И за бруцошите треба потврда за заверен семестар и копија од индексот од првата страница кај што ви е сликата и копија од страната кај што ви се запишани предметите. Јас лани ко се вселував ги немав моментално и ми рекоа дека може до 30ти да однесам, во спротивно ќе го изгубам местото во домот, ама однесов неколку дена подоцна секако.(Битола ова) Инаку, ме интересира за вториот круг за повисоките години, кога веќе еднаш ќе има конкурс ова историско стана веќе и со предавање треба да почнеме. Кај не не` примаа ради глупости, кај се одолговлекува до немајкаде, впрочем ко се` во државата. Објави референтот во групата уште недела дена претходно дека можеме да аплицираме, дека има место и тоа повеќе од доволно, ама конкурс никаде, на што да аплицирам. Утре идам да седам оваа недела како илегалец на местото на цимерката, па ако ме фатат ќе летаат петстотчиња. Некоја информација некој?
@magic.girl ако имаш некој познат во надлежните ке бираш ти со кој сакаш и каде сакаш, ако не они те сместуваат како сакаат
Денес има вселување? Ајде некој ако оди денес или утре да се вселува стив женската зграда ако сака нека ми пс, да прашам нешто.
ти благодарам за сите информации, до сега ме служеше среќата, само уште собата и цимерката да ми се погодат
Денеска излезе соопштение за тие што не се примени,можат да аплицираат од 15 до 25.09 повторно и да ги доставаат овие документи: • Молба со административна такса од 50,00 денари; • Изјава за користење на личните податоци на кандидатот и неговото потесно семејство (родители-старатели, браќа, сестри), со која кандидатот се сложува Министерството за образование и наука по службена должност да ги обезбеди потребните документи од одредени институции со кои има склучено договори за соработка; • Изјава за согласност за дополнителен избор на студентски дом (доколку се пополни капацитетот во избраниот дом); • Изјава за идентичност на податоците; • Изјава од родител – старател за целосно подмирување на трошоците за сместување и исхрана во домот; (сите овие документи се принтаат од интернет страницата на Министерството з аобразование и наука). е сега вака пишува: Кон овие документи се приложува само документ со кој ќе се докаже корекцијата во Е- апликацијата. ( не се повторуваат документите кои биле идентични со Е- апликацијата во претходното аплицирање) КАКОВ Е ОВАЈ ДОКУМЕНТ?
@Chokoholic25 најверојатно се мисли на тоа дека ако претходно сте имале некоја грешка во е-апликацијата да ја смените и да приложите документ. Грешка во врска со ( просек,плати...) Ако не се совпаѓале податоците од е-пријавата со документот што си го доставила. На пример: Месечни примања кај родител си пишала 11.000 а си однесла документ дека е 20.000.... Или си пишала 11.000 си однела потврда од работата што ја пишале 11.000 а од УЈП кога сами си снабдиле документи излегло 25.000 да ја поправиш таа грешка
@Chokoholic25 најверојатно да, и ако си однела нешто погрешно во врска со платите и тој документ достави го. Погрешни цифри од платата, погрешен месец на потврдата од плата и такви работи