За тие што не сте примени, можете да поднесете приговор до министерство во рок од 5 дена, од утре натаму. Ако не ви го признаат приговорот ќе си аплицирате на втор рок за доставување документи, повторно ќе се отвори страната сместување, и процесот е ист како и првиот пат. Исто така, може да побарате да ви ја кажат причината поради која не сте примени..јас лани не бев примена на првиот уписен рок поради грешка во матичниот број на мајка ми, и после на вториот рок ги доставив само тие документи што не ми се совпаѓаа. Распрашајте се најубаво, за да не вадите наново уверенија и да си лупате пари за џабе, зошто може и да не ви треба.
Дали некој знае каде ќе објават за потребни документи при вселување и дали ќе има воопшто да имаме претстава што отпприлика треба, лани бев бруцош, а за постарите не знам како оди :/ да, дали повторно треба жиранти ?
започнато ли е вселувањето??конкретно за стив ме интересира...и дали некој може да ги напише документите потребни за вселување
девојки, дали може да аплицирам за во студентски, во Стив конкретно или касно е? Некој да ме упати повеќе ...? Требаше во стан, ама се смени работата и сега не знам што...
Да се поправам, мислев на трет конкурс. Првиот беше за студенти од 2,3 и 4 год, вториот за бруцоши а третиот за тие што останале непримени. Лани беше од 15ти па очекувај го отприлика тогаш.
За вселување во домот имаме рок од 10 дена, почнувајќи од вчера, нели? И за документите сакав да прашам, освен плаќање за КЗЖ, уплатница за документи за вселување, потврда за редовност во текот на студиите, копија од индекс и извод, нешто друго треба ли?
Дали има некој што сака или што познава да сака да се премести од Гоце во Стив (прва и втора зграда)?
женски а знае ли некоја има ли можност за префрлање од пелагонија во кузман, дека пелагонија е приватен
ако ти е за државниве (освен пелагонија) ти требаат 3 слики,копија од извод и копија од индекс, 200 ден за документи и 50 за картичка оваа година нема кзж.А за Пелагонијасе плака и за штета и за документи и за кзж
Треба и фотокопија од лична карта и од уплатницата откако ќе уплатиш рата. Потврда за редовност не е задолжителна и без неа примаа.
Дали некој знае каде можам да се обратам во министерство да ми ја кажат причината поради која не сум примена, приговор се поднесува во рок од 5 дена дали и викендот се смета или само работните денови?
Само работните денови. Ми кажаа дека оваа година не ја кажувале причината(како што правеле лани) туку само приговор можело да се поднесе, иако многу не менувало дали си поднесол или не
Дали некој познаник твој бил бидејќи претходните год кажуваа зошто си одбиен и само од ново се аплицираше електронски си ги менуваш податоците е сега да не треба пак комплет документи да се носат?