superwoman1

Superwoman1 Истакнат член

Ахам. А дали може да им однесе потврда и копија од индекс кога ќе почнеме со фах зошто уште не се почнати роковите за упис. На пример ако сакам утре да се вселам таму или на 2ри а од 3ти имам уписи на фах ќе прават проблем? Лани за потврда ми дадоа да ја донесам покасно

14. mors_conficiens

mors_conficiens Нов член

Треба и државјанство, извод и свидетелства? Каде пишува бидејќи јас видов само диплома за завршено средно? :/

15. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Така ми пренесе друг бруцош,навистина не знам што точно треба,сите различно кажуваат.

mors_conficiens likes this.
  16. mors_conficiens

mors_conficiens Нов член

15. Министерството за образование и наука по службен пат, согласно потпишани договори за соработка, ќе ги обезбеди следните документи:
    - уверение од Управата за јавни приходи, за остварени приходи по разни основи за претходната година (приходи од самостојна дејност, приходи од вршење земјоделска дејност, приходи од имот и имотни права, приходи од капитал, капитални добивки, добивки од игри на среќа и други наградни игри, други приходи) за двајцата родители – старатели на кандидатот поединечно и за самиот кандидат;
    - потврда дека се невработени или примаат/не примаат паричен надоместок невработените членови на потесното семејство од Агенцијата за вработување на Република Македонија;
    -извод на родени за брат/сестра под 6 годишна возраст, како и извод на умрените за починат родител од Управата за водење на матични книги;
    - уверение за државјанство на Република Македонија од Министерството за внатрешни работи.
    Јас мислам дека тие по службен пат си ги обезбедуваат , така пишува овде во конкурсот што го објавија на страната :/

17. J.Statham

J.Statham Активен член

Имам некои другарчиња од советот и така знам за вслувањето.....

А за документи од дома што треба да се носат се само тие другите докумети ви ги даваат дирекно од студенскиот дом.

Извод
    3 Сликчиња
    Копија од индекс со запишан семестар

Last edited: Aug 31, 2015
  18. AngelaAngela1996

AngelaAngela1996 Истакнат член

А што поточно треба да се плати со тие уплатници? :) И колку е сумата од прилика?

19. Dorry1

Dorry1 Активен член

извод,свидетелства треба? на страната каде што се пријавуваме не пишува копија од индекс и свидетелства,само дипломата..индексот остана во факултетот и свидетелствата,ќе ги бараат? :(

20. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Во Министерство се доставуваат.
    Тоа го пополнува студентот ама за бруцоши не треба. Вселувањето е најдоцна 10 дена после објавувањето на резултатите.
    Испечатена електронска пријава, идентификационен број, потврда за плата од јуни за вработени членови, потврда за брат/сестра ако е ученик или студент, потврда за запишан семестар, а тоа УППИ и уверение за предвидени и положени предмети за бруцоши не треба. Диплома и свидетелства не се наведени во потребни документи.

Anna-Banana likes this.